Kebarangkalian hal-hal remeh-temeh yang berlaku di sekeliling kita pada hari ini, hari akan datang dan pada hari yang telah berlalu.. Pasti membawa seribu satu makna yang tersendiri.. Di situlah termaktub sebuah coret-coretan perjalanan hidup kita..

Kita melihat penderitaan hanya dari sisi negatifnya tanpa mahu melihat sisi positifnya dan selalu merasa rugi terhadap kekurangan yang kita miliki, namun kita tidak pernah merasa beruntung atas kelebihan yang kita miliki.

22 July 2012

.Puasa Ramadhan Hari Ke-2.

Assalamualaikum...
Alhamdulillah...amiiinn...
Akhirnya sempat dan penuh puasa di hari kedua Ramadhan
Walaupun ada ketikanya Miss Meen gagal
Mengawal perasaan amarah & tidak sabar dalam bulan ini
Huhuhu...
Sem0ga hari yang bakal mendatang akan membawa perubahan
Semakin hari semakin baik...

Matlamat bulan Ramadhan kali ini
Adalah hendak penuh s0lat terawihnya dan puasanya :)
H0pefully akan dapat..
Aminnn...tetapi semalam dah ponteng satu malam terawih
Apa nak buat...ayah Miss Meen tidak sihat
M0ga selepas ini tiada halangan
Ya Allah :)

13 July 2012

.Syamsul Yusuf vs Jo In Sung.

Assalamualaikum Semua
Haaa nak berkongsi satu cerita
Hihi actually bukan cerita tetapi pemerhatian Miss Meen aje :)
Muka Syamsul Yusuf anak Yusuf Haslam 
Seiras atau lebih kurang dengan pelakon Korea
Jo In Sung 

Mungkin disebabkan kening mereka yang tebal
Hendak dilihat secara teliti tidaklah sama
Tetapi seakan-akan laa :)
Jom tengok sesama j0m :)

Jo In Sung
Syamsul Yusufaminatulhudasulaiman.blogspot.com

09 July 2012

.Buruk Baik Manusia.

Assalamualaikum Semua...
Alhamdulillah...
Miss Meen nak berkongsi rasa & cerita
Semua ini hasil pemerhatian Miss Meen

Manusia lain suka melihat manusia yang lain 
Sebagai tidak mahu membantu mereka kala kesusahan
Manusia lain juga suka melihat manusia yang lain
Sebagai manusia yang berniat jahat & cemburu
Manusia lain suka melihat manusia yang lain
Sebagai manusia yang pembengis & berkira

Manusia lain juga suka melihat manusia yang lain
Sebagai manusia yang bermuka jahat & tidak jujur
Manusia lain juga suka melihat manusia yang lain
Sebagai penganggu kehidupan mereka....

Miss Meen lagi suka manusia yang lain melihat Miss Meen
Sebagai seorang yang jahat & tidak membantu & berkira
Sebab apa Miss Meen kata sebegitu?
Sebab manusia yang ada di luar sana 
Sering merasa tergugat dengan kehadiran Miss Meen
Aura Miss Meen pembangkit jiwa & ar0ma

Hihihi..tak ada lah saja cakap
Untuk senangkan hati...sebenarnya Miss Meen terasa hati :)
Tetapi biarlah kan... Allah is always by my side :)
Sebenarnya ada baiknya juga manusia itu
Melihat Miss Meen dari sisi itu...
Hasilnya Miss Meen tidak akan dibuli :) 
Yah000o0ooo!!! :)
Terima kasih Allah :)

07 July 2012

.Teman Kami Cik Salbiah Yunus.

Assalamualaikum 

Alhamdulillah.... :)
Selepas sahaja tamat peperiksaan semester pertama ini
Sahabat kami Kumpulan X,
Salbiah Yunus 
Akan melangsungkan perkahwinannya
Pada 7 Julai 2012, Sabtu
Wah ramai betul nak berkahwin pada tarikh ini :)

Insyallah seandainya tiada aral melintang
Miss Meen nak juga ajak Mr.S pergi :)
Tetapi kena tengok duty Mr.S la dulu
Sebab Mr.S bukan kerja seperti kamu semua
Kerja kerajaan yaang kerja pagi balik pagi :)
Mr.S ada on-call dan sebagainya
Seandainya ada kecemasan melepet laa dia di tempat kerja dia :)

Buat Cik Salbiah Yunus
Dan in coming Puan Salbiah Yunus
Selamat Pengantin Baru :)
Semoga tabah mengharungi pahit manis dalam berumah tangga ya
Dan jangan lupa pula yer..Semester Dua menanti anda..
Hihii honeym00n sikit skit sudah hehehe :)



M0de : Miss Meen bila lagi? Mr.S asyik tanya sahaja hehe..Miss Meen nak tunggu Bonda Miss Meen menunaikan Haji dulu..insyallah dapatlaa ya..sbb kalau tak dapat alamatnya lewatlaa Miss Meen nikah huhuu

03 July 2012

.Ost BIG vs Gong Yoo.


Assalamualaikum :)
Yeahh!!! Alhamdulillah
Aduhh sekarang Miss Meen addicted dengan Gong Yoo
Dalam drama BIG
Yacch!!!
Habis semua ost drama ini Miss Meen layan
Huhu..tapi cari translation in English ler
Hahaa..sebab nak khatam belajar bahasa Korea
Entahkan bila sudah heheh :)
J0m layan sebentar..
If nak dengar la..
If tak nak just walk away to other side :P





Just enjoy !!! :D