Kebarangkalian hal-hal remeh-temeh yang berlaku di sekeliling kita pada hari ini, hari akan datang dan pada hari yang telah berlalu.. Pasti membawa seribu satu makna yang tersendiri.. Di situlah termaktub sebuah coret-coretan perjalanan hidup kita..

Kita melihat penderitaan hanya dari sisi negatifnya tanpa mahu melihat sisi positifnya dan selalu merasa rugi terhadap kekurangan yang kita miliki, namun kita tidak pernah merasa beruntung atas kelebihan yang kita miliki.

29 July 2010

:: Kenapa Manusia Sentiasa Begitu ::

Kadang2 hidup neyh amat menyer0n0kkan
Kadang2 hidup neyh amat memeritkan
Kadang2 hidup neyh amat terlalu bergantung kepada org
Kadang2 hidup neyh perlukan kekuatan mental
Kadang2 hidup neyh memerlukan kepercayaan
Kadang2 hidup neyh memerlukan tempat luahan rasa
ERm...bagi aku kalu kam0 tak mampu untuk mengur sese0rg itu atas alasan khuatiri dia akan terasa..KAMU SILAP BESAR
Tegurla dgn lembut selagi kita mempunyai akal dan kebijaksanaan..
Nak meluahkan sesuatu rasa kenalah pada org yang TEPAT
BUkan pada org yg akan men0k0k tambah cerita
atau
Membina pl0t jalan cerita yang baru
^_^
Tapi biarlakan..aku setiasa pegang kata kata neyh dari dulu lagi
WHAT'S GOES AROUND COMES AROUND..
Sbb kita pun bukan laa manusia yang sempurna
Mungkin apa yang berlaku sebenarnya 'lak0nan kembali'
Kepada kesilapan kita yang dahulu
Betul tak??
Dan aku rasa sese0rang itu perlu berfikir kebaikan dan keburukan dirinya sendiri dahulu
Sebelum meminta dan menyalahkan org lain
Kadang2 kita tak perasan perangai kita yang 'itu' boleh melukakan seribu hati di sekeliling kita
Kita sangka org akan berbuat baik pada kita
Dengan dunia yang sekarang neyh
Amat mustahil laa manusia nak berbuat baik
Melainkan ada intenti0n atau niat yang tersembunyi
Takutkan manusia neyh
Dia adalah PELAKON yang TERBAIK di kalangan TERBAIK
Aku pun apa kurangnya ^_^
Kadang2 perasaan aku pun tak menduga
Aku neyh pun cakap lepas hehehe
MANUSIA JANGANLAH MENEGUR MANUSIA YANG LAIN DENGAN KASAR KERANA KADANG2 ITU ADALAH SESUATU PERKARA YANG KAMU SENDIRI MELAKUKANNYA JUGA!!
WTF... ^_^ hahahahha

24 July 2010

:: Geram Betul Neyh ::

Dah nak lebey 3 minggu
Aku tggu ber0kband CELCOM aku tuh
Ada masalah masa beli
Pas balik cube tgk2 dia tak detect kat k0mputer aku
Hah hanginlaaa aku...
Pastue trylaa
Pinjam ber0kband m0dem kat Mr.S
Naseb dia tak guna
Lapt0p dia pulak USB r0sak hehe
Ada budak CELCOM neyh kata nak repair
Guna Warranty punya pembelian
Jadi tak der laa PAYMENT
Dia kata dalam dua minggu akan siap
Dia akan tepun!!!
Hah aku tunggu laa...sbb dia dah JANJI mau tepun
Hampehh...3 MINGGU
Aku tunggu tak der jawapan..
Alih2 g tempat dia dia kata CELCOM tuh ada kat GIANT
Baru nak g amek??!!!!
Hangin aku...
Aku kata tak payah biar akak yg g dik uiiii
Sapa nama orang yg in-charge tuh?
Yang aku peliknyaa
Budak p0mpuan neyh kata aku tukar WINDOWS
Otak die..aku kata aku beli lapt0p
WINDOWS tue yg tak detect bukan aku tukar
Alasan dia...dia kata aku tukar
Jadi aku kena bayar RM 30
Dulu kata tak payah bayar sbb atas WARANTY??!!
Pastu bayar budak p0mpuan neyh haaa
Nak buat resit baru
Adehhh aku kata tak payah laaa
Just ADD-ONN jee..
Dah keje k0 SELEKEH terpaksaa laa...
Sampai GIANT rupenyaa..
Aku dapat ber0kband yang baru???!!!!!
Mana yang aku beli dulu???
Dah laa kaler tuh lawa!!!
Hampehh..
PERHATIAN JGN LAAA BELI SMART BRO neyh
Dia tak detect semua WINDOWS..
Kal0 k0rang yang keluarkan ber0kband..k0ranglaaa kena update dgn WINDOWS
Apahal lak..WINDOWS tue kena update dgn k0rang
K0rang lagi kukuh ker...di0rg???
LAGI SATU !!!!
KITA NIAT KAT HATI MAU TOLONG MELAYU
TAPI MELAYU SENDIRI TABUR TAIK
MACAMANA TUH!!!!!
Org lain tuh tak payah kata
MMG NAK HANCURKAN KITA
errmmm GERAMNYA!!!!
N0w is ALHAMDULILLAH
ber0kband neyh dah leyh guna
sbb dia d0wnl0ad software JOIN AIR
(semart laa sangat!!)
Tapi STREAMYX kat umah lakk
Haduiii pas satu satu hal nyaa
HANTU agaknyer bertenggek kat situ!!!

17 July 2010

:: Semalam ::

Kami pulang agak lewat
Adek aku mau beli kasut
Kasut dia dah lusuh...
Hehhe aku nak beli n0 m0ney n0 m0ney n0 m0ney
Hahaaa...
Erm...g Jusc0 tgk wayang laaa...
Dah lama tunda neyh..
Gerak hati nak g s0rang jee kalu semalam tak dapat
Alhamdulillah dapat tgk gak...
Sebenarnya terdengar rancangan Ainur nak tgk wayang
Tuh yang f0ll0w sekali tuh
Kalu tak pas tgk kasut terus balik k0t hhihi..

TWILIGHT ECLIPSE
N0t t00 bad...ada laaa sense of hum0r nyerr jugakk
Dan part yg aku paling suke bila Vampire+Wolf bergabung tenaga
Semata-mata kerana Bella..
S0 sweet!!!!
Dan paling menyeramkan...
Ada New Born of Vampire yang nak serang Bella
Mabukk...aku tgk...kepala org diorg leyh senang2 patah
Hahhaa...aku terasa mcm aku tengah gigit AIS BATU dalam panggung tuh
Apa-apa pun aku bagi 7 dari 10 bintang ^_^
Lallala~~~ ^_^ Edward maseh kacak seperti dulu!!!

13 July 2010

:: Tahniah K0rang ::

Wah..aku dapat berita neyh dari h0usemte aku temey MSU lu...
S0 petang tadi pas sek0lah jam 235 aku gerak g kuar...
Hah...neyh berita gempak neyh..
Erm sian dia...
Kawan2 dia sume dapat p0sting g0vern..
Dia keje kat private sch00l je..
Nie gara-gara dia intership dia gerak awal..
Nak dijadikan citer..BTESL..
Kami neyh private university..
Jadi kalu nak apply jadi GURU SANDARAN SISWAZAH TERLATIH kena naik PUTRAJAYA
Alhamdulillah..s0rang kawan aku neyh dapat p0sting kat Sabah
Isnin neyh berangkat...
Erm..yang s0rang neyh dapat gak tapi nak stayed kat Sabak Bernam
Dia kata Pengetua dia amek dia jadik cikgu tetap dah
Jadi xpayahlaa p0sting g Sabah..
Erm...untungkan di0rang..
Tapi aku tepunlaaa mereka neyh...
Tanya mcmaana mereka leyh dapat...
1) Mereka g daftar 'online' GSST
2) Nama Uni. kami xda..biasalaa private university kan
3) Naik PUTRAJAYA
4) G Bahagian Kementerian Pendidikan
5) G Bahagian Sumber Manusia
6) Bagi data dan nama
7) Untuk private govern just amek 1000 org shj setahun
8) Kawan aku neyh naik 2kali
9) Dapat interview
10) Dapat p0sting
11) Dia kata kene selalu update..
Kawan aku yang s0rang neyh tertinggal..
Aduiii..sian ahh dia
huuhuhu nasebkan
Tapi dia sekarang apply MASTER
Kira 0key laa tuh kan kan ^_^
Rezeki masing2
Erm..terkilan laaa...sian yang s0rang tuh
MORAL OF DA STORY :: Jgnla tinggal kawan tuh walaupun dia memb0sankan kita..Ajak dan pelawalaaa dia g mana pun..Nak ikut kaa tidak itu hak dia...Erm manusia sekarang kurang mannerzzz k0t ^_^

10 July 2010

:: Mungkinkah ::

Mahu tenang-tenang saja
Mahu happy saja
Mahu belajar bersabar mcm Mr.S
Mahu sentiasa tabah mcm Mr.S
hahhaha..yeker Mr.S mcm tuh?
Upsss...tQ f0r ur caring!!
Orang nak sakitkan hati kita
Biarkan
Remember
"What g0es ar0und..c0mes ar0und"
Yeaaah..yeaahh..yeahh.. ^_^
Belajar untuk senyum
Belajar untuk tabah
Kadang-kadang senyap lagi bagus
Manusia kan...hihihi
Kata orang yang mcm-mcm
Tapi sendiri buat tarak taw kaa?
Hahhaa...
Pretend t0 be t0ugh in fr0nt 0f every0ne
Thanks ALLAH..always besides 0f me
Remember we're n0t al0ne
Be g00d t0 y0urself
It's en0ugh ^_^

07 July 2010

:: Minggu Akhir ::

Ney adalah minggu akhir bg BUlan Rejab
Huhuu..ari neyh aku puasa ganti +Rejab
Nak puasa sampai hari Jumaat kalu xda aral
INSYALLAH
Erm...kerisauan melanda dalam fikiran
Payahnya nak luahkan
Huuuhuuu...
Take It Easy
Smiles!!!

03 July 2010

:: Maaf Ya ::

Sejak Akhir akhir neyh banyak guna
WORDING yg agak kasar
Harap Maaf
Andaikata terkejut dgn paparan neyh
^_^
Saya manusia biasa juga!!

:: Adakah Kamu Percaya ::

Erm..nak tanya..
Adakah kamu percaya wujudnya
SAKA
HANTU RAYA
BELAAN TURUN TEMURUN

Erm..bagi aku
Aku percaya
Sbb semua benda buruk neyh datang dari MANUSIA sendiri
Ada sesetengah org
Tak percaya sbb mereka rasa benda mcm neyh bukan dari mereka(manusia)
SILAP
Wujudnya benda alah neyh
Sbb MANUSIA yang semakin bijak
MANUSIA yang semakin menyalahgunakan akal&fikiran
Rasa sedey dan takut bila terkena benda mcm neyh kan
Tentu rasa hidup mcm tak betul kan?
Kita yang tak serupa naseb dengan mereka
JANGAN MUDAH CEPAT MENILAI
Sbb nya bukan kita yang merasa KEPERITAN tue
Aku pun tak pahamlaa apa kepentingan benda alah neyh
Bukan ia memakan diri sendiri ka?
EGO MANUSIA memakan diri org ramai
Erm nak dengki pun guna HANTU SETAN
Bukan kah sepatutnya mereka TUNDUK dgn kita?
Kenapa sekarang kita yang kena TUNDUK pada mereka?
Hahhah tgk..sapa yg BODOH?


:: Tak Paham Betul ::

Erm...kenapa ya manusia mcm tue
Yang meminta t0l0ng tue adalah keluarga sendiri
IBU
Bukan org lain pun..
Tapi kalu org luar mintak t0l0ng pantas je jawab OKEY!!
Tapi bila keluarga sendiri..
OKEY pun TAKDE..BISU je jawapan..
Org tuh yg melahirkan kamu
Lainla kalu kamu tak kenal asal usul sendiri
Apa org kata
ANAK BUANG?
ANAK LUAR NIKAH?
ANAK SAMPAH?

Baru laa b0leh kurang ajar sampai MATI pun tak per
Ney IBU sendiri pun leyh wat mcm tue..
Org luar layan baik je
Org suh buat..Kalu IBU suh..
LEMBAB
LEMBAM
LAMBAT
BUAT BODOH

Bila nak sedar??
Bila IBU dah tak der ker?

Haisyh tak paham manusia zaman sekarang
HIPOKRIT
BODOH SOMBONG
SEMPIT
SELFISH TAHAP GABAN