Kebarangkalian hal-hal remeh-temeh yang berlaku di sekeliling kita pada hari ini, hari akan datang dan pada hari yang telah berlalu.. Pasti membawa seribu satu makna yang tersendiri.. Di situlah termaktub sebuah coret-coretan perjalanan hidup kita..

Kita melihat penderitaan hanya dari sisi negatifnya tanpa mahu melihat sisi positifnya dan selalu merasa rugi terhadap kekurangan yang kita miliki, namun kita tidak pernah merasa beruntung atas kelebihan yang kita miliki.

09 October 2009

Erm...sedeynyaa T_T


Erm..hari neyh balik umah..K.Pilah ^_^ agak selesa bila sume ada depan mata.... Es0k nak kuar dgn Mr.S hihiii dah janji tadi ^_^ ... Agak reda jugaklaaa sedey kat hati neyh ^_~ ... Guna tanya pendapat orang tinggal menumpang di rumah orang...Erm majority kata xda privasi dan agak keseganan sikit... Hmm..bagi aku pun mcm tue.. huhuuu rasa nak kuar jerk...tapi kena jaga hati banyak pihak laaaa huhuuu payahnyaaa...xm00000 lagi terhutang budi...payah 0o0ooo...nak marahkan anak anaknya pun kene pikiq 20x ahhh !!!! Yelah...maun tak terasa hati bila budak tuh kata... "suke hati aku laaaa neyh umah aku...bukan umah k0oo...umah k0oo kat Pilah...g ah balik sana..." haaaaaaaa bila dah terdengar mcm tue ape lagi aku...tahap kesabaran mula menghilang ahhh.. mulaaa laaa aku kata "kecik kecik dah pandai cakap mcm neyh..neyh baru darjah 2 belum lagi tingkatan 2 !!! " owhhhhh...payahnyaaa budak budak neyh bila dah terbiasa dgn adanya 'ORANG GAJI' kat umah..naik lemak gendut memasing !!!

Diorg tak tau ker...disebabkan perangai diorang laaa 'ORANG GAJI' tue lari....hurmmm....agak kesedeyaan laaa aku...bila budak budak neyh panggil aku 'PENGGANTI ORANG GAJI' diorang...hah !!!! kepanasan hati dan telingaa uwhhh....sikap rajin aku disalah tafsirkan?????!!!!!! Aku buat semua tuh sbb aku sedar aku menumpang umah org...aduiiii budak budak neyh pikiq aku mcm tuh???sakit uhh hati...Salah sorang budak budak tuh dah kena siram air span basuh tangan dgn aku...huhahuhuaaa...Aku jenis cepat melenting weii...Tapi cepat reda ahh...kejam ker weh?? tapi hati aku lagi sakit weh...nak nangis pun ada..aku neyh cepat nangis tau..pantang kena cuit..huhuu...time tuh aku terus teringat kat mak bapak aku..Diorg jugak pesan kat aku rajin rajin tolong makcik pakcik...bila aku dah buat...budak budak neyh salah erti plakk kerajinan aku...Kepada korang korang yang malas tuh aku bangga dengan korang....at least korang tak terkena mcm aku neyh !!! hehehhe ^_~

Bagi aku biarlaah aku duk susah kat umah sewa tuh...tapi tue laaa pakcik aku neyh ajak ajak tinggal sama...aku nak gak tinggal umah sewa walaupun dekat dgn saudara mara...ermm...adek aku pun mula bising...tuelaaa tak nak berkeras nak duk sendiri...Lagi nak dijadikan citer...sian dengan cikgu yang sorang neyh...dah janji nak sewa dgn dia tapi tak jadi...Erm...sedey gak..xtau nak ikut mana...T_T ...Mama jenis tak kisah tapi bila dah dgr citer seram2 dr pakcik tuh dia ngeri nak bagi anak dara dia duk luar...aduuiiiiiiiii.....T_T Tapi dah terlambat gaklaaa...Aku doakan moga sume CIKGU GSTT dapat sambung kontrak...dapatlaa aku merasa duk luar nanti...hihiii ^_^

ERmmm....sume org dah ada keje tetap...dah nak beli kete dah aku...maseh ditakuk lama....huhuu aku xdapat keje tetap lagi..maybe xda jodoh dgn KERAJAAN kot aku...aku nak keje dgn KERAJAAN tak kesahlaaa keje apa...gaji rendah dulu ker...asalkan ada pakej dgn KERAJAAN...erm...doakan kami semua dapat keje tetap erk....GURU??? aku dah mula jatuh cinta dgn JOB tuh ^_^ tapi langkah aku nak ke sana amat panjang berbanding dgn rakan-rakan aku yang sememangnya di LINE PERGURUAN tue...huhuu bantuilah kami...

Alamak..panjangnya membebel...meleret leret... ^_^ cukuplaaa..kalu ada idea lagi boleh kongsi di lain PAGE plak hihii ^_^ salam

2 Merepek:

MisZ pJa said...

Ala...kesiannya..anak sape la yg kena dera nie..hehehe..banyak2 bersabar ye kak long

Miss Meen said...

tQ Angah ^_^ alamak tak link c0mment dgn email hehehe ^_^ lambat laaa tau hehe =P