Kebarangkalian hal-hal remeh-temeh yang berlaku di sekeliling kita pada hari ini, hari akan datang dan pada hari yang telah berlalu.. Pasti membawa seribu satu makna yang tersendiri.. Di situlah termaktub sebuah coret-coretan perjalanan hidup kita..

Kita melihat penderitaan hanya dari sisi negatifnya tanpa mahu melihat sisi positifnya dan selalu merasa rugi terhadap kekurangan yang kita miliki, namun kita tidak pernah merasa beruntung atas kelebihan yang kita miliki.

28 March 2010

:: Atas Permintaanya Aku Cuba ::

Semalam...tgh berfacebook-ing dan beremal-ing..Cik ShanaShaida kita chat di facebook...Antara conversation kami adalah ::
CikShanaShaida:: Hello...tak updated new entry ka??Bz yaa?
Aku:: Heheh..adalaa sikit bz..tapi kebanyakkan entry neyh silly milly laaa.. ^_^
CikShanaShaida:: Al0r..letak jee laa..ser0n0k apa baca-baca entry tuh hihi... ^_^ Aku:: Xm0laa....hihiii <<<<-------malu!!
-------------------------------------------------------------------------------
Dan hari neyh Atas permintaan CikShanaShaida,aku cuba untuk update yaa CikShanaShaida..^_^..hihii...Erm pada tanggal 23 Mac 2010 aku dapat surat dr SPA8 yg mengatakan aku kena menghadiri satu Ujian Bertulis bg jawatan Pegawai Tadbir dan Diplomatik M41 dan Pegawai Penerangan S41.Ujian bertulis nie akan diadakan di Dewan SRK Panchor,Seremban..pada 10 April 2010 dari jam 900-430ptg...Dan ujian tue ada 2 bahagian..mcm selalulaa pertamanya mestila tentang
MALAYSIA
KITA..MATEMATIK..SAHSIAH DIRI..ESEI BM & BI..Kalu lulus dalam ujian neyh keputusan akan keluar pada 17 Mei 2010..sama ada layak atau tak untuk temuduganya pula...

Secara jujurnya..ini adalah kali pertama aku mendapat tawaran dari SPA8 selepas aku tolak tawaran mereka pada tahun 2006 dulu...tolak tawaran tue sbb aku sambung belajar degree masa tue..Mak aku kata xm0 pergilaa belajar dulu...dia kata...Aku dgrlaa kata mak aku ^_^

Dan alhamdulillah tawaran tue datang kembali setelah sekian lama aku tggu tuh...Aku xdalaa meletakkan harapan yg tinggi pada jawatan tue tapi apa yg penting aku nak merasa amik peperiksaan awam neyh..nak rasa temuduga awam neyh mcmana..selalu dah pergi swasta..jadi nak cube di awam pula..mestilaa ketara perbezaannya kan ^_^ tp xpe KONSEP AKU ADALAH ASALKAN KITA BERUSAHA & MENCUBA DR TAK MENCUBA APA APA PUN!!! ^_^
----------------------------------------------------------------------------------
Semalam keluar dgn Mr.S...huuu lama tuh dah tak jumpa yelaa dia asyik kene g kursus jee..posting sana sini...maun nak masuk 5 atau 4 bulan k0t...huhu aku sab0 jelaa..jadinya kalu nak tgk m0vie kene ajak Ainur laaa hihiii dia yg paling semp0i semua cerita layan hehhe...^_^ tQ erk!!Keluuar semalam huhuu aku mintak beli itu ini kat dia..hihi sian dia balik2 kena layan aku yg s0rang neyh byk s0ngeh kan...hahah..sempatlaa b0dek dia mau beli brgan bilik air dan perfume bilik..hihii ^_^ tQ pakcik!!!Tak tgk m0vie pun dgn die sbb byk perkara yg nak dibualkan hihi..Yelaa aku jenis yg tak suka nak bergayut dlm tepun letih uhh hahha..hp panas..tkt!!Msj lak ada masa ok ada masa malas hehhe ^_~ s0wi Mr. S...
-----------------------------------------------------------------------------------
Hari neyh g PESTA KARNIVAL BUKU kat PWTC..Waaa ramai tuh..saja je mau pergi sbb Angah nak jalan jalan..Afir lak cari buka tentang MALAYSIA...sedang el0klaa tue..sbb semalam Angah dgn Ainur ada KPLI MTEST kat Maktab Raja Melewar,Seremban..Dan hari neyh pulak Angah kata terserempak dgn Kak Anne kat PWTC...huhu aku tak nampak..aku duk cari buku kusyuk naa k0t hehee..yelaa nak test PTD tapi aku tak buat research matilaa aku nak jawab nnt kan??Btl tak??hihihii..dan aku pun ada gak beli buku tuk baca baca..saja tuk motivasi heheh ^_^ hidupkan byk dugaan weii..kene baca byk nnt xdalaa DOWN GILER!!

Haaah!!Seperjalanan pulang ke dr KL-Seremban...kami sekeluarga dikejutkan dgn 2 kemalangan.Yang pertama kemalangan langgar 4 buah kenderaan berderet-deret.Wah!!! Jem giler jalan dan kemek betul kereta tuh seram uhh kalu tgk ngeri tuh..Ambulans dr KL dtg..Dan yg lagi satu kemalangan langgar jugak tapi aku nampak kereta kancil remuk giler...aku nampak sebuah jee laa yg lagi satu aku tak nampak...teruk jgk kereta kancil tuh...kemek yg mcm tak boleh nak selamat...SERAM AKU!!!FOBIA PUN ADA!!

--------------------------------------------------------------------------------------

Kredit: Kepada Mr.S sem0ga cuti kam0 hepi hendaknya..pas neyh kene transfer g kursus lagi tue huhuu ^_^ Ainur...next time kiter tgk m0vie sama yaa hehehe ^_^

19 March 2010

:: Thumb Up Award...pewiiitttt ::

Tetibe dapat mesej dari Cik ShanaShaida kiter...huhuu..waaa dia kata kat akuwiwittt..sila dtg amik awrd dkt blog shana ye.. (tagged)..aku mulaa laa melawak..Award apa makcik ehh?? Tgk2 dpt award neyh huhuu walaupun Top 5..It's still ada ruang tuk aku beb!! Hehehe...tak sangka aku jugak dlm pilihan dia hahhaa...I'M GONNA BE A LUCKY GURL!!! Proud of u my dear Lady!!hihii

Here the rules to accept the award:

1. Thank & link the person that gave you award.
2. Pass this award to 15 bloggers you've recently discovered and think are fantastic.
3. Contact the bloggers and let them know they've won the award.
4. State 7 things about yourself

7 things about Meen_Anne are:

* Suke senyum!!! ^_^
* Suke giler dgn KIM HYUN JOONG & LEE MIN HO
* Suke melayari Internet..tgk citer online..reality show dr Korean..hahaha ^_~ cthnyaa WE GOT MARRIED...yg dilakonkan oleh KIM HYUN JOONG ^_~ lalalalala
* Suke makan...hahahaha ^_^
* Sayang famili,kawan,member,dan Mr.S heheh ^_~ Loved!!
* Suka tgk wayang...dan jatuh cinta dgn Act0r tuh hahahaha ^_~ Flirt!!
* Suke pikir yg kehadapan...makna eh pikir melebih2 dan mengarut laa ^_~ Fuss!!

Sekarang nak Rate kan kamu semua pulaa ::
1- CikShanaShaida
2- Apeq
3- Nana Comot
4- CikIeyna
5- SheIsShaza
6- KBS WORLD
7- PakweKu
8- Dr.Cinta Punye Blog

Lalallaaaa...h0pe enj0y yaa...hihii



Kredit:CIkShanaShaida...Tq uhh ^_~

18 March 2010

:: Sejak Akhir-Akhir Ini Aku... ::

Erm sejak akhir akhir neyh aku banyak dengar lagu dr Boys Over Flower punyer OST...hukhuk tah kenapalaaa tetiba addicted sgt...maybe sebab b0san k0t menunggu drama terbaru dr Lee Min Ho dan lagu terbaru dari Kim Hyung Joong(SS501) kot??!! hahahaha...seyes!

Antara lagu yang aku kerap dengarkan adalah :-
- Because I'm Stupid-SS501
- Making A Lover-SS501
- Paradise-TMAX

- Stand By Me-Shine

- Wish Ur My Love-TMAX
- Starlight Tears-Kim Yu Kyung

- One More Time-Tree Bicycle

- Yearning Heart-A'st 1

- Thank you-Kim Hyung Joong

Hahahaa....yang lebey kelakar lagi aku buatlaa pulak ringtone pakai lagu tue..hahhaa..walhal citer neyh dah POP masa tahun 2009 lagi uh!!! heheh seyes!! Mau up lagi tahun 2010 neyh hahaha...keb0ringan yg nyata aku neyh hehehe
Aku suka pasangan neyh ^_^..teramatlaa serasi bila mereka bersama hehe Gu Jun Pyo & Geum Jan Di hihii...
Aku pun suka pasangan Yun Ji Hoo & Geum Jan Di...mereka amat sesuai jadi kawan baik..BFF..sbb Ji hoo ada semangat kuat tido dan mengalah bila bergaduh hehehehe...s0 dgn perangai Jan Di tue mana laa sesuai...hihii ^_^

Lalallalala...tue jer nak citer...aku dah b0san tggu citer baru neyh hahaha ^_^ ada mmg ada tapi tak kena dgn jiwa aku lak heheheh ^_^


Kredit:Mr.S....^_~ wink!!!


16 March 2010

:: Final Epis0d ::

Erm..hari neyh tgk KBS 303 jam 1010-1120 mlm..baru tau hari neyh adalah epis0d last..hukhuk..naseb planning xda wat apa..patutlaa gerak hati nak tercegat je depan TV hhehee... Mcm biasalaa citer neyh ending dia mestilaa bahagia...Prince bertemu Princess nya...hihii..yg da best part is beza umur mereka neyh hampir 6 tahun..tapi lelaki tue maseh tak m0 lepaskan gurl tue walaupun gurl tue dah give up dgn rum0r dan tentangan org sekeliling pasal mereka berdua..

Wah betapa bersungguhnya semangat lelaki tue kan??!!Tak amek kisah apa org sekeliling katakan tentang hubungan mereka..asalkan ada tarikan bila bersama dan selesa bila bersama perbezaan umur bukanlah pengukurannya...Waaaa r0mantiknya suasana tue!!!hehhe

Dan da best part jugak lelaki tue quit kerja di Law Firm ayah dia dan bekerja di restaurant semata mata nak belajar cara memasak..dan membuka restaurant sendiri..semua neyh gara gara gurl tue yang suka makan..hihii..bukan apa gurl tue kalu makan..dia betul2 menikmati makanan dia tanpa amik pusing sapa org di hadapan dia...hihihi lucu kan!!!??chute!





Kredit:Mr.S amat keletihan sangat hari neyh...Rindu kam0o laa pulak!! ^_^ hihi..

15 March 2010

:: Making A Lover :: OST BOYS OVER FLOWER ::

Making A Lover
(English Translation)

c/o I yell to the world
I love you, that I love you
I hope that you will be my girl
Shining always you're my star
I will protect you
I can always will waiting for you

At the end of a stressful day
The only person that can make me smile
At the end of my tiring life
The one person that will be delighted to see me

When the day starts again
I think of your beautiful smile
I'm happier than anyone else
If you are by my side
To the skies, I promise you
I will give everything to you

c/o

Why have you come just now?
I feel like I own the entire world
I'll love you always like the beginning
To the skies, I promise you
I want all of you

c/o

Let's promise one thing
Let's swear to the sky
That we will love each other
Until the sun burns out us
Oh My Love

I pray that you will allow me
That you will accept me as your man
I promise that till the day I die
That my heart will never change

I can always will waiting for you
Baby I will forever with you
Forever Only You
I LOVE YOU..

Kredit: Kepada Cik Ieyna a.k.a. Kak Ieyna inilah makna lagu Korean dalam bl0g sy neyh..hihi bg paham yaa... ^_^

14 March 2010

:: Sepanjang Mingguku ::

Erm...check tuk MTest..KPLI 2010..Aku memilih jurusan Pengajian Bimbingan..Alhamdulillah aku berjaya untuk menghadiri test itu pada Sabtu,13 Mac 2010 dekat SMK tuanku Muhammad,Kuala PIlah...sekolah f6 aku dulu!! Happy jugak sbb aku amek test tue bersebelahan dgn kelas lama aku..sempatlaa meninjau sikit...ada perubahan...huhuu..dan sempat jgklaa kwn2 lama..antaranya Zaiton dan Abidah jee..tue yg sempat aku tenung k0t hehehe...yg lain agak tak perasan..huhuu..masing2 dah matang k0t...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Erm..aku juga digemparkan satu berita sedey..salah seorg anak guru SMKM telah meninggal dunia..Baru Khamis yg lalu kami pergi melawat anaknya..Tak sangka..Rupanya aku dah dapat mesej tntang khabaran tue..tapi aku terlupa mau tgk hp..aku sedar pun bila hp berbunyi dan telah dibgtau oleh seorg cikgu neyh...
Agak terkejut dgn berita tue...aku pun tepun kwn2 yg lain betul kaa..erm..sedeynya..khabaran itu betul..Erm melihat wajah guru tue aku cukup kagum..tabah dlm kehidupan seharian dia..kdg2 masih mampu ketawa bersama rakan sejawat yg lain walaupun dlm hati tiada sapa yg tau...Susah nak dapat semangat mcm tue..Yang pasti aku mmg tak mampu..menjadi seperti tue..TABAH dan SABAR..
Sama2 lah kita mendoakan roh anaknya aman dan tenang..ALFATIHAH...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sejak akhir2 neyh aku makin kerap men0nt0n drama K0rean yg berada dlm simpanan External Hard Disk aku..Antaranya yg aku tgk Boys Over Flower...Sapa lagi kalu bukan her0 kegemaranku berlak0n..LEE MIN HO..Gu Jun Pyo..hihiii..Walaupun cerita neyh dah aku ketahui jalan ceritanya tapi aku sukakan em0si bila men0nt0n...huhu
Pelikkan!!!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mood hari neyh kureng ser0n0k...tak tau kenapa..apa yg penting cuti sekolah neyh aku byk benda nak buat...erm ingatkan nak tgk m0vie r0mantik kat wayang..REMEMBER ME!! tapi xda org nak teman laaa huhuhu...nak nangis2 skit bulan neyh...hati tak byk mau tenang...huhuu..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Rindu sama Mr.S....dia semakin bzz dgn tugasan dia!!! Ermm....sedeynyaa saya!!!

07 March 2010

:: Puncanya...Saya kah? ::

Petikan ini dari Berita Harian..ermm betul jugak apa yg diperkatakan...tetapi syarikat berkenan jugak yang takut mengambil org sebegini utk bekerjaa..sbb apa?bimbang Kos Pengeluaran lebey byk dr Kos Pendapatan..Beranilah..amek org sebigini bekerja mungkin kita belum tau apa kelebihan yg tersembunyi dr org tue...
-----------------------------------------------------------
4 PUNCA UTAMA GRADUAN SUKAR DAPAT PEKERJAAN

Kajian talian pengendali kerja, Jobstreet.com tahun lalu yang disertai 250 syarikat kerajaan dan swasta mengenal pasti empat punca utama yang menyukarkan graduan mendapatkan pekerjaan pada masa kini.

Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin, berkata ia kerana graduan gagal untuk mempamerkan kemahiran insaniah mereka yang meliputi empat perkara penting iaitu komunikasi, nilai dan etika, kepemimpinan serta pemikiran kritis.

"Tanpa kemahiran insaniah ini, graduan kita tidak mungkin mampu untuk bersaing di pasaran kerja yang amat mencabar pada hari ini. Menyedari kepentingannya, kementerian mengambil pelbagai tindakan dan strategi untuk memastikan kemahiran itu dapat diterapkan di kalangan graduan supaya mereka mampu bersaing.

"Di antara langkah awal yang diambil kementerian ialah pelaksanaan kemahiran insaniah di kalangan pelajar melalui kursus kokurikulum berkredit di semua institusi pengajian tinggi awam (IPTA)," katanya ketika berucap merasmikan seminar sehari Amalan Terbaik Kemahiran Insaniah di Dewan Kuliah Utama, Fakulti Perubatan dan Sains Kesihatan Universiti Putra Malaysia (UPM) di sini, semalam.

Mohamed Khaled berkata, bagi memastikan keberkesanan pelaksanaan kemahiran insaniah melalui kursus kokurikulum berkredit itu dapat dijalankan dengan berkesan, kementerian akan melancarkan bengkel 'Training of Trainers' (TOT), pada 12 Mac ini.

Beliau berkata, tiga elemen penting yang akan menjadi fokus utama dalam bengkel itu ialah aspek kandungan, kaedah penyampaian dan kaedah penaksiran.

"Untuk melancarkan perjalanan bengkel ini, kementerian bersetuju untuk melantik Pusat Kokurikulum UPM sebagai pejabat pengurusan operasi (OMO)," katanya.

"Bagaimanapun, kita harus akui bahawa pelaksanaan kemahiran insaniah di kalangan graduan tidak boleh disandarkan kepada penawaran kursus kokurikulum berkredit saja malah IPTA juga perlu melaksanakan usaha lain," katanya.

Sementara itu, pada sidang media, Mohamed Khaled menggesa lebih banyak industri tempatan supaya memberi peluang kepada graduan menjalani latihan amali di syarikat masing-masing.

"Saya sudah banyak kali menekankan bahawa industri juga perlu menyediakan lebih banyak tempat untuk membolehkan graduan menjalani latihan amali dan ia tidak seharusnya bertumpu kepada bidang tertentu saja.

"Hari ini pihak industri hanya cakap bahawa graduan tidak menepati kemahuan industri tetapi mereka tidak mendedahkan golongan terbabit kepada dunia pekerjaan," katanya.

(BERITA HARIAN)

05 March 2010

:: Love From Paris ::


hhuhu..pada Rabu mggu neyh...3 March 2010..G tgk bersama Ainur dan Kak Ieyna sahaja..Yang lain xm0 ikut hehhe..katanya JJ busanlaa hehee....Jadinya CIk Ainur laaa yg hantar kami pergi dan pulang Kredit t0 AInur uhh!!
Click Me~
Missi0n kami adalah mn0nt0n wayang...Atas jasa baik Ainur...dia g survey sehari sebelum tue..kami tgklaa LOVE FROM PARIS..lak0nan mantap dr JOHN TRAVOLTA..my her0 hehhe..
Dgr jee nama JOHN TRAVOLTA aku dah target dah citer neyh mesti lawan2 nyer...walaupun aku sangsi dgn tajuk m0vie ney pada mulanya hehhehe...yelaaa mcm citer r0mantik tau!!Tapi hakikatnya bukan....
Click Me~
----------------------------------------------------------------
Click Me~

LOVE FROM PARIS
Erm citer neyh best..s0und effect dia mantap..ketangkasan lak0nan pun 0key..mimik muka..sume 0key but....jalan cerita dia yg aku kurang berkenanan skit....Cerita neyh berkenaan org yg b0m berani mati..Erm l0ok alike mcm menindas dan memperli kita laaa...It's s0 sad!!!Apa yg nak katakan di sini...AGAMA adalah suci tetapi UMAT yg menganut sesuatu agama itu adakalanya tidak betul dan sering terburu buru dalam melakukan sesuatu...Andaikata kita betul2 menyayangi AGAMA kita...kita tak akan pernah mengambil sikap yg terburu buru dan tidak memikirkan keadaan org lain...
Click Me~
Dan selepas tue kami pun mengisi perut di ICE ROOM,Nilai ...huhuu besh makanan sana..Apa yg penting suasana kat situ nyaman...selesa nak makan..Kami makan aiskrim jaa...hihii..




Kredit: Mr.S huhuhu next week duty kam0 dah nak tamat huhuuu bila nak belanja kiter lagi neyhh

Click Me~