Kebarangkalian hal-hal remeh-temeh yang berlaku di sekeliling kita pada hari ini, hari akan datang dan pada hari yang telah berlalu.. Pasti membawa seribu satu makna yang tersendiri.. Di situlah termaktub sebuah coret-coretan perjalanan hidup kita..

Kita melihat penderitaan hanya dari sisi negatifnya tanpa mahu melihat sisi positifnya dan selalu merasa rugi terhadap kekurangan yang kita miliki, namun kita tidak pernah merasa beruntung atas kelebihan yang kita miliki.

05 August 2011

ll Itu Perut Kamu ll

Makanan !!!

Assalamualaikum Semua !!!

Ehem!!
Antara Bazaar Ramadhan dan Masakan Rumah...
Mana lebih best dan sedap?
Owh tentu kamu semua tentu kata Bazaar Ramadhan kan
Macam-macam ada... ^_^

Isshh..bagi Miss Meen
Miss Meen suka masakan rumah
Miss Meen suka memasak masa bulan Ramadhan
Sebab Miss Meen tak suka pergi Bazaar Ramadhan selalu
BOROS !!!!!

Kamu semua kata ...
Kalau di rumah bukan semua boleh makan..
Issshhh nafsu lah macam tue namanya kan ^_^
Hihihi...apa-apa pun pada Miss Meen
Semuanya haruslah berpada-pada
Jangan ikutkan Nafsu sudah...bahana impaknya!! ^_^

Lagi satu adalah tidak bagus sangat
Jika di bulan Ramadhan ini
Kita banyak mengidam makan itu ini
Haiiiii...masa bukan Ramadhan pun boleh belikan

Sungguh tak faham dengan manusia ini
Bila ditegur itu adalah NAFSU ..
Marah..kata bukanlah..teringin jee k0t..
^_^ hihii perut k0rang kan..
Suka hati k0rang lah kan...^_^ perut kita lain-lain

Miss Meen kalau berjalan di Bazaar Ramadhan itu
Sungguh tak tahu nak beli apa ..
Tekak kembang jee
Tapi teringin hendak membeli itu ini
Tangan pula tak menyambut hihihi ^_^

Minggu ini balik kampung halaman Ayahanda & Bonda..
Walaupun masakan nya ringkas
Tapi Intipati berbuka bersama orang tersayang
Haruslah dihargai setiap detik..
Penting tue!! Ingat...makanan di mana-mana boleh cari
Tapi A BIG MOMENT dengan family tue susah sangat nak dicari

*Stay CUN minggu puasa ini..hujung minggu berterawih bersama keluarga..Hari biasa..mengaji bersama-sama yer*

3 Merepek:

アヌム ちゃん said...

aa btul tu..nikmat makan sama2 dgn family tu lain..huhu..rindunyaa nk bbuka dn family..

izzysabki said...

betul2..stuju sgt..mkan dgn famili sgt bermakna....rindunye:(

Miss Meen said...

betul tue.... bersama family amat berharga... sabar yaa..sis & br0 ^_^

Nanti pulanglaa Malaysia yaa