Kebarangkalian hal-hal remeh-temeh yang berlaku di sekeliling kita pada hari ini, hari akan datang dan pada hari yang telah berlalu.. Pasti membawa seribu satu makna yang tersendiri.. Di situlah termaktub sebuah coret-coretan perjalanan hidup kita..

Kita melihat penderitaan hanya dari sisi negatifnya tanpa mahu melihat sisi positifnya dan selalu merasa rugi terhadap kekurangan yang kita miliki, namun kita tidak pernah merasa beruntung atas kelebihan yang kita miliki.

30 November 2012

.Twilight Saga Breaking Dawn Part 2.

Assalamualaikum

Yeah!! Alhamdulillah akhirnya finally!!
Miss Meen dapat luangkan masa untuk menonton filem terakhir ini
Dari awal hingga akhir kami memang mengikuti :)
Nak baca novel mereka yang tebal itu belum pasti boleh habis
Haha..sebab apa? In English maybe? :P
So agak slow millow bila itu bukan makanan harian kita kan :)

Jalan cerita not bad! Seronok :)
Tapi Miss Meen sedih sebab tiada lagi selepas ini
Sebab novelnya sudah habis diadaptasi :) hehe
Apa-apa pun I Will Miss You Edward Cullen & Bella Cullen
Family Cullens :) 

Actually mereka ini biasa sahaja.. Make up je lebih k0t!! 
Hahaa...tapi Miss Meen still minat mereka :P 

Newborn :) 

The family :) 

I love the way they run for fighting their right!! :)

27 November 2012

.Bila Hati Terasa Kecil.



Assalamualaikum...

Lama sungguh tak singgah di sini..Al maklumlah selalu buat assignment last minute..selalu buat report last minute..selalu buat slide PPT last minute..Alih alih apa yang sepatutnya diberi ruang tak dapat ditunaikan :) Tambahan lagi, kalau dok syok melayan variety show dari Korea..drama Korea..Music Bank Korea..Alamatnya sememangnya kirim salam lah kan kepada kerja kerja lain? :) Hihihi..sudah meningkat umur pun tabiat masih tidak berubah kan? :)

Miss Meen bukan apa cuma dua tiga semenjak ini, hati mudah tersentuh dan berkecil hati dengan kata kata nista dan perli manusia di bumi Allah ini.. Mungkin Miss Meen sedang dilanda Bendera Jepun kot pasal itu lah 27 jam dok sensitif ja. :) Tapi tak apalah bila berkecil hati Miss Meen diamkan aja kan kan.. Kita cuba belajar berubah diri..belajar bersabar..belajar mengurangkan mencari kesalahan org lain..belajar menenangkan hati..belajar untuk melihat kerenah manusia itu..

Bagi Miss Meen kan...andai kata kita tak tahu..andai kata kita tak pasti..andai kata kita memerlukan pertolongan..andai kata kita memerlukan pandangan..apalah salahnya BERTANYA DENGAN SEMUA ORG! BUKAN MEMILIH ORG UNTUK BERTANYA! Nampak manusia itu seperti bodoh..tuli..sengkek..tiada ilmu..kau pinggirkan dia..Bila dia memperoleh sesuatu yang agak berharga..Kau perli dia tak berkongsi dengan kau..Ada kau tanya dia..Ada kau berkongsi dengan dia?

Kesal dengan manusia seperti ini..Salah sendiri..Leka sendiri..Diletakkan di bahu manusia lain..Sedih!

23 November 2012

.Tikus.

Uwaaaa!!!!! Malam yang stressss
Malam ini baru Miss Meen tahu rumah ini ada tikus!!!!
Dan malam ini juga ia berjaya menonjolkan dirinya di ruang tamu
Teman serumah nampak...dan tikus itu berlari laju masuk ke dalam bilik Miss Meen
Dalam banyak bilik..bilik Miss Meen yang menjadi pilihan????
Uwaaaaa!!!!! Stresss betul dengan tikus!!!!!!

Sedap je meloloskan dirinya masuk ke kamar ku!!!!
Nanti orang mesti fikir kamar Miss Meen kotor 
Uwaaaaa!!!! Lagi laa stressss!!!!!
Tak suka tikus!!!! Huhuu
Miss Meen pun tak suka bela kucing..haaa rasakanlah..
Tikus mai rumah.....
Huhuuu..kucing pun tak sanggup menginap di rumah kami
Nampak naaa ada taste kan kucing itu!!!!

Huhu..patutlah dulu ada kucing datang 'Meow..meow..meow'
Depan sliding door..rupanya dia terbau teman makanannya!
Uwaaaaaa!!!!! Stressss lagi bila terkenang gelagat kucing tue
Miss Meen tak bagi kucing masuk rumah
Sebab Miss Meen alah kucing :(

Uwaaaa!!!! Nasib baik teman serumah Miss Meen
Ainur Yasmin membantu dalam takut dia pun membantu
Uwaaaa!!!!! Terima kasih uh! Miss Meen tahu jerit jee
Huhuhuu....Terima kasih sekali lagi tolong halaukan tikus itu
Uwaaa!!!!!! :( Tikus janganlah kau datang lagi
Tak sanggup rasanya nak menjerit tengah malam lagi

Nasib belum terlena..
Andai dah terlena?????? Uwaaaa!!!!!!!! Lagi laaa naya..
Aisshhhhhh gelii!!!!!! :(


Moral of the story: 
Lepas ini harus rajin mengemas..jangan berkira..buat untuk diri sendiri..biar penat..tapi rumah bersih..rumah tak da makhluk lain..jangan malas! Petanda suruh kemas rumah kembali nie ya Miss Meen.....

15 November 2012

[Nice Guy OST MV] Cho Eun - No One Is Better Than You.



Assalamualaikum..
Oh! Miss Meen sungguh sedih bila menonton dua episod yang terakhir ini
Huhu...sedihnya!! Mana wujud NICE GUY dalam dunia ini
Mana ada orang sanggup berjauhan dengan orang yang disayangi

Oh!! Story lines drama ini betul-betul mencengkam hati Miss Meen
Makan dalam betul kata-kata dan dialog drama ini
Yang paling Miss Meen suka 
Emosi 'Kang Maru' dalam drama ini
Sungguh tabah!!! Ada ke manusia seperti ini :)

Okey! Selamat menonton MV ini :)
Soundtrack yang Miss Meen betul betul tersentuh hati :)