Kebarangkalian hal-hal remeh-temeh yang berlaku di sekeliling kita pada hari ini, hari akan datang dan pada hari yang telah berlalu.. Pasti membawa seribu satu makna yang tersendiri.. Di situlah termaktub sebuah coret-coretan perjalanan hidup kita..

Kita melihat penderitaan hanya dari sisi negatifnya tanpa mahu melihat sisi positifnya dan selalu merasa rugi terhadap kekurangan yang kita miliki, namun kita tidak pernah merasa beruntung atas kelebihan yang kita miliki.

24 September 2013

.Diet..Diet..Diet..Need Help..

Assalamualaikum..
Wah Miss Meen semenjak menjak ni berat badan dah naik
Perghhh mendadak giloss okey uolsss
Tak pernah capai angka itu sebenarnya hehe
Takut Takut Takut...

Bak kata mereka:
"Ala normal laa tu dah kahwin..dah ada orang suka..tak payahlaa risau sangat."
"Eh biasalah tu hati dah senang..dah kahwin ni biasala naik naik berat badan nie."
"Alah..gemuk gemuk ada isi normal laa tuh."
Pergghh ayat mereka ini buat kita rasa sengal lutut kepala hati oh!

Alhamdulillah Miss Meen tekad ingin berpuasa 5 hari
Dan alhamdulillah berjaya puasa satu hari
Hal ini semata-mata ingin mengawal nafsu makan Miss Meen
Yang agak mendadak di hujung hujung tahun ini
Maun taknya makan makan makan jee..

So Incik Husband pun ada juga kongsi diet harian dia 
Perghh...diet harian dia....mewah kot!!
Tapi itulah hakikat..Miss Meen cari punya cari 
Rupanya beliau follow diet seorang Doktor ini..
Namanya Doktor Atkins
Inilah blog yang Miss Meen survey tu

So insya allah Miss Meen akan cuba sebaik mungkin
Uwaaaa....mencuba untuk tidak makan nasi..huhuhu
Oh nasi nasi...jom makan nasi diabetes nak??
Kurang kanji heheheh :D

Tapi kan dia ada Pek Baru kecil je comel harga dalam RM7.00 lebih..ada mention for diabetes hehehe..Miss Meen dah try makan..so far so nyummy..sebab rasanya mmg xda karbohidrat..


2 Merepek:

Mysara Ab Rahman said...

nk diet susah sgt...yg pntg ada ksugguhan

Miss Meen said...

btl btl so jgnlaa selalu kuar jln nnt perut lapaq asyik nk mkn ns goreng kampung je hehhehe