Kebarangkalian hal-hal remeh-temeh yang berlaku di sekeliling kita pada hari ini, hari akan datang dan pada hari yang telah berlalu.. Pasti membawa seribu satu makna yang tersendiri.. Di situlah termaktub sebuah coret-coretan perjalanan hidup kita..

Kita melihat penderitaan hanya dari sisi negatifnya tanpa mahu melihat sisi positifnya dan selalu merasa rugi terhadap kekurangan yang kita miliki, namun kita tidak pernah merasa beruntung atas kelebihan yang kita miliki.

24 April 2010

:: Fuh Minggu Yang Tabah ::


Hari Sabtu neyh aku dah amek Ujian Medsi kat SMK Ampuan Durah jam 200-300 petang tadi..Alhamdulillah boleh laa tapi semua itu bergantung pada naseb..LUCK!! Erm..masa aku g tuh mcm biasalaa Big Bo0s hantar...bersama Big Madam dan Afir...Aku pun berjalan masuk ke sek0lah tuh...kebetulan hari neyh adalah sek0lah ganti bagi Hari Raya Puasa nanti bg seluruh MALAYSIA...heheh..aku tak datang sekolah hari neyh..Jalan punya jalan...terserempaklaa dgn budak budak sek0lah yg nak balik rumah...Tetibe terdengar satu suara cakap.."Assalamualaikum Cikgu.." hahhahaha ^_^ aku punya laa nak ketawa..aku datang tuk amek test Medsi bukan jadi Cikgu kat sekolah tuh...Pas tue aku pun jawablaaa salam dia tue...Pastue aku terdengar budak sekolah tuh kata dgn kawan dia..."Eh tue Cikgu ker kakak erk?" hahahhaa....barulaa dia perasan aku tak ngajar pun kat sekolah tue...hihii tapi ALHAMDULILLAH laaa...dia memberi salam...satu peningkatan untuk budak budak sekarang neyh ^_^


Dan akhirnya aku berjalan menuju ke Dewan SMK Ampuan Durah...waahh sekolah neyh boleh tahan lawanya jugak...kemas!!!Sambil tunggu dipanggil masuk aku pun berbual laa dengan seorang teman neyh..Nama dia KAVITHA pelajar lepasan Diploma dalam Pengurusan Perniagaan..Pertama kali perkenalan kami..lagilaaa kelakar...dia panggil aku PUAN...w0w tinggi betul budi bahasa dia..tak macam org Melayu kan...main redah jeee...Aku pun cakap dgn dia panggil AMIN cukup laaa yaa... ^_^ hihiii...segan aku pangkat tuh terlalu tinggi buat aku hehhe ^_^..Dia apply untuk BM dan Pendidikan Moral..Sepanjang ujian ini dijalankan aku tgk ramai budak budak yang lepasan Matrik dan Diploma...pendek kata semuanya mcm adik adik aku laaa..

Tapi syarat dlm DPLI bukankah mengatakan mememrlukan IJAZAH/SKROLL??Pelik aku diorg neyh dapat...


Esok pulak Mr.S ajak kuar..pada mulanya aku xm0..atas alasan penat hihii ^_^ yelaa nak kemas umah...lipat baju..vakum rumah..(rutin harian neyh)tadi pagi tak buat..takut letih lak jawab nanti...Jadinya terpaksa laa kuar dah Mr.S ajak kan...hihii terpaksa akur..kang merajuk kang jawab tepun kang mcm ker0p0k lemau kang hehehheh ^_~..Es0k nak beli apa yg patut ler...Yum yum yum hehhe ^_^



Kredit:Mau siapkan tugasan semuanya malam neyh Isnin ada org mau tgk T_T takutnya!!!

18 April 2010

:: Babak Apa Ini ::

Hari neyh aku cukup tak suka dgn adegan ini...Erm..bagi aku kalu org tue lebey tua dari kita..Hormatlaa tak kira laa kalu org tue ada buat salah dgn kita!!Sikap dalam diri tue mesti ada..Aku cukup bengke' dgn org yg lupa diri..penting diri..s0mb0ng..berlagak mcm org kaya tapi dalam hati miskin..k0rang paham tak miskin dalam hati tuh apa makna??makna ehh kurang muhasabah dalam diri dan kurang menilai org lain dari sudut diorg..penting diri jee neyh!!!

Nak merajuk pun mesti laa ada had!!Nak buat org yg lebey tua tuh mcm gaya kita buat apa?!!Otak Lu!!Em0si org lebey tua lebey sensitif..lebey t0uching..dari kita yang muda mudi yg macam sampah neyh..perasaan buat lagak sendiri gaya sendiri...Kadang2 aku pun ada gak salah..tapi tebus laa kesalahan tue dgn menolong dia...bukan buat b0d0h dan t0ng0ii!!!Asyik pikir nak jaga hati sendiri...bley mati laa hang duk dalam hutan tue s0rang diri weiii!!! Tuhan kelilingkan kita dgn pelbagai ragam manusia suruh kita berfikir dan belajar menjaga diri dan hati org lain...bukan mencerna dan memaki dan menunjukkan perasaan!!

Kalu k0rang tgk cerita drama Ind0nesia kat tv9 jam 530-630ptg Munajat Cinta...watak Humaira dlm tue cukup bersabar dan tabah...Aku pun xbley jadi mcm dia!!Terlalu sabar dan berserah...suami kawen lagi pun boley restu lagi tuh!!Aku btl2 xmampu jadi mcm dia...mmg betul laaa..tiada manusia seperti watak Humairah dalam dunia nie..Semua manusia sekarang neyh 'panas' dan selalu penting diri..tak pernah nak pikir situasi org tue mcmana..pikir diri sendiri lepas dah cukup!!! WTF Lu!!!!!!

Cube laa memahami dan bertolak ansur sikit...jgnlaa keraskan hati...kendur sikit hati tue...kalu terlampau marah sangat buat mcm aku neyh g mandi...sejuk badan sejuk hati sikit...mmg laaa hidup neyh macam macam tapii tue kan dan jadi warna warni kehidupan kita..Yang penting jgn laa kurang ajar dgn orang yang lebey tua weiii!!!! Kepantangan aku neyh...memang aku sumpah laknat org yg buat mcm neyh..xkira laa dia sedara aku ker...adek2 aku ker...kalu dah biadap sumpahkan aje!!!!Dggn member2 k0rang nak kurang ajar buat laaa....dgn org tua kalu nak kurang ajar pikir KUBUR LU ORG dulu...sempit ke busuk ke bangkai ke berair ke..HAMEK KO!!!




Kredit: Minta maaf kata kata terlampau kasar dan mmg kasar...harap maaf

17 April 2010

:: Setelah Ku nyatakan ::

T0day is My Birthday huhuu 17 April...waaaa..umur ku dah semakin meningkat tinggi mesti banyak k0mitment dan tugasan huhuu ^_^ Alhamdulillah moga aku tenang bagi hari yang mendatang


-------------------------------------------------------------------------------------

Dan hari ini juga adalah untuk Semakan KPLI(SR) bagi sesi Jun 2010 peringkat kedua(interview)...setelah aku cek...dan masukkan ID aku...rupanya aku GAGAL untuk pergi ke iinterview itu...Agak hampa sikit laa dalam hati ini..tapi xper aku akan cube..mungkin ramai persaingan kat luar sana yang belum aku mampu tangani k0t ^_^ Hidup mesti diteruskan walau apa yang ,mendatang pun mungkin ada hikmah disebaliknya itu...


Kredit: Mr.S dan kawan2 tQ yaaa... ^_^

16 April 2010

:: On m00od ::

Mulai hari ini aku akan update bel0g aku mengikut hari mingguan...n0t daily daily dah ^_^ sbb aku cube dan try xm0 addcited dgn IT a.k.a Internet C0nnecti0n neyh hehehe ^_^
Aku mulakan dgn hari yg biasa biasa aku dengar y00... ^_^
--------------------------------------------------------------------------------------
Hari neyh bulan neyh minggu neyh mcm2 aku dengar pasal buang bayi..Aduiii geli pun ada uh!!! Tak berhati dan tak berperut betul laa..Org bukan main susah nak dapatkan anak dia senang senang je buang???!!!!Aduhhh hilang moraliti kita sebagai manussia yg beradapan weehhh....FOBIA aku tgk budak2 neyhh!!!Bilaa laa rakyat kita mau sedar???
------------------------------------------------------------------------------------------
Erm semalam member aku tolong check untuk Semakan DPLI atau Medsi Test bagi sesi tahun 2010 neyh..Aku amek Perdagangan dan Keusahawanan...test ini diadakan di Sekolah Menengah Ampuan Durah,Seremban..Jam200-300 ptg..Mulanya nak amek Ekonomi Rumahtangga..tapi setelah dibasuh otak aku neyh oleh seseorang aku pun bertukar arah untuk amek Perdagangan & Keushawanan di Uitm..bukan di UPSI..sbb aku dah patah hati dgn UPSI weiiiii...Masa SPM aku apply aku xdapat...Masa STPM aku apply aku xdapat gak...Aduii punah harapan aku... tue lah satu satu University kesukaan aku...DULU JELAA...sekarang XMO!!!!Pilih
kasih tuh punye unversiti...hihihi pepandai jee aku..Walhal aku yg beng0ng...hihihi ^_^
--------------------------------------------------------------------------------------
Aku tahun neyh jadi Setiausaha bagi Malam D'Harmoni SMKM 2010..huhuu..Quite 0key laa..bekerja di bawah sorang Cikgu Penyelaras neyh...^_^ banyak membantu...Pen.Setiausaha pula Cik Norfazilah Md Lajin...^_^ amat senang kerja dgn kakak neyh...selalu membantu..dan sentiasa mendengar masalah...Tq kakak!! ^_^ Try my best untuk menjadi Setiausaha yg membantu...dulu neyh pun salah satu cita cita aku dulu...hahaha atas sbb career neyh nak muka yg lawa dan body yg lawa aku st0p untuk menggapainya hehhehe ^_^ cukuplaa sekadar setiausaha dalaman jee... ^_^ org xnampak hahha ^_^
--------------------------------------------------------------------------------------------
Dan 17hb April neyh ma besday ^_^ dah tua aku dah 25 tahun aku dah hidup..Alhamdulillah pelbagai cabaran akhirnya aku ada juga di sini...Terima kasih Ya Tuhan...Kerana panjangkan umur aku...Dan tabahkan dan kentalkan lah hari hari ku yg bakal mendatang..Amin...banyak yg belum aku tercapai neyh...masih bergantung pada org tua ku ^_^ Anak Emak??!!Maybe k0t...hihi ^_^ Aku cuba untuk mematangkan diri dgn lebey kuat dan tabah...Okey?!! Amin!!!



Kredit: Terima Kasih kepada kawan2 dan ahli keluarga yg terdekat kerana mengucapkan dan tidak lupa tarikh lahir saya...Mr.S sayang kam00o ^_^

03 April 2010

:: Off Moo0d ::

Hurm...minggu neyh xda barang mau k0ngsi hiihii ^_~ erm...cume b0san dgn rencah perangai manusia...Kadang kala mereka selalu pikir one side tak pernah nak pikir da other side...Hiihii..adakah ini perangai org Malaysia kita atau pun makhluk seluruh dunia macam neyh??hihii s0 funny bila pikirkan sume tuh kite neyh mcm b0neka hidup yg bijak memainkan peranan sendiri hehehe....nak itu ini tapi kita tak pernah pikir kalu kita dapat org yg susah tue dapat ker mcm yg kita dapat??hihiii tapi pikir kita neyh sume nak perfect jee..xley tak perfect atas alasan nampak tak cool laa nampak tak cantik laa nampak tak show off laa hahahah... ^_^ Apa yg penting pandai2laa jaga diri neyh

Nak kata diri sendiri perfect pun taklaa cume kelakar jee...teruk rencah perangai manusia neyh mcm rencah memasak...Ada mcm2 bau dan rasa....hahahha ^_^ Nak jaga hati org laaaa..apalaaa...bla bla bla...tapi kita sendiri tak pernah terpikir situasi org tue mcmana kan...How come u expect org tue sentiasa okey bila deal dgn u???hahahah ^_^ make sure everybody must be bec0me a WITCH barulaa seronok dapat tgk org tuh okey ker tak...hahahha ^_^

Yang penting kita tau laa diri kita....org len punya perangai lantak pie...Kata kata kejam yg aku penah dgr..KUBUR MASING MASING...hahahah ^_^ apalaa...Tuhan tuurun khalifah di bumi neyh tuk kita sentiasa awasi mengawasi antara satu sama lain supaya takder yg terpesong hehhee...^_~ okeylaaa...make a good wish and a good day!!!


REMEMBER THAT!!! "WHAT'S GOES AROUND...COMES AROUND" ^_^



Kredit: Dengar lagu dr SS501 -Your Man & Coward <<>>>