Kebarangkalian hal-hal remeh-temeh yang berlaku di sekeliling kita pada hari ini, hari akan datang dan pada hari yang telah berlalu.. Pasti membawa seribu satu makna yang tersendiri.. Di situlah termaktub sebuah coret-coretan perjalanan hidup kita..

Kita melihat penderitaan hanya dari sisi negatifnya tanpa mahu melihat sisi positifnya dan selalu merasa rugi terhadap kekurangan yang kita miliki, namun kita tidak pernah merasa beruntung atas kelebihan yang kita miliki.

03 September 2012

.Best Ke Jadi Cikgu?.

Assalamualaikum...
Best ker?
Setengah kata..BEST...setengah kata OKEYLA..setengah kata..NAK KERJAKAN..
Masyarakat la nie memandang profession ini enteng dan bukan apa apa lagi dah..
Kalau dulu...semuanya yang terbaik datangnya dari CIKGU :)
Masyarakat laa nie lebih suka menjelikkan profession ini
Sebab apa? Kerajaan naikan gaji mereka..bagi elaun itu ini...
Huhuu agak pelik bila ini dijadikan isu...

Terbaca dalam satu blog ini..mengatakan
"multi purpose? iye ke? kalau bab hantar murid ke hospital tu, aku rasa semua cikgu berlumba-lumba nak tolong menghantar..ye la, nanti dapat skip kelas, tak payah nak mengajar.."
Wah...kadang kadang Miss Meen pun sependapat juga tetapi bukan semua orang yang suka kan?
Apa risiko bila bawa pelajar ke hospital..lepas tu malang tidak berbau..terus ke bilik mayat
Haaaa...hamek k0..seluruh masyarakat menghina mengutuk..guru itu sepanjang hidupnya!! :)
Susahkan...bila masyarakat tidak pandang kepada dua sisi sebaliknya lebih suka melihat pada satu sisi..
So pathetic!!! :)
Miss Meen pun risau giler k0t kalau cikgu tue bawa anak g hospital...baik Miss Meen bawa g hospital sendiri..terjamin anak aku nyah :)))
And one more things!! Parents haruslah tengok kesihatan anak..tak sihat hantarlaa hospital..
Ini tak suruhnya juga pergi sekolah dengan alasan kat rumah tak da orang jaga...
Hahah...weiii ini sudah lebih..lawak lawak kan :)))
Nanti kata mak bapak tak nak jaga anak marah...tapi inilah hakikat :))

Tak nak komen lagi laaa :))
Apa apa yang mendatang harus dilihat pada dua sisi okey :))
Selamat beramal :))


2 Merepek:

IEYNA said...

rsenye amin pn dh bca 1 blog ni yg agak keterlaluan psl isu guru...rse2nye pmilik blog tersebut dh delete kot blog dia cz rmi blogger yg kutuk dia..hnya org yg bergelar guru sje fhm akan tugas n tggngjwb guru pda msa skrg..."cmne ko nk jdik engineer klu ko xblajar dri guru..kan kan kan"..hihihihi...

Miss Meen said...

Aaah kak ina
amatla menyeramkan..aak abis abis pasal guru..
bosanlaa pulak hihihii..
tuhlaa deh main cakap tp tak selidik hehehe