Kebarangkalian hal-hal remeh-temeh yang berlaku di sekeliling kita pada hari ini, hari akan datang dan pada hari yang telah berlalu.. Pasti membawa seribu satu makna yang tersendiri.. Di situlah termaktub sebuah coret-coretan perjalanan hidup kita..

Kita melihat penderitaan hanya dari sisi negatifnya tanpa mahu melihat sisi positifnya dan selalu merasa rugi terhadap kekurangan yang kita miliki, namun kita tidak pernah merasa beruntung atas kelebihan yang kita miliki.

30 December 2012

.Honeymoon Break.

Assalamualaikum...

Yeah!!! That's title :)
Sepanjang bulan Januari ini adalah masa untuk berehat sebentar
Pada tanggal 3 Jan..7 Jan..10 Jan.. dan 11 Jan 2013
Adalah masa Miss Meen mentelaah buku
Tarikh keramat itu adalah tarikh peperiksaan kami 
Doakan kami okey :)
Take a break!
Honeymoon Break!!! :)
Insya Allah.. do the best!!


27 December 2012

.Itu Tidak Mengapa.

Assalamualaikum..

Ya inilah lumrah kehidupan..
Hari ini hari kita esok hari kita 
Dan mungkin boleh jadi tidak pernah menjadi hari kita
Semuanya adalah ketentuan dariNya
Bumi sentiasa bergerak perlahan atas paksinya
Begitu jugalah manusia sentiasa bergerak
Mencari cari sesuatu yang tidak pasti
Tidak puas dalam menikmati kehidupan

Pabila seseorang memperlakukan kita sebegitu
Janganlah berkecil hati tetapi berbanggalah hati
Kerana kita mampu tersenyum lagi walaupun diperlakukan sebegitu
Anggap sahajalah mereka itu tidak pernah dewasa akan akal dan pemikirannya
Yang sentiasa memandang lemah dan sengkek terhadap manusia lain
Yang pasti setiap pemberian itu pasti ada balasannya
Itulah janji  :)

Sesungguhnya
Manusia itu mempunyai hati yang tidak tenang
Terhadap kita kerana sering kali 
Melihat ketenangan dalam diri kita yang
Sentiasa tersenyum bila dipersenda
Sentiasa tenang bila disisihkan
Sentiasa tabah bila diperlekehkan
Sentiasa berjaya mengawal emosi
Sentiasa selesa bergaul sapa

Sesungguhnya
Kehadiran mereka itu sebenarnya mendatangkan 
Pelbagai suasana dan persekitaran
Kerenah mereka juga memberikan seribu satu
Keyakinan
Ketabahan
Ketenangan
Kejujuran
Keberanian
Kesabaran
Dalam diri ini..
TERIMA KASIH!!!!!
Bersabarlah Duhai Hati



22 December 2012

.Last Day.





Assalamualaikum

Thanks for being my friends! Walaupun ada banyak perkara yang sedih gembira tidak puas hati dan terima kasih kerana endure for all the time over :)

Location : Kampung Sungai Layang, 72000 Kuala Pilah, Negeri Sembilan,

05 December 2012

.If Somebody....




Assalamualaikum...

Yup! If somebody talking behind your back .. :) La Tahzan Innaallah Ha Maana... Kita semua manusia biasa..sememangnya layak ditegur..layak menegur..tetapi TIDAK LAYAK MENENGKING..TIDAK LAYAK MENILAI SESUATU DGN CEPAT.. Itu bukan manusia namanya hehe.. Hurm cuma apabila 'somebody' menegur kita..bercakap tentang kita..Maksudnya THEY CARE EVERYTHING ABOUT YOU! Jadi janganlah cepat sangat membuat keputusan atau penilaian tanpa menilai dan melihat diri sendiri dan 'somebody' itu..

Jadikan apa jua cabaran dan kata kata 'somebody' itu sebagai semangat atau penanda aras bahawasanya kita perlu berubah dan sentiasa berubah ke arah POSITIF..Kadang kala kita sebagai manusia TERLUPA bahawa semua orang mempunyai kelebihan dan kekurangan..Andaikata manusia itu SEMPURNA TANPA KEKURANGAN...dia bukan manusia namanya...hehhee

So pekakkan telinga..butakan mata..terimalah hati yang terbuka.. :)












30 November 2012

.Twilight Saga Breaking Dawn Part 2.

Assalamualaikum

Yeah!! Alhamdulillah akhirnya finally!!
Miss Meen dapat luangkan masa untuk menonton filem terakhir ini
Dari awal hingga akhir kami memang mengikuti :)
Nak baca novel mereka yang tebal itu belum pasti boleh habis
Haha..sebab apa? In English maybe? :P
So agak slow millow bila itu bukan makanan harian kita kan :)

Jalan cerita not bad! Seronok :)
Tapi Miss Meen sedih sebab tiada lagi selepas ini
Sebab novelnya sudah habis diadaptasi :) hehe
Apa-apa pun I Will Miss You Edward Cullen & Bella Cullen
Family Cullens :) 

Actually mereka ini biasa sahaja.. Make up je lebih k0t!! 
Hahaa...tapi Miss Meen still minat mereka :P 

Newborn :) 

The family :) 

I love the way they run for fighting their right!! :)

27 November 2012

.Bila Hati Terasa Kecil.



Assalamualaikum...

Lama sungguh tak singgah di sini..Al maklumlah selalu buat assignment last minute..selalu buat report last minute..selalu buat slide PPT last minute..Alih alih apa yang sepatutnya diberi ruang tak dapat ditunaikan :) Tambahan lagi, kalau dok syok melayan variety show dari Korea..drama Korea..Music Bank Korea..Alamatnya sememangnya kirim salam lah kan kepada kerja kerja lain? :) Hihihi..sudah meningkat umur pun tabiat masih tidak berubah kan? :)

Miss Meen bukan apa cuma dua tiga semenjak ini, hati mudah tersentuh dan berkecil hati dengan kata kata nista dan perli manusia di bumi Allah ini.. Mungkin Miss Meen sedang dilanda Bendera Jepun kot pasal itu lah 27 jam dok sensitif ja. :) Tapi tak apalah bila berkecil hati Miss Meen diamkan aja kan kan.. Kita cuba belajar berubah diri..belajar bersabar..belajar mengurangkan mencari kesalahan org lain..belajar menenangkan hati..belajar untuk melihat kerenah manusia itu..

Bagi Miss Meen kan...andai kata kita tak tahu..andai kata kita tak pasti..andai kata kita memerlukan pertolongan..andai kata kita memerlukan pandangan..apalah salahnya BERTANYA DENGAN SEMUA ORG! BUKAN MEMILIH ORG UNTUK BERTANYA! Nampak manusia itu seperti bodoh..tuli..sengkek..tiada ilmu..kau pinggirkan dia..Bila dia memperoleh sesuatu yang agak berharga..Kau perli dia tak berkongsi dengan kau..Ada kau tanya dia..Ada kau berkongsi dengan dia?

Kesal dengan manusia seperti ini..Salah sendiri..Leka sendiri..Diletakkan di bahu manusia lain..Sedih!

23 November 2012

.Tikus.

Uwaaaa!!!!! Malam yang stressss
Malam ini baru Miss Meen tahu rumah ini ada tikus!!!!
Dan malam ini juga ia berjaya menonjolkan dirinya di ruang tamu
Teman serumah nampak...dan tikus itu berlari laju masuk ke dalam bilik Miss Meen
Dalam banyak bilik..bilik Miss Meen yang menjadi pilihan????
Uwaaaaa!!!!! Stresss betul dengan tikus!!!!!!

Sedap je meloloskan dirinya masuk ke kamar ku!!!!
Nanti orang mesti fikir kamar Miss Meen kotor 
Uwaaaaa!!!! Lagi laa stressss!!!!!
Tak suka tikus!!!! Huhuu
Miss Meen pun tak suka bela kucing..haaa rasakanlah..
Tikus mai rumah.....
Huhuuu..kucing pun tak sanggup menginap di rumah kami
Nampak naaa ada taste kan kucing itu!!!!

Huhu..patutlah dulu ada kucing datang 'Meow..meow..meow'
Depan sliding door..rupanya dia terbau teman makanannya!
Uwaaaaaa!!!!! Stressss lagi bila terkenang gelagat kucing tue
Miss Meen tak bagi kucing masuk rumah
Sebab Miss Meen alah kucing :(

Uwaaaa!!!! Nasib baik teman serumah Miss Meen
Ainur Yasmin membantu dalam takut dia pun membantu
Uwaaaa!!!!! Terima kasih uh! Miss Meen tahu jerit jee
Huhuhuu....Terima kasih sekali lagi tolong halaukan tikus itu
Uwaaa!!!!!! :( Tikus janganlah kau datang lagi
Tak sanggup rasanya nak menjerit tengah malam lagi

Nasib belum terlena..
Andai dah terlena?????? Uwaaaa!!!!!!!! Lagi laaa naya..
Aisshhhhhh gelii!!!!!! :(


Moral of the story: 
Lepas ini harus rajin mengemas..jangan berkira..buat untuk diri sendiri..biar penat..tapi rumah bersih..rumah tak da makhluk lain..jangan malas! Petanda suruh kemas rumah kembali nie ya Miss Meen.....

15 November 2012

[Nice Guy OST MV] Cho Eun - No One Is Better Than You.



Assalamualaikum..
Oh! Miss Meen sungguh sedih bila menonton dua episod yang terakhir ini
Huhu...sedihnya!! Mana wujud NICE GUY dalam dunia ini
Mana ada orang sanggup berjauhan dengan orang yang disayangi

Oh!! Story lines drama ini betul-betul mencengkam hati Miss Meen
Makan dalam betul kata-kata dan dialog drama ini
Yang paling Miss Meen suka 
Emosi 'Kang Maru' dalam drama ini
Sungguh tabah!!! Ada ke manusia seperti ini :)

Okey! Selamat menonton MV ini :)
Soundtrack yang Miss Meen betul betul tersentuh hati :)

29 October 2012

Big Bang 2012



Assalamualaikum..

Hehe..Miss Meen started addicted again with K-Pop! Oh feel cling again..after a few years... As you know..Miss Meen only  shared about korean drama..bla bla bla..and bla..but suddenly BIG BANG! Haha.. Got shocked right? :) This is my second choice idol group after SS501 :)) hahaaa.. Upss they coming to Malaysia for their come back concert :) the date Miss Meen forgot lah :P but in this October already.

Miss them hehee..tq for the come back uh! Okey now Miss Meen can focus on the assignment..haha due date already close bebeh! Stay on focus unnie..hihi


Big Bang - TOP




Assalamualaikum...

Yeahh come again and again..and story teller!!! Hehehe.. Just like to let you know that Miss Meen now addicted with the group idol Big Bang!! Yeah he is TOP! :)) He is the best rapper ever!! Whenever you see his eyes you will fallen in love..haha..me? Be caught? Trapped!! Haha.. Owh man..their talent bring the full of glory..

Welcome and always welcome :)


Big Bang - G Dragon



Assalamualaikum!!!

Yeah he's got talent!!! Compose the songs..Wah so brilliant..at age like him..Miss Meen loved to hear a song Monster & Fantastic Baby..Owh it's make my emotion grow within the flow.. Hahhaaa :P

Welcome dongseang!! Welcome more more and more with interesting songs! :) Big Bang!!!!

16 October 2012

.Sahabat Teman Kawan Cinta.

Assalamualaikum...
Sahabat Teman Kawan Cinta
Semuanya mempunyai makna yang berbeda dari setiap individu
Bagi Miss Meen
Sahabat : Manusia yang selalu dengan kita, yang mengenali kita secara dekat tetapi tidak terlalu rapat
Teman : Manusia yang sentiasa dekat di hati & sentiasa mendengar keluh kesah hati kita
Kawan : Manusia yang berada di luar sana..berjuta juta sebagai contoh kawan di FB BLOG dsb.
Cinta : Ini makna yang terlalu luas!!! :)) Ia boleh didatangi dalam pelbagai bentuk & cara

Miss Meen pernah terdengar seseorang berkata kepada Miss Meen
"Lelaki dan perempuan tidak mungkin boleh menjadi teman rapat sampai bila-bila..At last mereka confrim fall in love juga"

Miss Meen juga pernah mendengar pendapat kawan Miss Meen yang seorang ini
"Lelaki dan perempuan boleh berkawan sampai bila-bila..hanya jika mereka sudah berkahwin & mengenali kawan pasangan masing-masing"

Miss Meen mencungkil pula pandangan teman rapat Miss Meen yang seorang ini
"Lelaki dan perempuan bersahabat baik sampai bila-bila? NEVER!! NONSENSE!! "

Miss Meen kata dalam hati pula
"Yup!!! Lelaki dan perempuan jarang akan menjadi sahabat baik sampai bila bila :)) Sbb masing-masing mempunyai satu perasaan yang berbeza :)) "

Berkawan biarlah seribu..berkasih biarlah satu :)) Kasih yang satu itulah DIA..Ya Rabbi :))
Mungkin sebab itu Miss Meen sahabat lelaki pun kurang kot :P
Sebab Miss Meen menghadkan apa yang patut dan apa yang seharusnya :))
Sebagai contoh : Keluar bersama terlalu kerap walaupun ditemani oleh rakan kita sendiri :)) Dari sisi ini, Miss Meen memang HAD kan kepada diri Miss Meen :)) Biarlah dikatakan kera sumbang sumbing sekalipun.. I LOVE MY FAMILY :))) Upss ada kaitan ker? Ada..ada..ada. hihii


15 October 2012

.Gugup Getar Tanganku.

Assalamualaikum..
Yaa masa ini kumpulan Miss Meen sedang membuat presentation
Yuhuuuu!!!! dah lama tak present buat tangan ini ketaq seribu
Moga moga dipermudahkan segalanya kan kan :))
Amiiinnn....


14 October 2012

.Getak Hati.

Assalamualaikum..
Oh!!! Stress banyak hal..
Hal assignments tentu lah sudahnya stress
Hal hal sampingan pun stress juga..
Walaupun tidak kena pada kita tapi ia berlaku di sekeliling kita
Membuatkan kita harus ambil tahu dan tahu!!!

Oh!!! Stress hal akan datang..
Ini belum order itu belum check up
Oh!! Stress pengurusan membuatkan perkara ini tampak rumit
Wal hal, hal nya simple dan mudah je :))
Oh!!! Tuhan tabahkan hati hambaMu ini
Untuk lebih kuat & cekap :))
Aku hidup keranaMU :))




01 October 2012

.Manusia Sombong.

Assalamualaikum..
Oh!! Hari ini Miss Meen amat berkecil hati dengan statement seseorang ini
Mulut seperti bau longkang yang tersumbat & tiada manusia yang sanggup membaunya
First, Jodoh di tangan Tuhan kan?
Apa dia ingat dia #CIKGU jodoh dia bersama #CIKGU juga baguslah? Baiklah?
Siap menghina jodoh orang lain lagi..
Keji betul lah!!!

Kau lelaki tetapi mulut seperti perempuan yang kuat komen itu ini
Kata itu ini...Orang itu lah ini lah..Mulut kau seperti mulut ayam!!!
Setahu Miss Meen personaliti lelaki lebih cool & berfikir panjang 
Andailah dia panas baran setahu Miss Meen lelaki itu akan bersifat romantik
Bukan kuat komen itu ini yang menunjukkan dia bagus lagi 'semart'

Oh!!!! Hati Miss Meen rasa benci tengok kelakuan dia
Hai!!!! Ini ghupernya perangai #CIKGU kan??
Hahaaa...s0 lepas ini Miss Meen agak tak tersentap pun
Seandainya manusia lain menghina #CIKGU..
Sebab mulut #CIKGU nie pun seperti sampah juga!!

Mode Miss Meen hari ini sungguh sakit hati!!!! Annoying betul manusia itu!!!!!!

Nota kaki : Mode rasa marah & menyampah dengan manusia yang menghina JODOH orang lain..Salah ker bernikah dengan #ASKAR? Hina sangat eh diorang..Kalau perangai diorg tuh hina boleh ah buat bahan..ejek! Nie org tuh biasa je..sopan je! Upss..KE BEKAS AWEKS DIA LARI KAT ASKAR?? hahahaha :P


29 September 2012

.Nice Guy & Innocent Man.

Assalamualaikum

Ya Miss Meen addicted dengan cerita drama Korea ini

Takderlaa sebab jalan cerita dia :)
Mana ada boyfriend kita yang sanggup admit kes pembunuhan aweks sendiri kan kan :)

Tetapi cerita ini begitu
Kisah latar belakang keluarga yang cukup miskin & tabah
Fuh....Miss Meen amat suka betul jalan cerita ini

Semuanya kebanyakkannya banyak memainkan emosi & ego
Wah Miss Meen pula tiada channel KBS 2 HD so melayan onlne sahajalah
Selalunya kami akan singgah di blog ini untuk mengetahui perkembangan drama
So useful :))
Nice Guy & Innocent Man
Soong Joong Ki sebaya Miss Meen :)
Soong Joong Ki & Moon Chea Won..sweet couple 2012 :)

22 September 2012

.Pengemis Era Kini.


Assalamualaikum...

Ya...isu dan fenomena ini sekali di war war kan..Oh makin pelik dgn dunia sekarang..Manusia lebih selesa utk meminta minta dari memberi..Yang paling menyedihkan adalah melibatkan golongan anak kecil...sedih betul!!! Sudahlah anak anak itu amanah Allah...kita buat begini lg kan...

Sepatutnya tiada pengemis di bazaar dan pasar malam..ramai lagi manusia susah di luar sana kak..abg..adik..pakcik..makcik..atuk..nenek..sedihnya!!

Nota kaki : Rasional lah rakyat Malaysia! !!

18 September 2012

.Engagement Barathy Govindasaamy.

Assalamualaikum..
Tanggal 15 September 2012
Jam 830 malam
Ya Miss Meen pertama kali tengok upacara mereka ini
Buat pengetahuan semua Sahabat Miss Meen beragama Bahai..
So Miss Meen agak teruja nak lihat
Ternyata ianya lebih kurang sama dengan Hindu :)

Jom lihat gambar di bawah : Simple & Nice

~ Bersama Melissa Begam ~
~ Bersama Barathy sebelum bertunang ~
~ Three of US ~
~ Bersama mempelai ~
~ Happy for her.. :)
~ Mel you look like a rabbit :D
~Potrait of US ~


17 September 2012

.Hati Telah Bertukar.


Assalamualikum...

Yeahh..sebab apa yer Miss Meen kata begitu..

Sebab Samsung Galaxy Ace sudah bertukar kepada Samsung Galaxy Tab 7.0

Huwaaaaa...maunnya nk serasi amik masa :(

Incik Tunang suruh tukaq atas sebab tertentu..

So nombo hp..gambaq sume tak sempat nak upload sini...

So hati Miss Meen maseh mencari keserasiaan :))

Nota kaki: owh..tab ini besaq utk calling manusia...


14 September 2012

.Manusia Itu Milik Allah.

Assalamualaikum..
Hati dan perasaan ini hanya pinjaman
Pabila sudah dipinjamkan kita haruslah menjaga sebaik yang mungkin
Mungkin bukan seperti yang diharapkan sempurna tetapi cukuplah sekadar amanah
Adakalanya terlepas pandang & etikanya

Satu tips dari Miss Meen seandainya berkecil hati dengan seseorang
Ambil tapak tangan tutuplah dada & pejamlah mata
Tarik nafas dan ucaplah " Hidup & hati ini hanyalah pinjaman"
Selepas itu hembuslah nafas sekuat yang mampu :))

Ya kadang-kadang kita terlupa
Sebab nafsu selalu mengawal akal
Takutkan... :))
Jom berubah menjadi baik..
Biar akal mengawal nafsu :))
Miss Meen pun kalau marah dengan orang main lepas je
Ada ketikanya lupa nak buat amalan ini :))

Manusia itu adalah sifatnya mereka sendiri
Tetapi mereka tetap kepunyaan Allah
Hidup & matinya mereka semuanya urusan Allah
Dan yang pasti Allah tidak suka membebankan hambaNya dalam berhutang..
Cuma kita manusia biasa yang selalu berhutang :))

Cuba berfikir sejenak...
Setiap perbuatan dan peristiwa yang berlaku
Pasti akan dapat balasannya
Tidak kiralah lewat cepat atau segera

Allah sentiasa membantu kita dalam mengelak dari berhutang sesama manusia :))
Tetapi kita yang manusia ini suka berhutang sesama manusia
Contoh terdekat adalah wang dsb :))
Haaa...sesungguhnya manusia itu sentiasa dalam alpha :))

Nota kaki : Sentiasalah berdoa di dalam hati ingin menjadi yang lebih baik dari semalam..aminn...
Jom layari link ini..Miss Meen suka baca..kadang-kadang hati tersentuh...




11 September 2012

.Selsema.

Assalamualaikum..
Uwah!!! Semester baru selsema pun menjelma
Alamak..huuhu..penghapus dosa dosa kecil :))
Semalam dah beli ubat selsema kat Poliklinik Dr.Azhar & Rakan
Beli yang mengantuk punya
Hamek..sekali tengok kena makan 3 kali sehari :))

Secara am nya mmg banyak kelas pagi huhu..
Alamatnya makan malam jelah..
Semester ini petandanya amatlah sukar
Sebab itu Miss Meen diserang selsema 
Kikiki :))
Irrelevant okey 

Nota kaki : Selamat berkenalan kepada ahli kelas yang baru & ahli kumpulan yang baru.. Bekerja bersama pelajar lelaki..uhukk..buat Miss Meen pasif :P


10 September 2012

.Semester Baru.

Assalamualaikum...
Kami di dalam kelas!!!
Ya alhamdulillah hari ini adalah kuliah yang pertama setelah 3 bulan tegar kami cuti
Oh mode masih di kampung halaman dan mode juga masih baru mula belajar
Biasalah subjek baru memerlukan banyak permulaan dan persediaan :)

Semoga semester ini lebih baik dari semester yang ssebelumnya
Semoga Allah sentiasa melindungi kami dari segala halangan & musibah
Dugaan & dukacita itu harus tetapi biarlah sesuai dengan ketahanan kami ya Ya Allah :)

Nota Kaki : Setarik nafas dan sehembusnya nafas semangat baru.. All come back to school !!!


08 September 2012

.Kami Datang Tanjung Malim.

Assalamualaikum
Ya petang Sabtu kami bergerak pulang ke Tanjung Malim
Rumah sewa kami...
Biasalah rumah yang ditinggalkan selama 3 bulan pasti banyak benda nak kemas
Buat masa ini mode hanya ingin mengemas bilik dan bilik air sahaja

Yang lain lain keperluan pada hari Ahad pagi lah
Mode tak sabar dan tamat belajar mula menular
Insyallah tamat belajar ini kami akan teruskan dengan praktikal pula
Doakan ya :)

Selepas ini proses mengemas barang barang untuk dibawa pulang ke kampung halaman
Baju dan barang keperluan diri yang agak penuh di almari :)
Semoga diberikan tenaga & semangat untuk mengemas :)
Allah itu maha mendengar & mengetahui

Nota kaki : Setakat ini tak pernah dapat teman serumah yang sama kepala..bergotong royong dalam membersihkan rumah :) Yang ada pun segelintir..Mungkin ada sebab & alasan yang tersembunyi :) 
Tabahlah wahai hati...


07 September 2012

.Jumaat.

Assalamualaikum...
Uh..hati berasa hambar dan tak sedap :))
Tapi tak per tahun depan nak tamat belajar
Yuhuuu!!!! Ya Allah cepatlaa :))

03 September 2012

.Best Ke Jadi Cikgu?.

Assalamualaikum...
Best ker?
Setengah kata..BEST...setengah kata OKEYLA..setengah kata..NAK KERJAKAN..
Masyarakat la nie memandang profession ini enteng dan bukan apa apa lagi dah..
Kalau dulu...semuanya yang terbaik datangnya dari CIKGU :)
Masyarakat laa nie lebih suka menjelikkan profession ini
Sebab apa? Kerajaan naikan gaji mereka..bagi elaun itu ini...
Huhuu agak pelik bila ini dijadikan isu...

Terbaca dalam satu blog ini..mengatakan
"multi purpose? iye ke? kalau bab hantar murid ke hospital tu, aku rasa semua cikgu berlumba-lumba nak tolong menghantar..ye la, nanti dapat skip kelas, tak payah nak mengajar.."
Wah...kadang kadang Miss Meen pun sependapat juga tetapi bukan semua orang yang suka kan?
Apa risiko bila bawa pelajar ke hospital..lepas tu malang tidak berbau..terus ke bilik mayat
Haaaa...hamek k0..seluruh masyarakat menghina mengutuk..guru itu sepanjang hidupnya!! :)
Susahkan...bila masyarakat tidak pandang kepada dua sisi sebaliknya lebih suka melihat pada satu sisi..
So pathetic!!! :)
Miss Meen pun risau giler k0t kalau cikgu tue bawa anak g hospital...baik Miss Meen bawa g hospital sendiri..terjamin anak aku nyah :)))
And one more things!! Parents haruslah tengok kesihatan anak..tak sihat hantarlaa hospital..
Ini tak suruhnya juga pergi sekolah dengan alasan kat rumah tak da orang jaga...
Hahah...weiii ini sudah lebih..lawak lawak kan :)))
Nanti kata mak bapak tak nak jaga anak marah...tapi inilah hakikat :))

Tak nak komen lagi laaa :))
Apa apa yang mendatang harus dilihat pada dua sisi okey :))
Selamat beramal :))


31 August 2012

.Over All In August.

Assalamualaikum...
Ini adalah coretan pertama selepas lama sudah menyepi untuk meng up-date
Kehilangan mode dan suasana membuatkan minda dan emosi ini sedikit tergugat :)
Okey j0m tinjau apalah yang seronok sangat sepanjang bulan Ogos inikan :)


Selamat Hari Raya
Maaf Zahir dan Batin :)) dari kami sekeluarga
Segala kekhilafan dan kealphaan kami 
Mohon keampunan dipinta...


Selamat Berhari Raya dengan Iskandar Razin :))
Chubby and cutest niece :))
With the vogue aunties !!!
Theme purple together gether :D


Tahniah kepada Shukor selamat diijabkabulkan bersama pilihan hatinya :)
Dari Johor - Kelantan 
Good job boss...four years with the greatest faithfulness :))


Hari ini adalah Hari Kemerdekaan Malaysia yang ke 55 tahun

17 August 2012

.Tabah Seperti Selalu.

Assalamualaikum...

Pada hari ini aku sungguh sedih...

Sedih dan takut...

Adakah ini jalannya dan adakah ini ketentuaNya..

Aku sungguh sedih.......


Published with Blogger-droid v2.0.4

22 July 2012

.Puasa Ramadhan Hari Ke-2.

Assalamualaikum...
Alhamdulillah...amiiinn...
Akhirnya sempat dan penuh puasa di hari kedua Ramadhan
Walaupun ada ketikanya Miss Meen gagal
Mengawal perasaan amarah & tidak sabar dalam bulan ini
Huhuhu...
Sem0ga hari yang bakal mendatang akan membawa perubahan
Semakin hari semakin baik...

Matlamat bulan Ramadhan kali ini
Adalah hendak penuh s0lat terawihnya dan puasanya :)
H0pefully akan dapat..
Aminnn...tetapi semalam dah ponteng satu malam terawih
Apa nak buat...ayah Miss Meen tidak sihat
M0ga selepas ini tiada halangan
Ya Allah :)

13 July 2012

.Syamsul Yusuf vs Jo In Sung.

Assalamualaikum Semua
Haaa nak berkongsi satu cerita
Hihi actually bukan cerita tetapi pemerhatian Miss Meen aje :)
Muka Syamsul Yusuf anak Yusuf Haslam 
Seiras atau lebih kurang dengan pelakon Korea
Jo In Sung 

Mungkin disebabkan kening mereka yang tebal
Hendak dilihat secara teliti tidaklah sama
Tetapi seakan-akan laa :)
Jom tengok sesama j0m :)

Jo In Sung
Syamsul Yusufaminatulhudasulaiman.blogspot.com

09 July 2012

.Buruk Baik Manusia.

Assalamualaikum Semua...
Alhamdulillah...
Miss Meen nak berkongsi rasa & cerita
Semua ini hasil pemerhatian Miss Meen

Manusia lain suka melihat manusia yang lain 
Sebagai tidak mahu membantu mereka kala kesusahan
Manusia lain juga suka melihat manusia yang lain
Sebagai manusia yang berniat jahat & cemburu
Manusia lain suka melihat manusia yang lain
Sebagai manusia yang pembengis & berkira

Manusia lain juga suka melihat manusia yang lain
Sebagai manusia yang bermuka jahat & tidak jujur
Manusia lain juga suka melihat manusia yang lain
Sebagai penganggu kehidupan mereka....

Miss Meen lagi suka manusia yang lain melihat Miss Meen
Sebagai seorang yang jahat & tidak membantu & berkira
Sebab apa Miss Meen kata sebegitu?
Sebab manusia yang ada di luar sana 
Sering merasa tergugat dengan kehadiran Miss Meen
Aura Miss Meen pembangkit jiwa & ar0ma

Hihihi..tak ada lah saja cakap
Untuk senangkan hati...sebenarnya Miss Meen terasa hati :)
Tetapi biarlah kan... Allah is always by my side :)
Sebenarnya ada baiknya juga manusia itu
Melihat Miss Meen dari sisi itu...
Hasilnya Miss Meen tidak akan dibuli :) 
Yah000o0ooo!!! :)
Terima kasih Allah :)

07 July 2012

.Teman Kami Cik Salbiah Yunus.

Assalamualaikum 

Alhamdulillah.... :)
Selepas sahaja tamat peperiksaan semester pertama ini
Sahabat kami Kumpulan X,
Salbiah Yunus 
Akan melangsungkan perkahwinannya
Pada 7 Julai 2012, Sabtu
Wah ramai betul nak berkahwin pada tarikh ini :)

Insyallah seandainya tiada aral melintang
Miss Meen nak juga ajak Mr.S pergi :)
Tetapi kena tengok duty Mr.S la dulu
Sebab Mr.S bukan kerja seperti kamu semua
Kerja kerajaan yaang kerja pagi balik pagi :)
Mr.S ada on-call dan sebagainya
Seandainya ada kecemasan melepet laa dia di tempat kerja dia :)

Buat Cik Salbiah Yunus
Dan in coming Puan Salbiah Yunus
Selamat Pengantin Baru :)
Semoga tabah mengharungi pahit manis dalam berumah tangga ya
Dan jangan lupa pula yer..Semester Dua menanti anda..
Hihii honeym00n sikit skit sudah hehehe :)



M0de : Miss Meen bila lagi? Mr.S asyik tanya sahaja hehe..Miss Meen nak tunggu Bonda Miss Meen menunaikan Haji dulu..insyallah dapatlaa ya..sbb kalau tak dapat alamatnya lewatlaa Miss Meen nikah huhuu

03 July 2012

.Ost BIG vs Gong Yoo.


Assalamualaikum :)
Yeahh!!! Alhamdulillah
Aduhh sekarang Miss Meen addicted dengan Gong Yoo
Dalam drama BIG
Yacch!!!
Habis semua ost drama ini Miss Meen layan
Huhu..tapi cari translation in English ler
Hahaa..sebab nak khatam belajar bahasa Korea
Entahkan bila sudah heheh :)
J0m layan sebentar..
If nak dengar la..
If tak nak just walk away to other side :P





Just enjoy !!! :D

28 June 2012

.Will You Marry Me.


Assalamualaikum
Yeah!! Miss Meen suka sangat lagu ini
Lee Seung Ki yang nyanyi
Ost drama apa Miss Meen lupa
Tapi lagu melodi dan lirik ini penuh makna
L0ve l0ve l0ve t0 hear :)

Kebetulan pula lagu ini dimainkan dalam
Drama "BIG" ini :)
S0 terimbau kembali lah semua memori lama
Huhuhu :)
Jom dengar yer :D

26 June 2012

.Gong Yoo.

Gong Yoo :)
Birthday : 10 Julai 1979
Bermakna dia berumur 33 tahun sekarang :)
Uikssss umur Miss Meen pun semakin meningkat

Kacak uh!!!!
Miss Meen suka tgk rupa dia
Selepas dia jalani ketahanan ketenteraan Korea :)
Sungguh bersih dan bersemangat
BIG..drama selepas dia tamat latihan ketenteraan :)
Sem0ga maju dengan drama yang mantap lagi uh
Hihihii :D

.BIG 2012.

KBS WORLD Isnin & Selasa Jam 900mlm
Assalamualaikum
Yeah!!! Alhamdulillah
Jumpa lagi dan bersua lagi dengan buku 0nline ini
Hendak beerkongsi minat dan cerita
Semalam Miss Meen layan KBS WORLD
Upsss...Miss Meen terjatuh cinta
Dengan jalan cerita drama itu
Drama Korea Jun 2012
"BIG"

Hahaa tajuk pun dah lucu
How's can be BIG?
Mungkin BIG problem BIG kes ker k0t :D
Pelakon utama dalam drama ini
Pelakon kesukaan Miss Meen
Dia pernah berlakon dalam Coffee Prince
Uh!!! Lakonan dia semua Miss Meen suka
Riak muka dia yang silly milly
Buat hati ini tertawan
Kahkahkah :D
Lee Min Yung & Gong Yoo -Kacak berk0t BIRU-
Hendak diceritakan beliau kacak
Sekali tengok kacak la
Ulang 2 3 4 5 kali
Biasa je :)
Tetapi dia healthy!!! :D six pack 0o0o :P
Plus lakonan dia memang mantap
Silalah menonton drama ini
Enj0yed seh :)