Kebarangkalian hal-hal remeh-temeh yang berlaku di sekeliling kita pada hari ini, hari akan datang dan pada hari yang telah berlalu.. Pasti membawa seribu satu makna yang tersendiri.. Di situlah termaktub sebuah coret-coretan perjalanan hidup kita..

Kita melihat penderitaan hanya dari sisi negatifnya tanpa mahu melihat sisi positifnya dan selalu merasa rugi terhadap kekurangan yang kita miliki, namun kita tidak pernah merasa beruntung atas kelebihan yang kita miliki.

22 December 2009

:: Aku Pelik Tgk Manusia Ini ::

Hari neyh sungguh penat tapi nak tulis gak!!! bukan pasal yg berlaku hari neyh... tapi pasal ada satu statement neyh aku terbaca.... Ermm!!!!! Agak tak puas hati sikit laa T_T
Tapi tak taulaa k0rang...0key k0t dgn statement die tue....aku xleyh laa nak letak statement yg die tagged kan tue...f0r sure jadik gempaQ dan hampaQ!!!

Ermm...bg aku perkara yg dah lepas tue lepas laaa...xpayah nak dikenang..Pegang satu prinsip kat diri sendiri sudah laaa...Neyh tak kata sana kata sini...Walaupun statement tue xtuju pada sapa sapa pun I guest laa k0t...ia still buat aku meluat!!!

Erm...xpayahlaa susah payah dari A-Z nak nilai org lain..Nilai hati budi diri tue sendiri luk..kalu rasa dah stabil..cantik..nyaman..leh laaa nak tegur2 org...neyh!! Tapi lantak die laaa nak letak statement apa kan...bak kata die...aku punya laman...k0 apa susah???!!! hahahha ^_^ amek k0!!

Takder laaa...apa yg aku nak katakan kat sini..setiap manusia BERHAK mendapatkan apa yg TERBAIK buat diri diorg...tak payah laaa pertikaikan waktu jahat..hina..bengg0ng dia dulu...sampai nak ungkit...nak bezakan...apa yg dia dapat hari neyh...

Sudah tersurat dan tertulis apa yang bakal berlaku dan pasti berlaku...mana boleh pertikaikan nyaa...Mmg kdg2 takdir kita punyai laluan yg berbeza-beza...Kdg2 dpt yg busuk luk..then baru dpt yg baik...Kdg2 kene lalu laluan yg hampeh lu...baru dapat laluan yg nyaman..Sume tue terpulang laaaa...

Bagi aku...kalu kiter kenal sapa diri kitaa...kita tak pernah s0al benda yang sememangnya berlaku pada kite...Lain laa kalu kiter mmg tak sedar diri k0t!!!! Apa org kata berlagak diri tue mcm MAKLAIKAT???!!! Anggap org sekeliling die musuh??!! Uhhhh.... PELIK


Kredit: Selepas interbiew(agak cuak dgn 5 org panel) Mr.S menemani aku di talian semasa adek2 ku masuk tgk AVATAR...Aku merayau rayau di DATARAN PAHLAWAN MELAKA MEGAMALL ^_^ Penat uh!!!

10 Merepek:

CiK sHaNasHaIDa said...

uit..napa la wak?
sape pune statemnt wt awk xpuas ati neh...

Meen said...

kawan seyes awk hahaha ^_^

CiK sHaNasHaIDa said...

huhh..kwn seyes saye? sape la..hik2

Meen said...

hihii tah...BIARLAA RAHSIA ^_^

CiK sHaNasHaIDa said...

hahaha...nk tau gak..wekkk:P

Meen said...

hahha ^_^ cik shana kita nampaknya semakin membizikan diri hahaa

CiK sHaNasHaIDa said...

hahaha...harus okey..lalala~~

Meen said...

hihii xm0 ckp...~hati keras neyh ~ hahaha ^_^

CiK sHaNasHaIDa said...

holoh2..xkre2 ckp gak..ngee~

Meen said...

lalalla~~ xm0 xm0 laaa nt tak leh jadi rahsia lagik laa hhahah ^_^