Kebarangkalian hal-hal remeh-temeh yang berlaku di sekeliling kita pada hari ini, hari akan datang dan pada hari yang telah berlalu.. Pasti membawa seribu satu makna yang tersendiri.. Di situlah termaktub sebuah coret-coretan perjalanan hidup kita..

Kita melihat penderitaan hanya dari sisi negatifnya tanpa mahu melihat sisi positifnya dan selalu merasa rugi terhadap kekurangan yang kita miliki, namun kita tidak pernah merasa beruntung atas kelebihan yang kita miliki.

05 September 2013

.Best Ke.

Assalamualaikum..
Alhamdulillah hari ini mood Miss Meen rajin sikit kot
Selepas buat runner up drama Korea dengan masyuk sekali
Good Doctor
The Master's Sun
Dua jalan cerita ini memang menghayat hati... :) Thumb Up!!!
The Master's Sun ini ceritanya ala-ala Ghost Whisper je 
Upsss tutup kisah hehehe

Hari ini adik lelaki Miss Meen bertanya dengan Miss Meen
Adik :"Long...kau dah kahwin nie best tak?
Miss Meen: "Erk...apasal plak?"
Adik :"Takder laa saja tanya.."
Miss Meen : "Best...dapat naik pangkat!!! Hahahaa..."
Adik: "Pangkat apa pulak kau nie??"
Miss Meen: "Dr CIK ke PUAN..dari single ke bini orang...kikiki ada org jaga aku..haha.."
Adik: "Laaa pulak..sengal kau ni"

Hahaa..Miss Meen sahaja kenakan dia..sakat dia..sebab dia tengok Miss Meen tak da beza selepas bernikah dan sebelum bernikah..perangai giler giler Miss Meen tetap ada..kuat membebel lagi lah..kuat menjerit haruslah..hehhe tapi satu je adik adik Miss Meen perasan...kikiki..Miss Meen ni kalu depan SUAMI Miss Meen..Miss Meen sopan ayu..cakap pun slowww jee hahahhaa... :D

Ramai yang berkata apa pengalaman lepas berkahwin..jujur Miss Meen katakan Miss Meen selesa dan rasa selamat dan beruntung..sebabnya ada orang yang sentiasa risau dan bertanya tentang keadaan Miss Meen..
Tetapi beratnya tanggungjawab pada Miss Meen..ke mana sahaja Miss Meen pergi..Miss Meen membawa maruah suami bersama..buruk perangai Miss Meen buruklah didikan suami Miss Meen...huhuu seramkan...
Kata orang kalau sayangkan suami..jagalah maruah dan diri sendiri..Barulah ada UMPHHHH... hihii :)

Dan akhir kata Miss Meen beruntung ada orang yang sudi menerima kekurangan dan keburukan Miss Meen seadanya..Susah tau nak cari orang yang sabar dengan kita..Dan lepas berkhawin ni hati Miss Meen mudah tersentap hahha...pelikkan..kikiki mengada ngada kot :)

P/S: Best ada teman gaduh teman mesra teman cubit teman marah teman segala-gala teman hehhe teman gi toilet pun boleh hahhaa :P




0 Merepek: