Kebarangkalian hal-hal remeh-temeh yang berlaku di sekeliling kita pada hari ini, hari akan datang dan pada hari yang telah berlalu.. Pasti membawa seribu satu makna yang tersendiri.. Di situlah termaktub sebuah coret-coretan perjalanan hidup kita..

Kita melihat penderitaan hanya dari sisi negatifnya tanpa mahu melihat sisi positifnya dan selalu merasa rugi terhadap kekurangan yang kita miliki, namun kita tidak pernah merasa beruntung atas kelebihan yang kita miliki.

29 October 2012

Big Bang 2012



Assalamualaikum..

Hehe..Miss Meen started addicted again with K-Pop! Oh feel cling again..after a few years... As you know..Miss Meen only  shared about korean drama..bla bla bla..and bla..but suddenly BIG BANG! Haha.. Got shocked right? :) This is my second choice idol group after SS501 :)) hahaaa.. Upss they coming to Malaysia for their come back concert :) the date Miss Meen forgot lah :P but in this October already.

Miss them hehee..tq for the come back uh! Okey now Miss Meen can focus on the assignment..haha due date already close bebeh! Stay on focus unnie..hihi


Big Bang - TOP




Assalamualaikum...

Yeahh come again and again..and story teller!!! Hehehe.. Just like to let you know that Miss Meen now addicted with the group idol Big Bang!! Yeah he is TOP! :)) He is the best rapper ever!! Whenever you see his eyes you will fallen in love..haha..me? Be caught? Trapped!! Haha.. Owh man..their talent bring the full of glory..

Welcome and always welcome :)


Big Bang - G Dragon



Assalamualaikum!!!

Yeah he's got talent!!! Compose the songs..Wah so brilliant..at age like him..Miss Meen loved to hear a song Monster & Fantastic Baby..Owh it's make my emotion grow within the flow.. Hahhaaa :P

Welcome dongseang!! Welcome more more and more with interesting songs! :) Big Bang!!!!

16 October 2012

.Sahabat Teman Kawan Cinta.

Assalamualaikum...
Sahabat Teman Kawan Cinta
Semuanya mempunyai makna yang berbeda dari setiap individu
Bagi Miss Meen
Sahabat : Manusia yang selalu dengan kita, yang mengenali kita secara dekat tetapi tidak terlalu rapat
Teman : Manusia yang sentiasa dekat di hati & sentiasa mendengar keluh kesah hati kita
Kawan : Manusia yang berada di luar sana..berjuta juta sebagai contoh kawan di FB BLOG dsb.
Cinta : Ini makna yang terlalu luas!!! :)) Ia boleh didatangi dalam pelbagai bentuk & cara

Miss Meen pernah terdengar seseorang berkata kepada Miss Meen
"Lelaki dan perempuan tidak mungkin boleh menjadi teman rapat sampai bila-bila..At last mereka confrim fall in love juga"

Miss Meen juga pernah mendengar pendapat kawan Miss Meen yang seorang ini
"Lelaki dan perempuan boleh berkawan sampai bila-bila..hanya jika mereka sudah berkahwin & mengenali kawan pasangan masing-masing"

Miss Meen mencungkil pula pandangan teman rapat Miss Meen yang seorang ini
"Lelaki dan perempuan bersahabat baik sampai bila-bila? NEVER!! NONSENSE!! "

Miss Meen kata dalam hati pula
"Yup!!! Lelaki dan perempuan jarang akan menjadi sahabat baik sampai bila bila :)) Sbb masing-masing mempunyai satu perasaan yang berbeza :)) "

Berkawan biarlah seribu..berkasih biarlah satu :)) Kasih yang satu itulah DIA..Ya Rabbi :))
Mungkin sebab itu Miss Meen sahabat lelaki pun kurang kot :P
Sebab Miss Meen menghadkan apa yang patut dan apa yang seharusnya :))
Sebagai contoh : Keluar bersama terlalu kerap walaupun ditemani oleh rakan kita sendiri :)) Dari sisi ini, Miss Meen memang HAD kan kepada diri Miss Meen :)) Biarlah dikatakan kera sumbang sumbing sekalipun.. I LOVE MY FAMILY :))) Upss ada kaitan ker? Ada..ada..ada. hihii


15 October 2012

.Gugup Getar Tanganku.

Assalamualaikum..
Yaa masa ini kumpulan Miss Meen sedang membuat presentation
Yuhuuuu!!!! dah lama tak present buat tangan ini ketaq seribu
Moga moga dipermudahkan segalanya kan kan :))
Amiiinnn....


14 October 2012

.Getak Hati.

Assalamualaikum..
Oh!!! Stress banyak hal..
Hal assignments tentu lah sudahnya stress
Hal hal sampingan pun stress juga..
Walaupun tidak kena pada kita tapi ia berlaku di sekeliling kita
Membuatkan kita harus ambil tahu dan tahu!!!

Oh!!! Stress hal akan datang..
Ini belum order itu belum check up
Oh!! Stress pengurusan membuatkan perkara ini tampak rumit
Wal hal, hal nya simple dan mudah je :))
Oh!!! Tuhan tabahkan hati hambaMu ini
Untuk lebih kuat & cekap :))
Aku hidup keranaMU :))




01 October 2012

.Manusia Sombong.

Assalamualaikum..
Oh!! Hari ini Miss Meen amat berkecil hati dengan statement seseorang ini
Mulut seperti bau longkang yang tersumbat & tiada manusia yang sanggup membaunya
First, Jodoh di tangan Tuhan kan?
Apa dia ingat dia #CIKGU jodoh dia bersama #CIKGU juga baguslah? Baiklah?
Siap menghina jodoh orang lain lagi..
Keji betul lah!!!

Kau lelaki tetapi mulut seperti perempuan yang kuat komen itu ini
Kata itu ini...Orang itu lah ini lah..Mulut kau seperti mulut ayam!!!
Setahu Miss Meen personaliti lelaki lebih cool & berfikir panjang 
Andailah dia panas baran setahu Miss Meen lelaki itu akan bersifat romantik
Bukan kuat komen itu ini yang menunjukkan dia bagus lagi 'semart'

Oh!!!! Hati Miss Meen rasa benci tengok kelakuan dia
Hai!!!! Ini ghupernya perangai #CIKGU kan??
Hahaaa...s0 lepas ini Miss Meen agak tak tersentap pun
Seandainya manusia lain menghina #CIKGU..
Sebab mulut #CIKGU nie pun seperti sampah juga!!

Mode Miss Meen hari ini sungguh sakit hati!!!! Annoying betul manusia itu!!!!!!

Nota kaki : Mode rasa marah & menyampah dengan manusia yang menghina JODOH orang lain..Salah ker bernikah dengan #ASKAR? Hina sangat eh diorang..Kalau perangai diorg tuh hina boleh ah buat bahan..ejek! Nie org tuh biasa je..sopan je! Upss..KE BEKAS AWEKS DIA LARI KAT ASKAR?? hahahaha :P