Kebarangkalian hal-hal remeh-temeh yang berlaku di sekeliling kita pada hari ini, hari akan datang dan pada hari yang telah berlalu.. Pasti membawa seribu satu makna yang tersendiri.. Di situlah termaktub sebuah coret-coretan perjalanan hidup kita..

Kita melihat penderitaan hanya dari sisi negatifnya tanpa mahu melihat sisi positifnya dan selalu merasa rugi terhadap kekurangan yang kita miliki, namun kita tidak pernah merasa beruntung atas kelebihan yang kita miliki.

24 July 2011

ll J0m Kahwin Nak !! ll

Assalamualaikum Semua ..
Yeahh!!! Entry kali ini agak issued?
Memandangkan Sabtu & Ahad sentiasa ada jemputan
Maka isunya haruslah ini
Hihii ^_^

Bagi pendapat Miss Meen
Berkahwin awal seronok !!
Banyak benda yang kita boleh share & belajar bersama
Tetapi banyak juga kita nak kena jaga ..
Terutama sekali adalah EMOSI ..
Biasalah darah muda kan ^_^

Miss Meen tabik spring pada Ibu Bapa
Yang menggalakkan anak-anak mereka berkahwin AWAL
Pertama,sah-sah lah tanggungjawab dah bertukar tangan kan
Kedua,mengajar anak-anak untuk hidup lebih bertanggungjawab dengan diri sendiri
Ketiga,dapat membimbing apa yang kurang dan apa yang perlu ..

Jadinya Ibu Bapa di luar sana
Usahlah gusar & risau ..
Yang penting DOA untuk anak-anak yer ...
Supaya mereka sentiasa dekat dan beringat ..

Miss Meen agak kurang setuju
Bila berkahwin lewat ..
Bukan apa...
Manusia sentiasa berubah bahkan perubahan itu seiring sejalan dengan teknologi terkini
Hurm..lagi lah penuh cabaran..

Kebanyakkan Ibu Bapa
Yang Miss Meen sempat lihat lah ya ..
Even dalam drama pun Miss Meen hitung tau hihihi
Mereka lebih gemar anak-anak mereka
Menggapai & mencapai apa yang mereka perlu
Seperti kerjaya..ilmu..simpanan masa depan..perubahan diri...

Tidak salah..pun
Setiap Ibu Bapa anak-anak hidup senang & selesa
Sebab itu kebanyakkan mereka lebih menekan aspek ini
Miss Meen bukan mahu salahkan pihak Ibu Bapa yaa...
Cuma sekadar menconteng apa yang Miss Meen lihat saja...

Apabila seseorang sudah bersedia melangkah maju
Bermakna dia juga sudah bersedia
Dari segala segi ..bahpun dari segi EMOSI
EMOSI amat perlu dikawal..
Lebih-lebih lagi kita yang PEREMPUAN

KESABARAN dalam menduga & menerima sesuatu itu perlu kuat
Sebabnya hati perempuan ini macam tisu
Sebelum terluka baiklah kita berjaga-jaga kan ^_^
Miss Meen berharap sangat ..
Pabila Miss Meen maju selangkah mara
Miss Meen sentiasa akan menjaga EMOSI ..
Itulah KEKUATAN Miss Meen nanti ...



*Pabila Miss Meen susah hati & sedih ..Miss Meen akan luangkan masa yang BANYAK dengan membaca buku motivasi..Bila membaca EMOSI & FIKIRAN kita seiring seia..Makanya lebih banyak POSITIF yang akan muncul dalam jiwa...^_^ *

5 Merepek:

BisMi Aishah said...

meannnn eca nk kwen tp duit tak do...kehkehkeh

Miss Meen said...

hihihi
tue kalu nak vogue memang laa xd0
cube amik simple mesti ad0 hehehhe

BisMi Aishah said...

ha ha ha...
yang simple pun tak do lagi
carikan cikgu sorang tak do ko?heee

BisMi Aishah said...

selamat berpuasa!

Miss Meen said...

@Bismi Aishah
hahhaa..amb0iii dah ada bikin mahu spare jee ehhh??? hehhe..selamat berpuasa jugak hehe