Kebarangkalian hal-hal remeh-temeh yang berlaku di sekeliling kita pada hari ini, hari akan datang dan pada hari yang telah berlalu.. Pasti membawa seribu satu makna yang tersendiri.. Di situlah termaktub sebuah coret-coretan perjalanan hidup kita..

Kita melihat penderitaan hanya dari sisi negatifnya tanpa mahu melihat sisi positifnya dan selalu merasa rugi terhadap kekurangan yang kita miliki, namun kita tidak pernah merasa beruntung atas kelebihan yang kita miliki.

29 November 2009

Aku di FACEBOOK..buat GAMAT hahahha ^_^

Wello !!! Amat kebusanan hari neyh...aku online awal laaa pagi...hihii ^_^ setelah selesai memasak..membasuh..mengemas yg tak berapa kemas..aku pun online laaa ^_^ hihiii...cari pasal di FACEBOOK!! Jahatkan aku hehhee... ^_^ Ada frenz list neyh namanya SIRHAN MUHAMMAD die mengadakan satu bizz...dan status di dalam FB tuh selalu tulis mcm neyh:

Aku nak bagi seminggu rm1000 sape nak SMS aku..0123539870 or just drop ur phone no to my inbox…….aku nak 5 orang je dalam minggu ni sape cepat die dapat……..

Antara komen2nyaaa ^_^ :

Nur Liyana Suhaimi
duit dia suka ati dia la nak buat ape pun...yg penting dia bkn berjudi or buat benda haram....dia xkacau org pun...dia hanya nak tolong org...xsalah kan....????if sape2x xsuka,xpyh la ambil tau...ignore je...xde paksaan pun...jgnla nak condemn ape yg org lain buat...
about an hour ago
Sirhan Muhamad
suka ko le nak persoal ke tak...tu hak ko faizal...setakat ko sorang...jer...ramai lagi orang yang betul2 nak buat $$$..rasa rasanya ko buat le biz ko yg hebat tu..unit ape..unit terus...lgi bagus...
Casinoroyale Putra
kalau ko nk thu biz nie (faizal azhar),kau cll la..bkan dia cll kau..contoh la,kalau aku sembayang tak kan kau dapat pahala plak...
Faizal Azahar
klu cm tu lah caranya....mmg lah korng nie mcm MLM lah...sekarang mmg dapat duit lah sebab yg awal2 masuk....if terkantoi lah yg baru masuk cm ne??teraniaya lah....

aku pun apa lagi...nak hilangkan bosan layan laaa..KOmentar yg pertama dia adalah FAIZAL AZAHAR ^_^ sbb ayat intro yg die komen tuh laaa aku tergerak nak balas balik hehhee ^_^ hehhee...syok tul dgr ayat2 diorg...kdg2 leh membakar wehhh ^_^ Tapi aku cukup tak sokong CASINOROYALE PUTRA tue...tgk ayat die yg last tuh !!!!! Aduiii...kita neyh manusia bang...bab tue jgnlaaa jadikan contoh...tak best laaaa....Rasa nak kiamat jerk dunia neyh ckp mcm tuh..ALa kalu bisnes tuh ok per salahnya..yg penting kita kena rajin...dulu mmg byk org kena tipu sbb org dulu2 xpandai hehhe ^_^ ebngong poya poya sekarang dah byk cara investment...Maybe cara investmnt yg Sirhan buat neyh tuk org yg berpendapatan rendah...^_^..investment dunia pun ada gak...tapi tinggi laa risikonyaa btl tak??? hihihi ^_^ Apa salahnya sebut nama bisness tuh... mcm UPTREND tue...sume dah tau..BANK NEGARA pun iktiraf..^_^ no matter jer kan ...Sirhan Sirhan ^_^ hihihihii


Kat bawah neyh adalah MASTURINA NURADHA ^_^ ...Lahir pada Hari Raya Aidil Adha 2009
Inilahh buah hati merangkap anak buah pertama Mr.S ^_^

Kredit: Kepada Mr.S rindunya!! Erm..waiting u reply sms after u done ur work ^_^ jangan luper bgtau nama BABY GURL eaaa ^_^

27 November 2009

NUR KASIH -Episod last ^_^

Erm..episod citer neyh sungguh menakjubkan hehhe ^_~ mcm2 leh berlaku...Best gak laaa hhihi u should tgk laa.. Watak Sarah dalam citer neyh membuatkan kiter sume geram!!! hehehhe....tak bestlaaa dgn watak Nur Amina yang baik budi bahasa tue...hehhe kehadiran Sarah wat citer neyh menarik heheh ^_^...Maknanya..hidup neyh tak berseri tanpa cabaran dan dugaaan kan...hehehe
Okeylaaa...xm0 panjang lebar l0r...hihiihi ^_^ SELAMAT HARI RAYA HAJI SEMUA

24 November 2009

^_^ semakin hampir 2010 ...

Waaa...byk mem0ri yg tak ternyata kat sini hehhe ^_~ maybe kepenatan sgt kot aku hehhe...mcm2 yg berlaku ^_^ antaranya:
* Mengikuti lawatan ke CAMERON HIGHLAND
* Tgk movie 2012 kat MIDVALLEY...^_^ saje ubah angin
* Lepak2 umah AINUR
* Meeting sekolah... GSTT 2009
* G urut kaki kat THAI SPA..JUSCO
* Makan2 kat BIG APPLE

Kat bawah neyh sume nyer gamb0 di Camer0n Highlands:
Tak larat nak update sume..almaklumlaaa laptop pun nak anta g repair hehhe ^_^ keyboard die xdapat detect nombor dan konsonen nyer hehhee.... erm...planning lain akan dipikirkan lagi...
Hari tue 23 November 2009, kami (Cik Ainur,Cik Ieyna,Cik Faezah,Cik Atul,Cik Shaza dan Aku) bergerak g Midvalley dgn KTM(komuter)..Sesampainya di sana..masing2 g layan perut lu..sebab sumenyer lom BREAKFAST hehhe ^_^ lapor laaa..Aku dgn adek aku Shaza try makanan JAPAN... KATSU DON huhuu best...ntah napa aku makin suke makan makanan JAPAN...hehhe ^_^ adakah gara gara aku balun 5 pinggan di Sushi Kin dulu????? ~_~ hihihii
Selepas makan...round jap...bagi makanan turun hehhee.... ^_^ then g SOLAT jap...pastue bergeraklaa kami ke GCS room 3 sit M12,13,14,15,16,17... pergh....penuh sit...tue jerk dapat...payah tuh ~_^ tapi a bit okey laaa ...
Jalan cerita neyh best!!!! Percaya atau tak aku menangis tgk citer neyh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ADA 3 SENCES yg aku tak boleh tahan...SEDEY!!!! Korang patut tgk citer neyh...baru korang rasa mcm..menghargai setiap org yg ada di sekeliling korang....huhuhuu ~_~ mesti tgk tau!!!
Kira kira tamat m0vie dalam jam 5 kot aku pun dah luper...hihiii sedey sgt!! luper tgk jam... ^_^...mcm biasa kami rempuh KTM lagi..hehheee ^_^ berhimpit kami tuk masuk....kalu tggu train lagi alamat jam 10 baru sampai BATANG BENAR laaa... ^_^ ...Walaupun penat tapi berbaloi baloi laa ^_^ sedeynya kalau tak dpt jumper diorg g...hehhe ^_~

Hari nyeh ada meeting dgn GPK AKADEMIK SMKM.... huhuu ^_~ pasal projek sekolah kitaorg dgn kontrak sambungan GSTT kami...sedey gak bila ada mcm2 spekulasi T_T ...tapi takper..apa yg berlaku tue mungkin ada hikmahnya...dalam gembira mesti ada sedey kan...mana leh gembiraa jer kan.. ^_^ tabah laaa apa jua keputusan yg dibuat..bukan semua org sentiasa bernasib baik...
Bagi aku...aku sentiasa pegang kata-kata neyh "TUHAN TAK KAN UJI HAMBA NYA...YG BUKAN SETIMPAL DGN KETABAHAN MEREKA" Pendek kata...kalau TUHAN tue uji byk kat kiter...DIA yakin kita punyai byk akal dan fikiran yg panjang tuk survive dalam hidup neyh kan ^_^


Kredit: Kepada Mr.S maaf yaa sayang penat sangat minggu neyh sampai tak dpt borak panjang pun ^_^ but thanks for understanding me!! keep loving u!! And Cik Ainur.Cik Faezah.Cik Ieyna. Thankss yaaa serikan hari hari kerisauan saya...menjadi heppi hehhe ^_^

15 November 2009

Makan Malam 1 Malaysia 2009 ^_~

Majlis Makan Malam 1 Malaysia 2009 bg SMKM ^_^ Videoklip neyh our Big bos Performance...s0 c0ool ^_^

Ini Kak Faezah..AKu..Kak Syafinaliza.. ^_^

Semalam ada makan makan kat Klana Resort, Seremban. Kami sume landing kat umah Ainur ^_^ bersiap di sana..huhuu amat cuak kami datang lambat...entah apa laaa k0men mereka huhuu pekak kan telinga..manusia sering tak lari dari kesilapan hehhe ^_^

Malam tue..biasa jer..mcm2 ada..cabutan bertuah...aku punya no.182...aku suke nombor tuh ^_^ nak pakwe yang tinggi mcm tue tapi xdapat...hehhe xda jodoh.. (Jangan marah Mr.S ^_^) Aku dapat hadiah cabutan bertuah sebuah kipas angin berdri..yg rendah ler hhehe...adek aku dapat hamper jerk.. ^_^..Nak dijadikan citer..Kak Lily mintak aku t0l0ng tgk kan n0mb0r Dayah and Husband...(diorg kena balik awal...anak tak sehat)..Aku laa wakil mereka...diorg dapat tuh GRAND PRIZES pun dapat..hihihi ^_^rezeki anak kan...Kareoke..xda malam tuh..sbb takder permintaan kot..hihii ^_^ malam tuh Cikgu Paul Chin pun menyanyi..Angela Chin pun intrument piano..Bdk2 band laki dan perempuan pun menyanyi..xda yg pelik dan xda yg seronok sgt..biasa jerk..hehhe.. ^_^..lepas majlis..malam tuh jugak aku dgn adek aku merempit balik Kuala Pilah ^_~...xm0 laa menumpang umah org lagi...mcm2 yg berlaku kiter xtau..kalu lehy balik..balik laa.. ^_^

Gambar yang lain sumenyaa ada pada Cik Ieyna kiter..t c0py dr die...Adanya majlis makan2 nyeh reda sikitlaa hati aku..dgn masalah yg tak seberapa logik yg sedang berlaku neyh ~_~

Apa-apa pun setiap manusia ada persepsi masing2...Tak boleh laa kiter harapkan yg lebig baik dr org kalu kite sendiri pun tak mampu nak jadikan ia terbaik..betul tak? ^_^ dun expect people will respect ur expectations. ^_~ okies?? Kalu rasa tak puas hati..bersemuka laa kan..kita satu family...bukan org lain pun.. ^_~ jgn jadikan org lain sebagai org tgh bagi s0lve our problem...we just come and clean togheeter gether laa kan?? ^_~ n0 need others to masuk campur kan ^_^...nanti org tue yg tambah tambah..dah pjg laa pulak story nyaa...sume org leh jadi kecik ati kan... ^_^ Semestinya aku mmg seorg yg mudah kecik ati..tau! S0..beware..hehhe..aku tak kisah kalu nk trus trang depan aku...aku leh terima..aku tak leh terima kalu guna org tgh...nampak naa org tue xm0 ckp sendiri..Hurm!!! Tapi takper...ini akan ku jadikan pengalaman dan pegangan...walau susah mcmana pun xm0 mintak org yg kiter kenal tlg...nanti dia ungkit2..aku yg sakit dowh!!!!!!!! Cukuplaa pengalaman ini...aku yakin aku xm0 mintak tlg lagi...

YA TUHAN ..ANDAI KATA AKU DALAM KESUKARAN..BANTUILAH AKU..TEMUIKANLAH AKU DGN ORG YG BENAR2 IKHLAS MEMBERIKAN PERTOLONGAN...BUKAN ORG YG MENGHARAPKAN BALASANNYA SEMULA DARIKU...AMEN...

Kredit: Kepada sume warga SMKM terima kaseh byk2 yaa ^_^

Kepada Mr.S ...maaf andaikata diriku membuat kam00oo terabai..hihii gara-gara majlis semalam

08 November 2009

Jatuh Cinta Lagi..Lagi..Lagi Ku Jatuh Cinta ^_~


Mamat neyh...aduiii muka yang p0y0 dgn slumber die wat hati nak melekat kat depan TV tuh !!!! hampeh tol hehhe napalaa k0 kacak sangat ^_^ aku suke!!!


Gaya Jerry Yan neyh smpoi rilex babeng ^_^ aku suke!!! Walaupun org kutuk dia mcm ARNAB hahahaha ^_^ tapi aku tetap suke !!! ~~~lalallalalalallala~~~~~~

Sume drma m0vie yang dia berlakon sume aku suke!!! ^_^ hehhe muka dia best ahh..mcm tak der perasaan gituh hahaha ~_^ Haiii rindu btl zaman dulu...aku mesti beli byk buku poster movie tntang mamat ney..Tapi sekarang tidak lagi hehehhe MR.S dah ada masa lapang ku telah terisi hehehehhe ^_^ ~~~lallalalalalla~~~~


Kredit: Kepada MR.S thankz for everything sayang...your motivation wake me up !!!!! ^_^

07 November 2009

^_^ UTeM Melaka

The Dean
Centre for Graduate Studies
or
The Dean
Institute of Technology Management and Entrepreneurship
Universiti Teknikal Malaysia Melaka (UTeM)
Locked Bag 1200, Ayer Keroh
Hang Tuah Jaya, 75450 Melaka
MalaysiaHuhuuu..agak agak jam 645 pagi bgn mandi sarapan dan bersiap tok g UTeM..ada ujian bertulis pendek bg jawatan yang aku pohon tuh(jawatan dia ..adalah...hehhe) ^_^ preparation alhamdulillah boleh laaa....
Sesampainya sana...kami salah g bangunan lama lak...Upenya UTeM dah berpindah sepenuhnya di Durian Tunggal...bagi team mangement laaa..bg team student tuh lom lagi sbb ada bangunan baru nak pacak..hahha ^_~ belum ada simen lagi..FAKULTI KEJURUTERAAN PEMBUATAN ahhh...adek aku punya kampus hehhe

Setelah pendaftaran..masuk laa kat auditorium die tuh hehhe ^_^ termengah mengah aku ingat lewat hehhe upenya diorg baik hati suh tunngu yg lain samapi jam915 hehhe...
Bermula epis0d nyaa...ada 3UJIAN BERTULIS ...Pertama..UJIAN PERSONALITI..Kedua..UJIAN ENGLISH ESEI..Ketiga..UJIAN B.MELAYU (KERTAS KERJA CADANGAN)
^_^ alhamdulillah dapat buat gak..Keputusan akan keluar 22-23 Disember neyh..Bagi yang terpilih akan lalui INTERVIEW..Bagi yang gagal leh laa apply lagi mula awal tahun depan..Mereka akan iklan kan lagi ^_^


Kredit: Kepada Ayah dan Mama kerana menghantar aku..kalu g sorang kompem sesat weh!!! Dan jugak kepada Mr.S ..tQ for da wish sayang ^_^ tQ jugak kpd Ainur dan Kak Ieyna ^_~ (seronok diorg g Alamanda,Putrajaya) Jeles ahhh!!! Nak g gak T_T

06 November 2009

^_^ nyum Sushi Kin

Huhu...semalam Khamis lepas sekolah..Barathy jemput aku g makan Sushi Kin h0h0h0 dah lama tuh tak jumper dgn makan sama...hihiii bek t0l dia jemput aku hehee....aku dapat g pun atas sebab adek aku jadi guru bertugas minggu tuh hehe ^_^ agak kesukaan aku ler dapat g lepak dgn dia jap...Kami lepak JUsc0 jerk..hanya tempat tuh yg ada SUshi Kin hehhe ^_~ makan bek punya...huhuuu..byk yg kami b0rak...yelaaa nak hampir setahun tak jumpaa hahhaa...baru setahun tau l0m g 5-7 tahun g...hihiii ^_^
Time neyh aku tengah melantak masyuk sushi...hehhee adalaa dalam 3-4 pinggan aku balun...tuh lum lagi dgn sizzling dier...hOhOhO...maakan ala JEPUN ahh aku dgn chop stik tuh....minum air GREEN TEA ICE...huh per lagi bertambuh tambuh laa aku hehhe ^_^ tapi time neyh best laaa...rasa nak cube sume jerk sushi tue..tapi dah kenyang laa plak...hiiihiii

Tapi xper nanti ada masa ajak dia g plakzz ^_^



Kredit: Kepada UTEM aku akan datang tempuh amek ujian di sana huhuuhuu d0akan aku dapat jawab ahhh ^_^