Kebarangkalian hal-hal remeh-temeh yang berlaku di sekeliling kita pada hari ini, hari akan datang dan pada hari yang telah berlalu.. Pasti membawa seribu satu makna yang tersendiri.. Di situlah termaktub sebuah coret-coretan perjalanan hidup kita..

Kita melihat penderitaan hanya dari sisi negatifnya tanpa mahu melihat sisi positifnya dan selalu merasa rugi terhadap kekurangan yang kita miliki, namun kita tidak pernah merasa beruntung atas kelebihan yang kita miliki.

09 January 2012

ll Buat Mayu Desu ll

Assalamualaikum Mayu Desu ...
Terima kasih kerana add friend Miss Meen..
Kalau semua nak tahu Mayu Desu
Sahabat sekolah menengah Miss Meen
Ya...dulu dia ada blog juga..
Sekarang dia ada dua blog..Saja ubah angin kot..

Miss Meen sudah add kamu ya Mayu Desu :)
Sambil add Miss Meen buat explorace kat bl0g kamu sebentar
Ya...entry Mayu Desu kali ini memikat hati
Miss Meen untuk memberikan komentar hihii (:
Sungguh menarik betul emotion yang kamu berikan semasa menulis entry itu
Siap emotion ada gambar..dan gambar itu sungguh comey :)

Nasihat/pandangan dari Miss Meen buat Mayu Desu ya :
1) Miss Meen doakan Mayu Desu akan mencapai semua impian kamu yer
2) Miss Meen pernah merasai perasaan itu.. (Dialog Mayu Desu bersama parents)
3) Bertemu & Berpisah itu adat hidup sesama manusia :)
4) Semoga fobia Mayu Desu berkurangan ya..dan lebih berhati-hati bukan fobia ya :)
    Kerana hidup ini tidak indah seandainya tiada cabaran yang mewarna-warni kehidupan kita kan :)
5) Berterus-teranglah dengan perasaan yang kita sendiri tidak pasti..supaya di sebelah pihak sana
    tidak berfikir yang bukan bukan :)
6) Ya..berkawanlah dulu ya Mayu Desu..cuma bila berkawan berdoalah di dalam hati
    "Ya Allah..seandainya Engkau titipkan sang putera ini untuk diriku..kekalkan hubungan kami ke jalan yang
      Enkau redhai..Seandainya sang putera ini bukan untuk diriku...perbataskanlah hubungan di antara kami."
7) Senyum adalah pengubat segala kemungkinan yang datang..Ingatlah rezeki ada di mana mana ya :)
    (Miss Meen pernah merasai situasi itu) One more thing YOU ARE MASTER HOLDER :) ...
8) Sekarang buatlah perkara yang kita suka..semoga ada sinar bahagia buat Mayu Desu satu masa nanti :)

Okey...Miss Meen dah bebel banyak kat atas sana... :)
Bukan apa Miss Meen pernah rasa apa yang sahabat Miss Meen ini rasa..
Yang penting Allah is always by our sides eh sayang (:
Tak salah perasaan terkejut itu ada bila someone confess to you hihi
Have a nice moment in relationship with him yach :)

*Bila hati mula gelisah di saat mereka menggapai apa yang mereka impikan sedangkan kita tidak..bacalah buku..kerana buku adalah teman yang terbaik di kalangan terbaik*

2 Merepek:

Bilah Izzah said...

Meen...terima kasih banyak-banyak..
hehehe...InsyaAllah, setiap kesabaran akan dibalas dengan kejayaan..
Itu doa My setiap masa...
Terkejut bila baca entri Meen ni..
dedicate special to me...
TQ so much darl..
teruskan aktif menulis ya..
My pun suka baca blog Meen...
^_^V
trima kasih atas segala nasihat ye Meen..
Good Luck tuk Meen juga..
Kawen janga lupa jemput My...=)

Miss Meen said...

0KEY mY :)
Seronok baca blog My jugak hihi
Jgn sedih sedih lagi ehh ^_^