Kebarangkalian hal-hal remeh-temeh yang berlaku di sekeliling kita pada hari ini, hari akan datang dan pada hari yang telah berlalu.. Pasti membawa seribu satu makna yang tersendiri.. Di situlah termaktub sebuah coret-coretan perjalanan hidup kita..

Kita melihat penderitaan hanya dari sisi negatifnya tanpa mahu melihat sisi positifnya dan selalu merasa rugi terhadap kekurangan yang kita miliki, namun kita tidak pernah merasa beruntung atas kelebihan yang kita miliki.

05 April 2011

ll Asing Sangat kah? ll

Asslamualaikum Semua !!!
Salam Sejahtera Semua !!!

Owh Miss Meen nak bertanya k0t kat sini
Salah ker seseorang itu mempelajari bahasa lain selain bahasa sendiri?
Salah ker seseorang itu mencuba mempraktikkan apa yang dia belajar?
Salah ker seseorang itu mencuba berbahasa di khalayak ramai?

Ishh macamana laa MALAYSIAN ney
Asyik nak blame org je ...Biarlah lagipun kita belajar kan?
Erm Miss Meen teringat satu pesanan kawan Miss Meen neyh
"Kalu nak belajar Bahasa Jepun it's better u study kat Jepun"
"Sbb suasana tue akan mempengaruhi u untuk lebih berk0munikasi"

Hah nampaknya apa yang kawan Miss Meen pesan neyh amatlaa BENAR
Sbb MALAYSIAN pun tak meyokong kita bila berbahasa asing
Tapi ENGLISH mereka s0k0ng laa pulak
Walaupun pecah mangkuk pinggan bahasa tue
Tapi ... Bahasa lain???? Hurmm ....

Biarlaa mereka berbahasa mcmana pun
Sbb lidah mereka pun tak lembut lagi kan
Nak menyebut sesuatu dgn fasih dan pekat ...
Mcm budak2 1..2..3..4..5.. tahun yang baru nak belajar bercakap...
Let's it be laa !! ^_^

*Berusahalah selagi ianya memberikan kebaikan pada diri sendiri..Dan majulah diri sendiri selagi ianya membawa seribu satu kemahiran*

0 Merepek: