Kebarangkalian hal-hal remeh-temeh yang berlaku di sekeliling kita pada hari ini, hari akan datang dan pada hari yang telah berlalu.. Pasti membawa seribu satu makna yang tersendiri.. Di situlah termaktub sebuah coret-coretan perjalanan hidup kita..

Kita melihat penderitaan hanya dari sisi negatifnya tanpa mahu melihat sisi positifnya dan selalu merasa rugi terhadap kekurangan yang kita miliki, namun kita tidak pernah merasa beruntung atas kelebihan yang kita miliki.

25 October 2009

Hurmm..apa nak cakap erk ~_~

Hurm malam neyh..tadi update data budak 2F, SMKM neyh...huhu..edited gamb0 diorg bg terang..Erm..bila tgk jerk muka diorg neyh teringatlaa SURAT AMARAN...aduiiii T_T sakit kepala..bila guru guru sebelum neyh tak update dgn betul...sampai dkt aku pening laaa kepala...banyak yg kena wat BACK DATED....maybe data tue..tak save kot..ada pr0blem dgn saving kot...Apa-apa pun kita mulakan dengan step yg relax...H0pe GHEM tak bising ^_^ sekolah nak akhir tahun dah neyh..kang kena buang sekolah parentz bising hihii ~_^ pelik!! Kang ada plak yg kata guru tak wat keje...hehhe parah tuh babe !!! ~_^

Hye!! Kepada Mr.S ^_^ rindu sama kam0oo...dengar cerita ser0n0k yaa semalam g DANGA BAY dgn family teng0k sempadan SINGAPORE... ~_^ wah wah wah kejelesan yg amat sangat aku mendengarnya hihii ^_^ Apa-apa pun semalam kam0o hepi...aku pun hepi juaa ^_^ hihii...
Oklaaa tue jerk nak citer ^_^ n0thing t0 d0...h0pe naik sek0lah neyh aku dapat kumpulkan semangat waja tuk tempuh sumenyaa!!! Chay00ok Amen ~_^

Kredit: Kepada DYMM Yang di-Pertuan Besar Negeri Sembilan, Tuanku Muhriz Ibni Almarhum Tuanku Munawir kerana Hari Pertabalan beliau pada 26 Oktober 2009 ini..^_^ wink wink wink..anak no-2 dia kacak sangat...aku jatuh cinta ahhh !!! Opsss...marah Mr.S ...maaf yaa sayang muahhh!!!!

23 October 2009

^_^ ser0n0k dlm kepenatan

Mcm biasa rutin harian mengajar ^_^ Lepas jerk tamat sekolah...Kak Ieyna..Kak Faezah..Atul..Ainur sume g men BOWLING...sebelum tuh kami sume g laa solat tukar uniform hehhe ^_^ kat umah kak faezah di Sepang...except Ainur laaa dia ada interview pagi tue..Jadi dia MC tapi...............tak MC t0k b0wling tau heheh ^_~

Tepat jam 4 ....men sakan...hihii ^_^ mcm2 gelagat ada...tapi gamb0 xdpt upl0ad lagi atas sbb tak transfer lagi laa hehhe ~_^
JUARA=Kak Ieyna laaa per lagi...
N.JUARA= Kak Faezah laaaa ^_^
N0.3 = AKU ler hihehhe ^_^
N0.4= Atul...adek aku
N0.5= Ainur...yang menggunakan nama samaran CIKU hehehe ^_~
malam neyh kepenatan maseh melanda...hihiii...uPdatE es0k ehh

Isnin neyh cuti...heheh HARI PERTABALAN YANG DIPERTUAN BESAR N9 ~_^ s0 kena prepared t0k SMM laaa..ISIS...hhuhuu ^_^

KREDIT:Rindu ahhh dgn Mr.S ..T_T dia bz...xdpt tepun dan sms

22 October 2009

Hari yang PENUH TERTANYA-TANYA ^_^

Ada meeting bagi GURU_GURU TINGKATAN td..Alhamdulillah ^_^ semuanya dalam kawalan !! Cume ada beberapa perkara yang harus diselesaikan sebaik mungkin..bagi memudahkan guru guru tahun depan(2010)...REGISTER BOOK...ISIS..UPLOAD PHOTO..SMM...NOMBO TEPUN..IC.. semuanya kene update...terutama bg TING 2 dan 4.. ^_~ di0rg kan akan amek exam tahun depan...

Mana pelajar yg harus dibuang tuh kena be aware laa dari sekarang ^_^ huhuu....kehadiran mereka sangat 'baik-baik'...sehingga dapat menyibukkan guru masing-masing hehhee ^_~ huhuu sayangnya nak buang student...sebab apa???? hahhaa..penat!! penat kita buang dia...mak bapak diorg merayu mintak masuk sekolah balik...JPN pun bagilah masuk kat sekolah tuh balik..PERMOHONAN DILULUSKAN ~_~ aduiii...adakah kerja kita itu bagaikan angin lalu...adakah kerja kita itu bagaikan tuang air di atas daun keladi????

Kalau mcm neyh diorg lagi bermegah diri...xda dapat pengajaran atas apa yang berlaku...Bagi diorang.."Alah kena buang..kalu parents merayu..k0mpem dapat masuk sek0lah tue lagi..hahahha" Dgn adanya sikap mcm neyh laaa...sek0lah tak maju...budak tak serius...pentadbiran tak kukuh...messy!!!! Ada yg lagi tepat..IBU BAPA akan menyalahkan 100% pihak sekolah dan guru... ~_~

0ooOoOoOohhhhh....Ibu dan Bapa.. ^_^ sayangilah anak-anak anda...perhatikan mereka baik dari segi luaran dan dalaman...Kadang2 kita selalu terlepas pandang rasa hati,perasaan budak budak neyh...Sebagai Ibu dan Bapa tanggungjawab adalah BERAT...bukan amik mudah dan cepat lepaskan tanggungjawab kepada org lain(pihak sekolah,org ramai,polis,dll) untuk menjaga anak kita...Selamilaa attitude mereka..kenalilaah mereka..tegurlaa mereka dgn bijaksana..bukan dengan herdikan...MAIN POINT kat sini...Bagi aku IBU BAPA penggerak utama em0si anak anak...bukan org di sekeliling... ^_^

Aduhhh ^_~ banyak cakap pulak...Aku bukan nak back up sapa sapa...tapi pendapat aku..peranan IBU BAPA,sikap ambil tahu IBU BAPA, sikap perihatin terhadap kerja2 sekolah anak anak AMAT PENTING!!!! Kerana...IBU BAPA adalah org yg paling dekat dengan anak anak mereka sendiri...bukan org lain...^_^ Hayatilah..dan dengarlah apa yang mereka ingin perkatakan jauh di sudut hati mereka... ^_^




KREDIT: Aku bersyukur kerana mempunyai AYAH & MAMA yang tegas dalam mendidik aku...Dengan sikap keperihatinan mereka, aku mendapat landasan yang aku cari.. Thanks MAMA & AYAH ^_^

20 October 2009

Celebrate Besday Mama ^_^

Hari neyh besday mama...semalam kami keluar makan...sapa lagi belanja...aku dan angah laaa hehhee ^_^ Kami makan kat Bahau jer..Makan di kedai sebelah HOTEL KIARA...mama nak makan ikan bakar plak...neyh besday mama yg ke-56 tahun..sepatutnya mama dah leh pencen atas sebab tertentu mama lanjutkan kepada 58 tahun..(kredit kepada KERAJAAN ^_~) Semalam kami memesan menu..ikan siakap 3 rasa,kailan ikan masin,GEAR BOX (kesukaan ayah aku), ikan kembung bakar, dan daging goreng kunyit... Fuh sangat laa sedap..sebab apa??? Ia pedas hehhee mmg fav. kami betul kalu pedas2 neyh...

Yummy !!!! Nampak sedapkan hehhe ^_^ ..Okey laaa...setakat neyh tue aja yang nak dikongsi bersama..

Kredit: Kepada Mr.S, thanks sayang for wishing my m0ther birthday ^_^

19 October 2009

Happy Day bEc0me.... ~_~

Alhamdulillah ^_^ planning yang dibuat semalam menjadi !!! Tggu Shana kat Mid Valley..jalan2..makan2..Byk kami berb0rak..yg tue tak payah tau laaa..hahha ^_^ hal p0mpuan jerk!Tgk Shana tak byk yg dia berubah...sume underc0ntr0l hehhe..cume aku jerk dia kata makin sehat ^_~ hhuhuaaa...malu malu hehhe ^_^ maknanya aku dah GEMUK laa hehee.. ^_~ Pas b0rak tuh terus plan g MAsjid India..a.ka Masjid Jamek...Saja tgk2 baju..tudung..selendang..k0t k0t ade yg berkenan laaa...huh!! aku mmg ader jerk hahaha ^_^
Time neyh...kami dahaga betul baaahh !!!! Berjalan jer..mana taknya..Hehehe..gara2 byk jalan kaki Cik Shana kiter sakit hihiii...kasut punyer laa lawa...r0sak sikit...tgk dah tak cun kan hehhee ^_^ Aku sedang mengecek dgn Shana air mineral hhiiihii...malas nak g beli...Neyh men duduk jerk kat tangga kat laluan Masjid Jamek tuh hehhe ^_^ apalaa anak dara duk kat tangga hehehe ^_^
Kepada Cik Shana tQQ !!! Semp0i laaa...huhuu gathering kita dua jerk yg menjadi hehhe ^_^ yg len byk hal yg penting..maybe salah time k0t kiter plan k0t hehhe...Gamb0 kat atas tue Shana tunjukkan gamb0 adik dia yg c0mey tgh tid0..^_^ c0mey adek die !!!! Kami sempat gak merakam gambar bersama ^_~ *wink wink wink tangga pun tangga laaa...jadik jerk hehhehe..Penat!!!! ^_^ dah ucapkan Selamat Jalan Kat Shana...kami berpisah kat situ gak...sebab dia kena amek Monoril g Ampang...Aku kene amek g KL Central ~_~ s0rang2 laa kami semula...huhuu...Es0k kemungkinsn besar dia balik PERLIS...huhuuu..bgs kan dia...dtg jumpa kawan2 trun KL...hehhe ^_^Ramai kawan budak neyh tau!!! Bukan aku jerk ^_^
Aku g KL tak nek kete..kete aku park kat parking SEREMBAN PARADE..Hah..nak dijadikan citer lagi ~_~ sesudah sampai kat parking SEREMBAN PARADE jam 645 ptg kereta aku berbunyi sakan !!!! Cuak beb!!! Alarm berbunyi dari pagi sampai laa ptg tue(Ada apek jaga parking tue kata dia masuk keje jam3..dia dengar bunyi alarm tuh tak henti2..) Terus aku tepun ayah aku...tanya mcmana...adusss aku tak reti ahhh!!!Enjin kete tak leh start..batery 'kong' uhuu T_T nak nangis aku...Pas dgr kata ayah nak dtg tgk...aku pun tepun Mr.S....Ainur....Shana..huhuu bg tenang hati aku neyh!! ~_~
Akhirnya Ainur dgn baik hati nya teman kan aku...sampai mak ayah aku dtg...waaa budak tuh dah laaa baru balik dr Ipoh...aku susahkan diaa..BERSALAH GILER AKU!!!Tapi satu jerk aku puji budak AInur neyh..dia bek ahhh suka membantu ^_^ d0akan dia sentiasa senang selalu!!!Tak lama pastu Mama dan Ayah datang...time neyh..ayah tgh injet batery kereta ~_~ Sian diorg huhuuu...jahat aku..neyh susahkan diorg...Erm..dan hari neyh BUAT PERTAMA KALINYA AKU MEMANDU DI WAKTU MALAM DI BUKIT PUTUS,KUALA PILAH ^_^ lembab mcm kura kura aku!!!Memang TUHAN tue nak suh aku memandu malam..kalu tak bila lagi kan ^_^ setiap yg berlaku ada HIKMAHNYA YANG TERSEMBUNYI ^_^ THANKS TO GOD !!
Balik..ikut ayah dari belakang..ALHAMDULILLAH SELAMAT SAMPAI... ^_^ tuelaaa diaa apa yg berlaku ari neyh..^_^ dlm happy ada sedey...dalam sedey ada untungnya...

MR.S amat risaukan aku hehhe Thankss Sayang ^_^

KREDIT: kepada AINUR YASMIN dan AYAH dan MAMA dan MR.S kerana membantu saya dlm waktu susah ^_^

17 October 2009

Jangan Tangisi Apa Yang BUkan Milikmu.....


Dalam perjalanan hidup ini seringkali kita merasa kecewa. Kecewa sekali. Sesuatu yang luput dari genggaman, keinginan yang tidak tercapai, kenyataan yang tidak sesuai harapan. Akhirnya angan ini lelah berandai-andai ria. Sungguh semua itu telah hadirkan nelangsa yang begitu menggelora dalam jiwa. Dan sungguh sangat beruntung andai dalam saat-saat terguncangnya jiwa, masih ada setitik cahaya dalam kalbu untuk merenungi kebenaran. Masih ada kekuatan untuk melangkahkan kaki menuju majlis-majlis ilmu, majlis-majlis dzikir yang akan mengantarkan pada ketenteraman jiwa. Hidup ini ibarat belantara. Tempat kita mengejar berbagai keinginan. Dan memang manusia diciptakan mempunyai kehendak, mempunyai keinginan.

Tetapi tidak setiap yang kita inginkan bisa terbukti, tidak setiap yang kita mahu bisa tercapai. Dan tidak mudah menyadari bahwa apa yang bukan menjadi hak kita tak perlu kita tangisi. Banyak orang yang tidak sadar bahwa hidup ini tidak punya satu hukum: harus sukses, harus bahagia atau harus-harus yang lain.
Betapa banyak orang yang sukses tetapi lupa bahwa sejatinya itu semua pemberian Allah hingga membuatnya sombong dan bertindak sewenang-wenang. Begitu juga kegagalan sering tidak dihadapi dengan benar. Padahal dimensi tauhid dari kegagalan adalah tidak tercapainya apa yang memang bukan hak kita. Padahal hakekat kegagalan adalah tidak terengkuhnya apa yang memang bukan hak kita.

Apa yang memang menjadi jatah kita di dunia, entah itu rizki, jabatan atau kedudukan, pasti akan Allah sampaikan. Tetapi apa yang memang bukan milik kita, ia tidak akan kita bisa miliki. Meski ia nyaris menghampiri kita, meski kita mati-matian mengusahakannya.
"Tiada suatu bencana pun yang menimpa di bumi dan (tidak pula) pada dirimu sendiri melainkan telah tertulis dalam kitab (Lauh Mahfuzh) sebelum Kami menciptakannya. Sesungguhnya yang demikian itu adalah mudah bagi Allah. (Kami jelaskan yang demikian itu) supaya kamu jangan berdukacita terhadap apa yang luput dari kamu, dan supaya kamu jangan terlalu gembira terhadap apa yang diberikan-Nya kepadamu.

Dan Allah tidak menyukai setiap orang yang sombong lagi membanggakan diri.." (al-Hadiid: 22-23)
Demikian juga bagi yang sedang galau terhadap jodoh. Kadang kita tak sadar mendikte Allah tentang jodoh kita, bukannya meminta yang terbaik dalam istikharah kita tetapi benar-benar mendikte Allah: "Pokoknya harus dia Ya Allah! Harus dia, karena aku sangat mencintainya. " Seakan kita jadi yang menentukan segalanya, kita meminta dengan paksa. Dan akhirnya kalau pun Allah memberikannya maka tak selalu itu yang terbaik. Bisa jadi Allah tak mengulurkannya tidak dengan kelembutan, tapi melemparkannya dengan marah karena niat kita yang terkotori. Maka wahai jiwa yang sedang gundah, dengarkan ini dari Allah: "Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagi kamu.

Dan boleh jadi kamu mencintai sesuatu, padahal ia amat buruk bagi kamu. Allah Maha mengetahui sedangkan kamu tidak mengetahui." (al-Baqarah: 216)
Maka setelah ini wahai jiwa, jangan kau hanyut dalam nestapa jiwa berkepanjangan terhadap apa-apa yang luput darimu. Setelah ini harus benar-benar dipikirkan bahwa apa-apa yang kita rasa perlu di dunia ini harus benar-benar perlu, bila ada relevansinya dengan harapan kita akan bahagia di akhirat.

Karena seorang Mu'min tidak hidup untuk dunia, tetapi menjadikan dunia untuk mencari hidup yang sesungguhnya: hidup di akhirat kelak.
Maka sudahlah, jangan kau tangisi apa yang bukan milikmu!


KREDIT: KEPADA MAIZATUL AZUAN AIZAT TQ KERANA BERKONGSI ARTIKEL INI ^_^

^_^ m0od happy

Waaa...hari neyh program update sume benda...
Semalam hari yang seronok ^_^ g PD dgn kak ieyna,kak faezah,ainnur dan adek aku atul ^_^
Gambar tak dapat upload sbb tggu Big Master Kak Ieyna bg mggu depan ^_^
Neyh ler gamb0 yang mggu lepas tuh ^_^ ....udah kelewatan upload: Bnyak lagi...tapi tak sempat nak muat turun ^_~

TURN TO OTHER STORY aahh... erk...^_^

Rindu pulak zaman masa study dulu...lagi heppy !!! hihiii yelaaa xbyk nak pikir itu ini pun hehhe
Sekarang dah keje len laaa plakz sume kena ambil kira ^_^
Menghitung hari neyh tggu pic ...baru leh bgtau sume apa yg terjadi...hikhikhik
Dari kiri:Jolyn,Vanita,Alice,Melissa,Ida,Poornima,Shana dan Aku
Esok nak kuar dgn diorg.Jumpa kat Mid Valley jerk lunch time nanti.Tadi dah mesej semalam dan hari neyh tapi feedback yang dapat amat menyedihkan huhuhu T_T ...yang jadi hanya Shana jerk!! Macam macam hal ada ^_~
Melissa: "Weh xdapatlaa es0k aku nak g umah terbuka b0ss aku..deepavali..sorry frenz"
Alice: " Not t0o sure laa Amen..."
Vanita:"Owh okey,nanti u bgatu place and time ya.."
"Amen..sorry I kuar laa es0k ^_^ nak pergi rumah terbuka deepavali"
Jolyn:"When?"(dah bgtau..sampai sekarang tak reply huhuuu)
Ida: "Tak dapatlaa nak balik AS ada urgent case laaa....." (AS stand for ALOR SETAR...hehhee ^_^)

Alih alih kami berdua jerk...berdua pun berdua laaa huhuu apa nak buatkan masing2 ada k0mitment.Dulu bestnya time stadi hehhe ^_^ sekarang sume dah keje dah tak da masa...^_^ xper...asalkan diorg ingat lagi cukuplaa kan hehhe


Aduiiiii...sp0il betul laaa...tengah d0k tulis blog neyh...Lori sampah dtg presss sampah kat depan umah T_T
Kompem berbau jalan raya tuh aduiiiii pakcik neyhhh presss laaa kat simpang sana....
Oklaaa...nak break jap..


P/S: Kepada Sume Masyarakat India Selamat menyambut Hari Deepavali ^_^

11 October 2009

Dia .... T_T

Mish him !!!! T_T s0o0ooo00OO much !!!!
Mish him again and again and again T_T huhuhu !!!!!

hopefully everytin's is underc0ntr0l

10 October 2009

dAh tgk PAPADOM ^_^

Hehehe.. ^_^ dapat ngedate hari neyh s0n0k sangat ... Ajak Mr.S g tgk PAPADOM...dia pun ON hehhe ^_^ yea yea yea dia nak g...selalu xnak...ngantuk katanya...dia kata aku neyh tak reti pilih citer...huhuuu...sekarang aku dah reti dah hekhekhek ^_~ KAmi tgk kat Jusc0 SeremBan jerk..tak g jauh pun..tiket pun dah beli R0OM 3 Line M5 dan M6 hehehe ^_^ aku yang pilih sit tuh...nak dijadikan citer...time tunggu citer tuh nak mulaa...aku ternampak student chinese aku neyh...budak SMKM ting 1 D (Ho zhi Yen,Wong Lin Kin,Ng Siew Kei) C0mel2 diorg pandai bergaya(gaya yang sesuai dgn age diorg) suke aku tgk ^_^ dalam masa yg sama aku pun aduuiiii punya laa cuakk...hihii naseb diorg tak perasan aku...hihiii aku per lagi berlakon laaa dgn Mr.S ...huhu ^_^ Mr.S gelak sakan tgk gelagat gelabah aku hahaaa... ^_~ aku kalu boleh kuar jalan aku xm0 nampak anak murid ker cikgu cikgu ker...nanti aku compem teringat kerja yg tertangguh tue ^_^ hihiiiiii...sakit kepala...
Dah masuk panggung ^_^ ada plakzz couple sebelah aku neyh salah sit plakzzz...aduiii spoil betul hihiii d0k syok nak tgk starting ada prob dgn jiran seblah hehehe ^_^ apa apa pun citer neyh mmg kene dgn jiwa aku ^_~ ada lucu..ada geram...ada silly...ada sedey...ada mcm2 ahhh ^_~
it's all about PAPA......AYAH...BABAH... ^_^ korang patut tgklaaaa...best sgt citer neyh...dgn gelagat KHIRIYAH,FARID KAMIL,QUE HAIDAR....semuanya mmg tak bley blah hahahahha ^_^ hepi siut satu panggung bergema...aku pun terasa mcm aku yg gelak paling kuat heheh ^_~ ..Bab sedey tue aku pun terkuar laaa air mata gak hehehe ^_^ nak wat camne jiwa aku jiwa perempuan heheh ~_~

Lepas tgk citer tue kami g lepak makan kat KENNY'S ROGGERS hurm !!!! agak menyelerakan...asalnya nak mkn pizaaa..tapi pikir balik nak mkn dgn Angah ahh...hihiii dia belanja guna MAYBANK CARD die..dpt murah skit hehhee ^_^ lepas tue...terus balik ahhh...dah penat...hihiiii jalan pun tak sgt...aku xsehat sgt...batuk selsema...^_^ dia pun risau...balik tepat jam 615 sampai laa umah.. THANKZZ JEMPUT DAN ANTA KITER ^_^ sian diaa...kena balik MELAKA balik...huhuu T_T ahad neyh nak balik KLUANG,JOHOR lak T_T

Okey s0k sambung lagi ^_^ MISH HIM SO00 MUCH

09 October 2009

Erm...sedeynyaa T_T


Erm..hari neyh balik umah..K.Pilah ^_^ agak selesa bila sume ada depan mata.... Es0k nak kuar dgn Mr.S hihiii dah janji tadi ^_^ ... Agak reda jugaklaaa sedey kat hati neyh ^_~ ... Guna tanya pendapat orang tinggal menumpang di rumah orang...Erm majority kata xda privasi dan agak keseganan sikit... Hmm..bagi aku pun mcm tue.. huhuuu rasa nak kuar jerk...tapi kena jaga hati banyak pihak laaaa huhuuu payahnyaaa...xm00000 lagi terhutang budi...payah 0o0ooo...nak marahkan anak anaknya pun kene pikiq 20x ahhh !!!! Yelah...maun tak terasa hati bila budak tuh kata... "suke hati aku laaaa neyh umah aku...bukan umah k0oo...umah k0oo kat Pilah...g ah balik sana..." haaaaaaaa bila dah terdengar mcm tue ape lagi aku...tahap kesabaran mula menghilang ahhh.. mulaaa laaa aku kata "kecik kecik dah pandai cakap mcm neyh..neyh baru darjah 2 belum lagi tingkatan 2 !!! " owhhhhh...payahnyaaa budak budak neyh bila dah terbiasa dgn adanya 'ORANG GAJI' kat umah..naik lemak gendut memasing !!!

Diorg tak tau ker...disebabkan perangai diorang laaa 'ORANG GAJI' tue lari....hurmmm....agak kesedeyaan laaa aku...bila budak budak neyh panggil aku 'PENGGANTI ORANG GAJI' diorang...hah !!!! kepanasan hati dan telingaa uwhhh....sikap rajin aku disalah tafsirkan?????!!!!!! Aku buat semua tuh sbb aku sedar aku menumpang umah org...aduiiii budak budak neyh pikiq aku mcm tuh???sakit uhh hati...Salah sorang budak budak tuh dah kena siram air span basuh tangan dgn aku...huhahuhuaaa...Aku jenis cepat melenting weii...Tapi cepat reda ahh...kejam ker weh?? tapi hati aku lagi sakit weh...nak nangis pun ada..aku neyh cepat nangis tau..pantang kena cuit..huhuu...time tuh aku terus teringat kat mak bapak aku..Diorg jugak pesan kat aku rajin rajin tolong makcik pakcik...bila aku dah buat...budak budak neyh salah erti plakk kerajinan aku...Kepada korang korang yang malas tuh aku bangga dengan korang....at least korang tak terkena mcm aku neyh !!! hehehhe ^_~

Bagi aku biarlaah aku duk susah kat umah sewa tuh...tapi tue laaa pakcik aku neyh ajak ajak tinggal sama...aku nak gak tinggal umah sewa walaupun dekat dgn saudara mara...ermm...adek aku pun mula bising...tuelaaa tak nak berkeras nak duk sendiri...Lagi nak dijadikan citer...sian dengan cikgu yang sorang neyh...dah janji nak sewa dgn dia tapi tak jadi...Erm...sedey gak..xtau nak ikut mana...T_T ...Mama jenis tak kisah tapi bila dah dgr citer seram2 dr pakcik tuh dia ngeri nak bagi anak dara dia duk luar...aduuiiiiiiiii.....T_T Tapi dah terlambat gaklaaa...Aku doakan moga sume CIKGU GSTT dapat sambung kontrak...dapatlaa aku merasa duk luar nanti...hihiii ^_^

ERmmm....sume org dah ada keje tetap...dah nak beli kete dah aku...maseh ditakuk lama....huhuu aku xdapat keje tetap lagi..maybe xda jodoh dgn KERAJAAN kot aku...aku nak keje dgn KERAJAAN tak kesahlaaa keje apa...gaji rendah dulu ker...asalkan ada pakej dgn KERAJAAN...erm...doakan kami semua dapat keje tetap erk....GURU??? aku dah mula jatuh cinta dgn JOB tuh ^_^ tapi langkah aku nak ke sana amat panjang berbanding dgn rakan-rakan aku yang sememangnya di LINE PERGURUAN tue...huhuu bantuilah kami...

Alamak..panjangnya membebel...meleret leret... ^_^ cukuplaaa..kalu ada idea lagi boleh kongsi di lain PAGE plak hihii ^_^ salam