Kebarangkalian hal-hal remeh-temeh yang berlaku di sekeliling kita pada hari ini, hari akan datang dan pada hari yang telah berlalu.. Pasti membawa seribu satu makna yang tersendiri.. Di situlah termaktub sebuah coret-coretan perjalanan hidup kita..

Kita melihat penderitaan hanya dari sisi negatifnya tanpa mahu melihat sisi positifnya dan selalu merasa rugi terhadap kekurangan yang kita miliki, namun kita tidak pernah merasa beruntung atas kelebihan yang kita miliki.

29 May 2010

:: Seharian Bersama Mu ::

Hari ini kami g MELAKA...hikhik ^_^ aku main2 jee kata nak g MELAKA...alih alih Mr.S turn t0 da right g MELAKA hikhikhik ^_^ Katsana saja jalan2 tgk2...kebetulan aku pun nak beli barangan pendidikan seni student aku...borong sekali laaa ^_^ xdalaa penat sangat biasa jee...Masa lunch aku belanja Mr.S makan sushi kat SUSHI KING hihihi ^_^ adeyyyy dia t0bat xm0 makan lagi laaa hihihi saja belanja dia makan sbb asyik makan ikut selera dia je kan hehhee ^_^ dia kata okey n0t t00 bad maybe makan time yg xsesuai tuh yg dia rasa mual tuh ^_^ s0wi sayang I Have t0 ^_^ Then jalan jalan lagi Mr.S pun kata j0m tgk wayang...j0m...ternampaklaa banner pr0m0ti0n LAGENDA BUDAK SETAN...alamak!!!! tgk2 dateline dia 3hb Jun 2010...Adehhh alih alih nak tgk SHERK <<--kata dalam hati neyh--->> Dan dan jee Mr.S terus tgk citer ANADARTU Mencari Suami 21 Hari....Adehhhhh lagi laaaa aku tertelan air liur hahhahahaha ^_^ punyaalaa nak tgk m0vie Malaya jee Mr.S neyh ^_^ Layan kan aja hehhe

Kami terus balik ^_^ pastue...Mr.S bagi mama buah quineen dan jambu batu.. ^_^ huhuhu ^_^ Aku xbagi apa pun kat mama dia huhuhu..thank you sayang!!!! Thank Y0u jugak sbb anta dan amek saya!!! ^_^

Kredit:Malam neyh nak buat listed!!!!! ^_^

22 May 2010

:: Tahniah Kamu ::

Hah di sini aku nak ucapkan SELAMAT PENGANTIN BARU PADA TAHUN 2010 neyh... Alhamdulillah ramai kawan kawan aku dah hampir dan sudah melangsungkan majlis mereka...
Kepada::
Norhafizah Hanoom
Nur Saa'da Sutris
Raidah Abid
Izreen Shaiza
Siti Rohaida Hashim
Siti Asmah Hussien
Nur Azimah & Mohd Syukri
dll
Semoga k0rang bahagia selalu yaaa..Pada yang aku tak dapat datang tue bukan saja saja yaa..tapi keadaan tak menentukan ^_^...teringin sangat nak bersama tarikh dgn k0rang... ^_^ TAHNIAH TAU!!!


:: Alhamdulilllah ::

Erm..alhamdulillah ayahku k0takan janji nya uuntuk belikan ku lappy yg baru hehhe aku bank in duit kat dia mintak dia belikan hehhe ^_^ nampak pemalaskan aku hehhe jahatnya !!! Thankz t0 Ayah ^_^ ...Ada dua lappy dah satu tuh kena repair plus keyb0ard die hehhe ^_^...

-------------------------------------------------------------
Hah sempena Hari Guru 2010 neyh..Pada 17 Mei hari Isnin aku dapatlaa pemberian hadiah dari pelajarku..Semuanya c0mel c0mel..Yang peliknya aku neyh garang pun ada yang nak bagi?? ^_^ Garang aku siapa yang tak siap kerja aku kenalaa kan....DISIPLIN DIRI dan MASA tue penting bagi aku..sbb bila dah dewasa neyh aku betul2 memahami dan memerlukan semua tuh ^_^ .. Bagi aku mereka yang berjaya di muuka bumi neyh bukan disebabkan IQ tetapi DISIPLIN DIRI yang tinggi ^_^ tue sebenarnya tunggak kejayaan seseorang...

:: Nie laa sebahagian hadiah dari pelajar ku ::

Ada Seorang pelajar neyh menghadiahkan aku sebatang rotan ^_^ hahahhaa kelakarnya aku!!! Nampak na aku neyh garang hukhukhuk...Pagi pagi kami mcm biasa berjalan ke bilik guru..almaklumlaa baru sampaikan....Terkedek kedek laa nak masuk...Tetibe aku di tahan oleh seorang pelajar..."SELAMAT HARI GURU CIKGU" mak aiii terkejut aku.....hahhaa mana tak nya pelajar tuh cakap sambil hulur hadiah...panjang lak tuh...Aku puun paham hah budak neyh mula dah bagi aku hadiah r0tan??!! hihii aku kena ketawa dengan adek aku,Ainur,Kak Ieyna,Kak Faizah,Hazrimi...hahha "Hang ney kuat mer0tan ker?" kata mereka hahahha ^_^ aku pun kata laaa pelajar neyh saja perli aku neyh hehhe ^_^...Pertama kali dapat hadiah ROTAN hehhe ^_^ sejak hari tuh aku guna rotan pemberian pelajar tuh hehhe...Agaknya kebetulan pelajar tue teng0k r0tan aku dah uzur k0t hehhe ^_^


:: Nie laa gambar kasar rupe r0tan tuh ^_^ ::

Sebenarnya hati kecil aku selalu tertanya tanya...mengapa mereka begitu susah nak paham kata aku ^_^ Aku jadi kawan mereka Aku jadi lawan mereka Aku jadi perantaraan mereka aku jadi m0tivat0r mereka Hm bukan senagkan mendidik...mengajar lagi senang dari mendidik...mendidik selalunya datang dari dalam jiwa..mengajar selalunya dari buku dan peristiwa ^_^ bezakan ^_^ sem0ga aku tabah dan mampu mengubah mereka yang belum terdedah dgn anasir anasir PONTENG SEKOLAH dan BIADAP DGN GURU ^_^ aminnn.....

---------------------------------------------------------------------------
:: Nie hadiah dari ketua Panita Bahasa Melayu... ^_^ SELAMAT HARI GURU CIKGU!!! ::

15 May 2010

:: Apa Yang Berlaku Neyh ::

Minggu neyh adalah minggu yang biasa sajer...xda yg besh pun...cume menghabiskan masa depan PC huhuu sakit mata ku ^_^ Tadi petang pergi Bahau tgk kedai laptop Afir tue...Ingat nak terus beli tapi disebabkan kerani kedai tuh xda xdapatlaa beli...huhuu penat jee pergi..Erm..bilaa nak pergi neyh minggu depan k0t...Ayah mcm malas jee...Adehh!!!Kalu tau beli cash jee sendiri beli sendiri pergi..tapi kepala aku neyh d0k pikir seramlaa pegang duit bebanyak lama lama...huhuu bukan takut kena guna tapi takut kena ROMPAK!!! ^_^ sekarang pun mcm2 dah kan...SERAM!!!
Erm minggu depan laa pergi...h0pe xda hal...huhuhu T_T ..Ayah ajak g Seremban g cari...aku bab mencari neyh malas...kalu org rek0men satu kedai je aku terus je g kedai tue...Nak cari sendiri penat ahhh m0od nnt hilang!!! Doakan xda aral melintang....AMinnnnn...

------------------------------------------------------------------------------

Aku download memcam kat FACEBOOK atas alasan aku b0san heheh ^_^
Antaranya mcm kat bwh neyh laaa aku amek hahhaa ^_^ ::

video


Have a time and enj0yed it!!!!!! ^_^

14 May 2010

:: Selamat Hari Guru 2010 ::


Selamat Hari Guru Kepada Semua Guru guru yang pernah mengajar saya hingga kini.Jasamu amat ku kenang hingga ke akhir hayat..D0aku sentiasa mengiringi ketenangan buat mu guru ku ^_^

08 May 2010

:: h0h0h0 ::

Huhhu singgah bl0g Dr.Cinta akhirnya aku terbaca neyh dan akhirnya aku kena buatlaa plak hihii ^_^ J0in je laaa hihii


1. 5 name that people call you
  • Along
  • Amin
  • Minat
  • Huda
  • Meen
2. 5 important dates in your life
  • Aku punya besday uhh ^_^
  • Tarikh org2 yg rapat mcm Mama Ayah Adik2 Mr.S
  • Convocation ^_^
  • Accident in 5 Jan 2010 huhuhu T_T
  • Merdeka Day laaaa hehhe ^_^

3. 5 things that you done yesterday

  • SOLAT (sama mcm Dr.Cinta ^_^ )
  • TV
  • sms
  • facebooking
  • blogging

4. 5 ways to be happy

  • senyum dan sentiasa senyum hihii
  • memasak dan makan makan makan hihihi ^_^
  • tgk m0vie sedey dan nangis nangis hehhe ^_^
  • mengadu dgn Mr.S hihi
  • jalan jalan walaupun dalam rumah hahahha


5. 5 favourite movies

  • IRON MAN 2
  • TWILIGHT MOON
  • BOYS OVER FLOWER
  • PERSONAL TASTE
  • AUTUM IN MY HEART


6. 5 favourite hobbies
  • tgk TV
  • memasak hihii
  • surf INTERNET hihii m0vie laa byk aku tgk
  • buat bising memekak dan nyanyi hehhe
  • bergaduh dgn adik2 aku hehehe


7. 5 favourite people

  • Org yg suka senyum ^_^
  • Org yg sentiasa peka & memahami situasi kita dan tak pernah SELFISH
  • Org yg sentiasa ingat apa yg dia hutang dgn aku hhahaha ^_^
  • Org yg suka buat lawak... ^_^
  • Org yg suka bergamb0 atau phography hehhe ^_^




8. 5 favourite places for vacation
  • Langkawi
  • Sabah/Sarawak
  • Makkah
  • Kuala Pilah/Melaka/Johor
  • Rumah Kita hihihi


9. 5 reasons you answers the survey

  • Amanat org hahahha
  • Isi masa lapang
  • Saja mengada ngada nak jawab hehhee
  • Saja nak conker LAPPY hahhaa
  • Nak tgk org ikut kee tak hehhe

10. 5 persons to tag

  • Shana
  • Apeqchan
  • Nana Comot
  • MaayGenius
  • KAMU LAAA ^_^

-kamu yang baca jawablah ye kalau rajin :)

:: Selamat Hari Ibu Kepada Puan Kasma Yusof ::

INI MAMA SAYA PUAN KASMA BINTI YUSOF

Ibu saya neyh lahir pada 20 Okt0ber 1955..Dia anak kedua dari 7 org adik beradik..3 lelaki dan 4 perempuan termasuklaa ibu saya..Ibu saya neyh bekerja sebagai Juru Teknologi Makmal Perubatan U32 di Hospital Tunku Ampuan Najihah, Kuala Pilah..Sekarang Ibu saya pun masih bekerja dia belum pencen lagi..

Sikap yang saya suka tentang Ibu saya neyh dia seorang yang penyabar dan murah hati..Setiap kali dia memberi sesuatu dia selalu pesan dengan saya niatkan untuk bersedekah..(Aku tak mampu jadi mcm dia...sebab manusia sekarang kan kurang MORAL..s0 dun aspect pe0ple will threat nice 2 U) Dan saya paling suka dengan Ibu saya apabila dia menahan sedih di hati dia..Dia berjaya tidak mengalirkan air mata dia..Sepanjang saya berumur 25tahun ini,hanya DUA KALI saya melihat Ibu saya menangis...Pertama kerana ADIK BERADIK dia dan Kedua kerana ANAK ANAK dia.

Erm..rasanya Ibu saya pasti memendam rasa sedih yang kerap terhadap saya..Sapa tahu setiap malam dia menangis..tidur tak lena..makan tak kenyang..sebab risaukan saya ker..Saya berharap saya tak pernah buat Ibu saya menangis...BERDOSA BESAR rasanya kalu ada kesilapan itu..Sungguh tak layak saya berbuat demikian...Tanpa Ibu siapala saya..

Saya suka peluk Ibu saya bila saya menghadapi kemurungan...hihii ^_^ Biarlaa adik-adik saya kata saya nak BODEK Ibu saya...tapi sebab yang sebenar hanya saya yang tahu..Peluk Ibu saya mcm satu terapi kelegaan sgt2...Tenang..Nak menangis rasa malu laa plak hihihihi ^_^


SAYA SAYANG MAMA SAYA ^_^

:: Kuala Linggi Melaka ::

Hah..minggu lepas kami pergi ke Kuala Linggi Melaka tempat kelahiran Kak Hazrina neyh..Beria-ria dia ajak akhirnya kami sampai juga di sana...Sebelum neyh aku sekeluarga pernah pergi..hihii tapi masa tue xkenal Kak Hazrina lagi...tak salah tahun lepas k0t kami kerap g hehhe ^_^

Katsana famili keluarga Kak Hazrina bertungkus lumus menjamu kami makan...hihihi ALHAMDULILLAH kenyang ^_^ cuma hari yang kami pergi neyh singkat..kalu panjangkan besh hehhe ^_^ leyh cuti lama mandi laut sampai BURN hehhe ^_^

Time neyh nak gerak g jenjalan..dgn aku yg hanya pakai baju tid0 jee?? hahaha ^_^

Heheh time neyh petang petang sampai terus kami mandi laut uhh hehhe ^_^

Amek gambar ateh batu hehhe ^_^ tajam uhhh

Sebenarnya banyak lagi gambar neyh hehe neyh aja yg mampu aku upl0ad uh hehe ^_^ besar file eh nak scale malas laa pulak heheh ^_^...Kenangan Terindah..pas neyh nak g mana erk?? Langkawi?? ^_~ lalalallaa

Kredit :Mr.S hihihi hampir dgn tempatmu hehhe Masjid Tanah ^_^

Over Viewer Sempena Hari Ibu ^_^

Miss u my dear sweet frenz...Erica..Langsung teRDengar lagu neyh dari FACEBOOK dari Erica Lorraine Geseh ^_^ beshh lagu neyh sl0w mill0w wehh ^_^


Hey Miss Chenta - Goodbye Baby klik here f0r listen!!!! ^_^





-------------------------------------------------------------------------------

Dah tgk IRON MAN 2 bersama Ainur,Kak Ieyna,Atul,dan Kak Hazrina...hihihih 3 panggung wayang kami g serbu semuanya penuh kecualilaaa TERMINAL ONE hehehe jam 930 mlm masuk hehehe akhirnya tempat mcm tuh laa kami tgk hehhe seram gak sebab byk kedai dah tutup hihihi ^_^ Cerita yang menarik!!!Rugi tak teng0k tau!! hihii

----------------------------------------------------------------------------------

Dan neyh dengar via facebook Ifat Jjang jugak bersempena HARI IBU 2010...
Lagu neyh dr Girl's Generation (SNSD) tajuk dia Dear Mom Live ^_^

Dear Mom Live -SNSD ---klik sini untuk dgr ^_^

SNSD

---------------------------------------------------------------------
Then dengar lak lagu Yang Terindah soundtrack Adamaya 2010 via Shana Shaida ^_^


Yang Terindah- klik sini untuk dengar ^_^



~Kredit tuk Mr.S....sayang kamu!!!!~
-------------------------------------------------------------------------------------