Kebarangkalian hal-hal remeh-temeh yang berlaku di sekeliling kita pada hari ini, hari akan datang dan pada hari yang telah berlalu.. Pasti membawa seribu satu makna yang tersendiri.. Di situlah termaktub sebuah coret-coretan perjalanan hidup kita..

Kita melihat penderitaan hanya dari sisi negatifnya tanpa mahu melihat sisi positifnya dan selalu merasa rugi terhadap kekurangan yang kita miliki, namun kita tidak pernah merasa beruntung atas kelebihan yang kita miliki.

26 February 2011

:: Sayang Ustaz Amirul ::

Malam neyh tgk Drama Ustaz Amirul
Jam 900-1000 mlm
Wah sepanjang perjalanan drama neyh
Mulut aku tak berhenti meng0men itu ini

<----- Cukup tak suka bila --->
@ Munirah isteri Amirul tak percayakan Amirul
@ Adawiyah pula yang percayakan Amirul
@ Anita yang tak tahu malu
@ Ibu & Ayah Amirul yang tak kenal anak sendiri

<---- Bab Munirah neyh -->
Sepatutnya sebagai se0rg isteri haruslah di sisi suami
Percayakan suami tak kira apa jua pun kena s0k0ng suami
Melainkan kalu suami tue s0ngsang sah sah k0 kena jauh
Neyh tak lari sana sini
Abaikan Amirul .. buat buat muka ...
Masa belum nikah beriya kata kamu laa terbaik
Adehhh ...jalan cerita neyh mcm nak burukkan peranan isteri jee
Hihihihi ...em0si kan aku
Padahal scene Ayah Munirah tu dah tegaskan hukum isteri mcmana
Hihihi ... ^_^

Sian Amirul ..isteri sendiri pun tak percaya
Inikan pula 0rg kampung yang 3rd class mentality
Hahaha ... hamek k0
Amirul Amirul kebaikan kamu di salah ertikannya
Ishh kalu aku jadi Munirah
Sah sah aku jumpa Anita tue ...
Tanya itu ini (bukan maki hamun..cakap el0k2 tau) ...
Back up suami sikit ... ^_^
Daripada layankan perasaan anasir jahat tue kan

Neyh ditunjukkan Adawiyah pula percayakan Amirul
Ishhh pihak ketiga selalunya yang terbaik
Hihihi ... Para isteri harus tahu merebut perhatian suami tau
Tgk Adawiyah dah ada sentimental dgn Amirul
HIhihi ... em0si lagi aku
Padahal mereka HANYA KAWAN je ...
Tapi kepercayaan Adawiyah pada Amirul mengalahkan Munirah
Ishhhh geram !!!

Munirah neyh kata percayakan Amirul
Tapi buat2 mengada pula
Dah laaa ibu ayah Amirul tuh tak layan Amirul
Munirah sebagai isteri patutnya menjaga hati suami
Ishhhhhh em0si lagi aku !!!

^_^
HIhihi

23 February 2011

:: Isshhh ... Kau Neyh ::

Sekarang banyak kes-kes yang tak ser0n0k nak dengar
Anak bunuh Mak la
Mak bunuh Ayah la
Anak tetak Ayah laa
Aduii macam-macam sekarang

Terbaru neyh kat Felda nun haa
Ishh ..N.Sembilan tuh beb
Paneh lak ati den bil0 d0nga !!!
Seram pun ad0 hah !!
Mcaman0 nak kesan 0rg macam tuh....
Bahaya Tuh !!!

Semakin tinggi tekn0l0gi kini
Semakin banyak manusia yang tidak sehat mentalitinya
Kadang2 trauma akan sesuatu pun leyh jadi punca
Susah nak kenal 0rg yang sakit mental neyh
Hidup bergantung pada UBAT
Kalu tak makan UBAT b0leh melakukan sesuatu yang memudaratkan
Ishhhh ...bila pikir balik SERAM d0l !!!

Sapa2 nak NIKAH pas neyh
El0klah bawak pasangan masing2 g CHECK UP dokter !
Hihihi
^_^
Kenapa mesti pasangan nak nikah wei??
Bukan semua 0rg berhak ker?
Tah aku suddenly terpikir tuh jee
Hahahhaa
^_^

Apa yang penting sekarang
Kita kena hati-hati
Dan mulalah mempelajari sel0k bel0k
Gerak geri manusia
Sebab manusia di alam neyh bijak BERLAK0N
Kita tak pernah tahu apa akan berlaku

*Ya Tuhan ....mintak dijauhkan terg0l0ng dari manusia sebegini*
Ameennnn....

:: iPhone Samsung iP0d SE ::

Sekarang mcm2 jenis HP ada Lappy ada
Bak kata Aznil Nawawi "Macam-macam Ada"
^_^
Dan semakin canggih tekn0l0gi sekarang
Tetapi semakin canggih kah akhlak dan disiplin kita?
Lalalalaaa... NO BODY PERFECT ....

Nak dijadikan cerita
Pelajar Sek0lah bawak HP ke sek0lah
Baik yang berarama atau yang bersekolah luar
^_^
Nak dipikirkan sepanjang aku bergelar
Pelajar Sek0lah aku tak pernah ada HP k0t ...
Hahahaa ... Lallaa
Aku tau apa k0rang pikir
Aku kun0 kan? Nerd perhaps?
Tak bijak tech? Takut parents?
Kehkehkeh

First thing sapa tak JELEZ maut weh
Bila tgk member semua h0ld HP jee
Jujur aku cakap aku jeles ^_^
Tapi bila aku pikir keadaan aku yang semestinya leka dgn HP
Aku terpaku jap
Bukan xda member yang tanya
K0 xda HP ker Min?
Dgn muka t0ya aku jwb Tak der
Tak nak ker? Eh nak ...
Tapi muka mcm xda nafsu terhadap HP je
Hahhahaha
^_^

Seri0usly bila pikir balik
Kenapa aku takda HP masa sek0lah dulu
Apa ke B***** aku neyh?
Hahhaha ^_^
Sampai sekarang aku tak dapat jawab weh
Tetapi sekarang
Terima Kasih Tuhan
Kerana tidak membebankan Parents aku dgn kerenah HP & T0p up aku
Sebab aku xda HP masa sek0lah
^_^

First HP aku adalah LG
Masa last year F6
Nak masuk Uni baru terpikir kena beli HP
Hahahaa... wei minah Kampung kah aku??
Hahhaa ...^_^ mungkin k0ttt ...

Sekarang pelajar semua ada HP
Walaupun dalam pembelajaran kelas
Maseh leka dgn benda alah tuh
Ishhh ...xbijak mengadun masa budak2 sekarang
Dulu aku ada gak member bwk HP ke sek0lah
Tapi reti bahasa jee di0rg guna HP tuh
^_^
*******************************
... BAGI AKU ...
Apa nak buat dgn pelajar mcm neyh yer:

- Rampas dan buang HP mereka mcm buang sampah
- Hantar surat SAMAN kepada IBU BAPA
- KEMENTERIAN buat SP0t-Cek mcm POLIS tuh OPS SIKAP
(hahahahhaha ^_^ kena rajin)
- Bagi ceramah HIGH CLASS PARENTING bg parents yang MEWAH tu
- SEKOLAH kena buat surat TUNJUK SEBAB kat KEMENTERIAN setiap kali pelajar bawak HP
(hahahahha ^_^ byk keje)
********************************
Sbb sekarang tekn0l0gi dah melangkaui
Kena terima akibat dan sebab laa
^_^

20 February 2011

:: Aku Kena Ikut Ke ::

Sejak akhir-akhir neyh
M0de aku lebih kepada
- K0rea Drama
- K0rea Lagu
(Ini bukan bermakna aku tak SOKONG ARTIS MALAYSIA yer ^_^)
Aku s0k0ng mereka
Cuma m0de aku terpes0ng akhir2 neyh
Kehkehkeh
----------------------------------
Ada ramai manusia neyh tegur aku
Sbb status FB aku
m0de semua lagu K0rea
Hahhaa
Aku tak letak status FB aku
Macam k0rang ...
Aku just letak m0de aku jee
^_^
Bagi aku lagu tue melambangan keseluruhan m0de aku hari tue
Kalu siapa yang minat muzik
Tentu skr0ll up d0wn left right
Cari meaning lagu tuh
Cari lagu tuh
^_^
Hihihii
----------------------------------
Aku tak kisah pun apa mereka kata
Hak masing2 kan
LET'S IT BE !!!
Sbb aku tau satu masa nnt
K0 akan minat gak ...
Tah2 lagi teruk dari aku
Hahaha
Tapi aku amat kisah bila mereka
- Memperkecilkan MINAT aku
- Memperk0tak katikan MINAT aku
---------------------------------------
:: C0nt0hnya ::
Sejak menjak neyh ERA.FM k0t
Selalu mendendangkan lagu INDO KOREA JAPAN
Manusia neyh bukak laa radi0
Certainly lah channel feveret dia k0t ... Mungkin =P
Tup tup masa tue
Terkeluar lak lagu KOREA neyh haaa
SUPER JUNIOR - BONAMANA -2010
Bley lak manusia neyh perli aku
Tentu aku suka dengar kan
Hell0 !!!!!!
Dah nak dekat SETAHUN neyh aku tak layan ERA.FM k !!!
Aku dgr HOT.FM jee k0t ...
Rezeki aku gak ahh dapat dengar masa tuh ...
Walaupun aku tak request k0 bukak radi0 tuh !!
Kalu aku suke pun k0 sebuk apa
Hehehe
Apa-apa pun Thanks ahh kerana perihatin atas MINAT dan KESUKAAN aku
Bangga beb !!!
Bila dengar je lagu2 tuh sume di0rg terus ingat kat aku
Hahaha...
K0 ada ker??
^_~
(Ishh m0de aku neyh nak marah ke nak suke neyh)

Yang penting ikut diri sendiri
Jika agak2 memerlukan nasihat
Cari 0rg yang berpengalaman & berilmu
Bukan 0rg yang cakap tak serupa bikin
Selagi kita berada atas landasan keretapi yang betul
CHILL aje laa yer ^_^
Kihkihkih ...
Sian manusia tuh kan asalannya nak buat aku naik hangin
GOOD TEST !!! KO BERJAYA !!!
Tapi SWEET ENDING nya aku tak hamun pun
Aku pikir +eve jee
Sian k0 !!! Hahaa ..tak dapat buat aku MARAH
Aku BOO LAYAN dgn 0rg yg 0tak sengkek
Walaupun k0 tahap IQ k0 lebey baik dr aku !!!
THANKS !!!

-------------- IGNOMINIOUS ------------

:: Bicara Tentangnya ::


Perasaan cinta bermula dari kata
Perasaan suka bermula dari telinga
Jadi, jikalau kita berhenti menyukai orang yang kita sukai
Umpama kita membuang telinga kita
Tapi, jika kita cuba menutup mata
Cinta berbuah menjadi air mata
Bila orang yang kita cinta menangis
Kita akan berasa turut menangis
Bila orang yang kita suka menangis
Kita akan cuba menggembirakannya


Di hadapan orang yang kita suka

19 February 2011

18 February 2011

:: Uh Kam0 ::

Yeay !!!
Tahun neyh amat mencabar bagi aku
^_^
Chay0k Ameen !!!!

15 February 2011

:: Kenapa Perlu Takut ::

Bila kita sudah berada di tahap yang selesa
Kita tentu tak nak bertukar ke mana-mana
Bila kita sudah berada di halaman harm0ni
Kita sudah tentu merasakan kebebasan

Untuk melangkah maju ke hadapan
Kita harus berani BERHIJRAH
Tidak kira masa & tempat
Yang penting kita mesti pandai jaga diri
Dan sentiasa mengingat-Nya

Untuk mencapai sesuatu
Kita mesti membuka langkah supaya maju
Kita mesti berani melangkaui sesuatu dengan berani
Bukan untuk keselesaan
Tetapi untuk keberanian dalam diri
Untuk membuang benteng ketidakteguhan di dalam diri

Beringatlah dunia ini dipenuhi makhluk Tuhan
Dari mana ia datang
Di situ jugalah ia kembali
Kenapa perlu takut akan BERHIJRAH
Kita mempunyai DIA yang sentiasa memerhatikan kita
Kenapa perlu takut dengan keadaan itu

Mengembaralah sehingga ke negara China sekalipun
Ambil ia sebagai cabaran !!!!
Jangan tutup cabaran itu
Bila Tuhan sudah membantu kita haruslah menyelesaikannnya
Jangan bermain tarik tali !!!
Hidup ini mmg banyak TEKANAN
Itu sbb wujudnya satu pegangan dalam hidup kita
^_^

13 February 2011

:: Semua Tentang Kam0 ::

Tajuk entry nak gempaQ je
Hahhaa
^_^
Padahal hal biasa je
Erm tgk MY PRINCESS Epis0de 12
Ad00iii amat mencabar minda
Kenapalaa asyik nak larikan diri jee bila kena ugut !!
Sakit betul hati
Hehhee
Nak k0men kat link drama
tapi takut kena lanyak
hahaha
kang tak dapat tgk m0vie kang heheh

12 February 2011

:: Thanks A L0t t0 Fatin Liyana ::

Terima Kasih Fatin Liyana
Kerana membantu saya
Dan terima kasih memberikan tunjuk jalan
^_^
Ya Tuhan terima kasih kerana menenangkan hati aku
Terima kasih juga kepada Ayah & Mama
^_^

T0tally ... Jalan di KL .. PJ
Ermm.. aku amek blurr & fleet
Walaupun penat terima kasih yaa
SEMUA

:: Gile Menjeles ::

Nak buat entry kali neyh
Macam l0ngkang leyh??
Huh !!!
Sungguh tak paham dgn Makhluk Tuhan neyh
Maknanya manusia ahh !!

Menjeles dan cemburu je manjang !!!
Hal 0rg lain k0 seb0k na meng0rek tahap gaban
Bila jadi tang hang dulu menyenduk s0r0k cerita
Uishhh ...
Nak cerita ..cerita bagi jelas
Tak nak cerita ... tak payah seb0k tanya hal 0rg
Tapi cerita sendiri simpan
Nak burukkan 0rg bijak jee
Ada jee jalan eh !!
Pelik !!!!

Org dress up lawa
Mata k0 terbeliak nak ikut nak tgk
Mentang2 lah 0rg tuh jarang dress up lawa
Selalu pakai selekeh je
BAju berulang-ulang
Sekali dia dress up mata k0 dah terkeluar
WAK LU !!!!
Org ke depan sikit
Diri tuh mula lah nak men0nj0l lagi dari kita
Ishh ... tak paham betul
K0 jalan k0 ah
Dia jalan dia ah
Pehal dia nak jeles dgn k0??
Buat taik kat hati dia je !!!
Ishhh lagi satu nak jeles dgn k0??
Tak payah laaa...
Nak tgk hati budi k0 pun bukan baik naa pun
( Hahhaa ...mcmlaa aku ney baik sgt)

Tak payah s0r0k ah
Cerita kal0 nak cerita
Menjeles manjang buat apa?
Hidup kalu asyik nak jeles jee
PAYAH NAK MATI NANTI weii !!!
Aku maseh tak paham ...
Betul2 tak paham !!!!

Kalu k0 jalan dulu
Jalan ahh
Tak da ISTILAH KALAH MENANG dlm hidup neyh
"Yeayy !!! Aku menang !!!"
Ingat senang ke nak bina tangga
Tak payah nak berlumba weiii
Sampai masa terbina laa tangga tue
KUN FA YA KUN ....
Isshhh manusia manusia
Ya Tuhan jauhkan aku dan hindarilah aku dari berdekatan dgn makhluk sebegini rupe

m0de :: Meluat + Menyampah tahap S**L ::

11 February 2011

:: Ngantuk ::

Huh !!!
Ngantuknya !!!
Sbb makan ubat batuk H0spital
^_^
Hihihi ....
Maknanya harus tid0 sbb mata pun dah nak letih

Nak k0men sikit ::
N0wadays ...ramai manusia yang mempertikaikan status di FB
Ramai yang bising kenapa letak mcm tue
Macam neyh laa
Gedixx laa
Mnegada laa ...
Masing2 menyampah tgk status member sendiri ...

Pada pendapat aku ::
Tu kan FB dia
Lantak pie ahh dia nak tulis ke tak ...
Ada dua jee cara
1. Bl0ck ahstatus dia kat PRIVATE setting k0rang ...
2. Drop dia dr frendlist k0rang ah ...

Jadinya tak payahlaa k0rang d0k pening
Bagi aku lah
Bila sese0rg tuh k0men kat status FB dia
Maknanya dia nak sharing sumetin
Walaupun nampak silly milly
Walaupun nampak eg0 & berlagak
Kira bagus ahh ada 0rg nak k0ngsi dgn k0rang
Dari mcm aku neyh
K0ngsi M00d jee dgn k0rang
Hahhaha =P
Nak k0men pedas pun tak m00d ..sbb status mcm plain jee ..

^_^
Pendek kata status kat FB
Hak masing2
Kalu dia nak tayang hal dalam kelambu pun
Tue dia kena pikiq ah
Berakal ke dia sebagai manusia
^_^
BUkak pekung di hati sendiri ...
**************************
BIG ISSUE
Bila kita merahsiakan email FB kite
Hahhaa...
Sah sah k0rang buat kerja criminal
Lalallaa ^_^
Meluas maksud aku tuh
Jgn salah sangka yer ...
^_^

PEACE NO K0WT0W
=P

:: Menarik ::

Terjumpa inf0 neyh kat
Bila cubee huh !!!
Betul laaa ... Masya-Allah
J0m tgk
*****************
Tahun 2011 mempunyai 4 tanggal yang aneh :
1.1.11 > 11.1.11 > 1.11.11 > 11.11.11
Sekarang cuba ini :
Ambil 2 digit terakhir tahun kelahiran kam0
Dan campur dengan umur kam0 pada tahun ini

Hasilnya pasti = 111

Subahanallah ... ^_^
*********************
Aku punya :

Lahir tahun 1985 ambil [85]
Umur tahun neyh 26

85+26 = 111

Betulkan??
*******************
Selamat mencube k0rang punyer pulak yer !!!!

10 February 2011

:: Padan Muka Aku ::

Mr.S dah tegur aku !!!
Sampai bilaa nak penakut bawak kereta tue
Bilaa nak berdikari ney Cik Meen 0ii
Cuba cuba laa bawak kereta tue
^_^
Neyh laaa ayat yang selalu dia bebel
Sbb tugasan dia memerlukan aku berdikari sepenuhnya nnt
Hm ... tahnyaa aku neyh
Bilaa nak berani pun tak tau
Org lain tuh berani bawak kereta m0t0sikal
Tengah2 bandar lagi tue
Neyh kereta aut0 ...bukan manual ...
Erm tahlaa perangai penakut aku neyh tak pernah hilang
Pelik !!!!
Untuk sesuatu situasi bagus lah tapi ...... bukan semua situasi kan kan

0h Mr.S
Bila sudah berkata-kata
Macam peluru menerpa di telinga
Tapi naseb bahasa nya penuh jenaka
Kalu serius tadi k0mpem dia kena kutuk depan depan dgn aku
Hheheh ^_^
Insyallah patik akan cuba usaha
Mengurangkan perasaan penakut neyh
^_^

:: Penakut !!!! ::

Aku amat susah hati sekarang !!!
Hurm !!!!
Takut ke susah hati Cik Amin 0iiii
^_^
Dua dua k0t !!!
Hurghhhh malasnya nak keluar dr n9
Ahhhh .... tensi0nnya ...
Tue bel0m k0mpem lagi tuh !!!
***********************
1100 malam ....
Hurmmmmmmm
Nak nangis b0ley???
Hahhaaa ..... tuh laa k0je nyer
Mengada ngada !!!
^_^
**********************
Bila tgk 3 IDIOT
Wah semangat terk0bar-k0bar siut !!!
Cerita HINDUSTAN yang membawa penuh makna
Cintan Cintun sikit jee ... ^_^
Kisah neyh pasal PERSAHABATAN 3 ORG LELAKI
SOLUTE BEB !!!!
^_^
K0rang pun tgklaa ehh
Kompem pelik ...mana mungkin ada SAHABAT macam neyh
^_^
Kal0 ada aku TABIK BAIK ahh sama k0rang
Hihihi ^_^
*****************************8
0h Mama
Anakmu merinduimu !!!!!!
GIVE ME A A A A BIG HUG !!!!
^_^

08 February 2011

:: T0uching !! ::

- 2AM -
I can't let you go even if I die
**************************************
ROMANIZATION

*Even if I die, I can't let you go*

Eoryeodo apeun geon ttok gata
Sesangeul jal moreundago apeungeol moreujin anha

Gwaenchana jil georago wae geojitmareul hae
Ireohke apeun gaseumi eotteohke shwipge natgesseo
Neo eobshi eotteohke salgesseo geuraeseo nan

Jugeodo mot bonae naega eotteohke neol bonae
Garyeo geodeun tteonaryeo geodeun nae gaseum gochyeo nae
Apeuji anhke na saragal surado itge
Andwindamyeon eochapi ussal geo
Jugeodo mot bonae

Amuri niga nal milchyeodo kkeutkkaji butjabeul geoya
Eodido gaji mothage

Jeongmal gal georamyeon geojitmareul hae
Naeil dashi manna jago useu myeonseo bojago
He eojijan mareul nong damirago animyeon nan

Jugeodo mot bonae naega eotteohke neol bonae
Garyeo geodeun tteonaryeo geodeun nae gaseum gochyeo nae
Apeuji anhke na saragal surado itge
Andwindamyeon eochapi ussal geo
Jugeodo mot bonae

Geu manheun shiganeul hamkke gyeokkeot neunde
Ijewa eotteohke honja sallan geoya
Geureohken mothae nan mothae

Jugeodo mot bonae, jeong mallo mot bonae, naega eotteohke neol bonae
Garyeo geodeun tteonaryeo geodeun nae gaseum gochyeo nae
Apeuji anhke na saragal surado itge
Andwin damyeon eochapi mossal geo
Jugeodo mot bonae
**************************************
*Even if I die, I can't let you go*

Even though I'm young, the pain is the same
Just because I don't know the world very well
Doesn't mean that I don't know pain

Why do you lie, saying it'll be okay?
How will my heart that hurts this much
Be healed so easily?
How will I live without you?
That's why I

Can't let you go, even if I die
How am I suppose to let you go?
Whether you go or leave, fix my heart
If you can't fix it so that I won't be in pain
So that I can at least live
I wouldn't be able to live anyway
I can't let you go, even if I die

No matter how much you push me away
I'll hold onto you until the end
So that you won't be able to go anywhere

If you're really going to leave, then lie
That we should meet again tomorrow
That we should meet as we smile
If breaking up wasn't a joke, then I

Can't let you go, even if I die
How am I suppose to let you go?
Whether you go or leave, fix my heart
If you can't fix it so that I won't be in pain
So that I can at least live
I wouldn't be able to live anyway
I can't let you go, even if I die

We went through so much time together
How are you telling me to live by myself now?
I can't do that, I can't

I can't let you go, even if I die
I really can't let you go
How am I suppose to let you go?
I can't let you go
Whether you go or leave, fix my heart
If you can't fix it so that I won't be in pain
So that I can at least live
I wouldn't be able to live anyway
I can't let you go, even if I die

:: Tak b0ley Ke? ::

8tv
300 -400 ptg
Wah cerita neyh lucu
Semua 0rg marah aku tgk cerita neyh
Sbb dia karut marut dan ala-ala purba gitu
Dah tuh cerita dia mmg tunggang dan terbalik kan diri laa
^_^
Bagi aku selagi kita tgk dan tak mempercayainya xda apa laa
^_^
*********************
Kacak nya !!!
Hahha ....
Dan sekali lagi semua 0rg marah aku
Mereka kata mcm neyh kacak??
Alah bagi aku dia kacak bila beraksi ahh
Dgn pedang haha =P
***************************
J0m dgr lagu 0st neyh <----- Klik di sini yaa
******************************

Chinese Paladin 3 - Heart is Aching.mp3

(The song when Xuejian was taking the Thunder Pearl out of Yunting)

Xuejian - Fall into this World.mp3

OST Tracklisting

1. Shengsheng Shishi Ai (生生世世愛; Love Forever and Ever) performed by Kary NG
2. Wanji Shijian (忘記時間; Forget Time) performed by Hu Ge
3. Cisheng Buhuan (此生不換; Will Not Change This Lifetime) performed by Qingdao Feiyu
4. Guanggun (光棍; Bachelor) performed by Hu Ge
5. Daying Bu Aini (答應不愛你; Promise Not to Love You) performed by Ronald Cheng
6. Pian'ai (偏愛; Prejudiced Love) performed by Jing Chang
7. Wozuo Wode Wang (我做我的王; Be My Own King) performed by Xiongdi Lian
8. Nishiwo Yishou Changbuwan Dege (你是我一首唱不完的歌; You're my Everlasting Song) performed by Guo Hengqi
9. Xiangmo Jian (降魔劍; Demon-subduing Sword)
10. Xuejian - Xianfan Zhilü (雪見 — 落入凡尘; Xuejian - Fall into this World)
11. Gongban Chuang Tianya (共伴闖天涯; Travel the World Together)
12. Jingtian - Hujia (景天 — 護甲; Jingtian - Armour)
13. Changqing - Zhongsheng Pingdeng (長卿 — 眾生平等; Changqing - Equality of All Sentient Beings)
14. Long Kui - Qiannian Dengdai (龍葵 — 千年等待; Long Kui - Wait for a Thousand Years)

06 February 2011

:: U Single U Kisah Ke? ::


Erm aku kisah ker??
Kisah sebab Mama aku nak CUCU !!!
Hahaha =P
**************************
Uh sebenarnya bagi perempuan AMAT KISAH
Sebab apa perempuan neyh dari dulu ada lagenda
"Andartu"
S0 agak keb0sanan bila ada 0rg bertanya bila nak kawen?
Pagi tadi ada tgk sl0t TV 1
Tapi tak ingat apa nama pr0gram tue
Semuanya pasal CNY
Dan menjemput pelak0n k0medi kita
ANGELINE TAN
^_^
Aktress kesayangan aku masa aku kecik dulu =P
**********************
Dapatlaa pangilan dr peminat dia
Peminat dia asyik ulang s0klan yang sama
"Bila Nak KAwin Angeline?"
Uishh !!! Berani betul dia ujarkan s0klan tuh kepada aktress kesayangan aku !!!!
Awal2 lagi pengacara tuh dah tanya dah
Dan Angelina dah jawab pun
Apa ke *****
Hahha .... panas2 !!!
Dahlaaa masa tuh aku tgh ir0n baju nak g rumah kawen
Kang em0si em0si baju aku hitam kang =P
*******************
Bagi aku terpulanglah kepada individu tue
Awal kaa cepat kaa
Mungkin belum jumpa pasangan yang sepatutnya kan Angeline
^_^
Nak tgk pada kuantiti mmg byk bila tgk pada kualiti amat berkurangan
Tue yang ada sampai rebut
PAKWE org, SUAMI org, TUNANGAN org, MAKWE org, ISTERI org
Tetapi bila dah termaktub takdir hang mcm tue
Nak wat guan0 kena terima laa kan
^_^
************************
Lagipun bila berpasangan
Jangan amek pasangan yang tangkap muat
Kelak menyesal tak sudah
Saat manis mmg laa ser0n0k sgt
Bila dah sampai saat kesukaran
Mula lah tarik tali ...
Andaikata satu masa tuh terdetik ...
Hah tak nak bercinta nak terus kawin
Itu lagi baik
Lagipun kita kan tidak digalakkan berc0uple2 sebelum kawin neyh
^_^
( hehe mcm aku jee tuh )
**********************
Cuma j0d0h tue awal & lambat je
^_^
Tak perlu tertekan laa
Kalu 0rg lain dah kawen dan berkeluarga
Rezeki masing2 kan
^_^
Kesian ANGELINE TAN
Peminat dia tanya mcm tue tadi
Naseb dia c00ol dan lawak !!!
Tak derlaa sl0t tuh tegang =P
Ye ker?? hahaha =P

05 February 2011

:: Dah Makin Membesar ::

Dapat jemputan makan2 kat rumah Dayah
Jumpa budak kecik neyh
Apa lagi bergamb0 sakan laaa kami
Dah lama g dah rumah Dayah
Cume hari neyh jee sempat update
Sbb tunggu gamb0 kan
Jenuh nak amek hehhee ^_^
***************************
Tentu kam0 ingat yang sebelah tuh Ibu dia kan
Tetapi tidak ^_^
Cik disebelah itu masih SINGLE
^_^
Kami d0k pinjam anak 0rg nak p0sing2 neyh
Hahhaaa
giler SEYES uhh!!!!
Ijlah Khadijah
Kam0 semakin membesar
Suke ^_^
*************************
Dah kenyang
Baru ada masa nak p0sing2 hehhe
^_^
*******************************
Neyh laaa
Juru kamera kami
Nak tunggu gambar mestilaa dari mereka
Sbb mereka rajin mengambil gambar
Dan berp0sing2 hehehhe
tQ!!!!
***************

04 February 2011

:: m0de Lagu MAHER ZAIN ::

J0m K0ngsi Baca Artikel
Dr.Cinta neyh
^_^

***********************

**************************

:: Gaduh Bungui ::


Aku baru je abis tgk cerita neyh
Apa yang aku tahu cerita neyh :

1) Cerita ini menarik dan wajib ditonton oleh semua rakyat Malaysia tidak kira Melayu, Cina atau India.

2) Mereka bergaduh sesama bangsa. Melayu perlu pukul Cina, Cina perlu pukul Melayu dan India sering dibelasah Melayu mahupun Cina.

3) Orang Melayu kata:
Saya paling tak suka orang cina. Diorang ingat diorang bagus. Pijak orang melayu.

4) Orang Cina kata:
Orang melayu tak hormat orang cina punya. Kita terpaksa kerja kuat! Nak hidup! Nak belajar tinggi! Takde duit macamana nak berjaya?!!

5) Orang Melayu kata:
Orang cina makan *a*i ! Pengotor! Berak tak pernah basuh!!

6) Pelajar wanita:
Saya paling tak suka sekolah ni! Sebab sekolah ni ***oh! semua orang dalam sekolah ni ***oh! Tak kiralah, melayu ke, cina ke, india ke.. Semuanya ***oh!

7) Orang Cina kata:
Melayu ***oh! Belajar tak pandai pun boleh masuk Universiti.

8) Orang Cina kata:
Melayu suka komplen! Selalu cari salah orang lain! Salah sendiri tak nampak!

9) Orang Melayu kata:
Oi cina! lu jaga sikit lu punya mulut eh!! Lu menumpang je kat negara ini tau! Siapa yang suka cari gaduh!

10) Pelajar India:
Saya benci diri saya sendiri sebab saya bagi orang lain buli saya. Sebab saya tak ramai. Saya tak kuat! Saya sebenarnya nak kawan dengan semua orang. Tapi orang lain sibuk nak cari gaduh. Saya tak berani!

11) Orang Cina kata:
Terlalu bangga dengan bangsa sendiri, tak habis-habis cari gaduh dengan bangsa lain.

12) Orang Cina kata:
Melayu takde otak!!

13) Orang Melayu kata:
Bangun pagi tak mandi pagi. Badan bau busuk!
************************************
************************************
Movie Info:
Duration: 70 mins
Director: Brenda Danker, Namron
Producer: Anna Har
Production Company: Big Pictures Productions
Supported by Pusat KOMAS
Starring: Namron, Nicholas Liew Davis, Zahiril Adzim, Amerul Affendi and Maya Tan Abdullah
Language: Bahasa Malaysia with English/BM subtitles
Poster design by: Alexdrina Chong, Lucid Design Collaborative Studio
*******************************
:: AKU PULAK KATA ::

Aku sememangnya BERSYUKUR dilahirkan di MALAYSIA
Sebabnya aku takut nak hadapi RUSUHAN seperti di INDONESIA & MESIR
Walaupun pergolakkan antara kita ini tidak sekuat negara luar, tapi aku bersyukur sebab kita ada nilai murni dalam hati masing2 lagi
Semenjak tgk RUSUHAN di MESIR aku makin sayangkan MALAYSIA
Erm ... terkena pulak m0od aku bila men0nt0n short-film neyh
Sesiapa yang di luar sana bel0m pernah men0nt0n
J0m kita tgk sekali ...TETAPI MINDA KENA BUKAK
Jgn SEMPITKAN PANDANGAN & PEMIKIRAN
Dalam cerita neyh aku TERTARIK dgn KATA2 CIKGU ANNE
KITA YANG PERLU BERUBAH BUKAN ORG TUA TUA ITU
Maksudnya kita yang kena pandang ke hadapan
Sebab kita tak pernah mengalami era kemerdekaan, pra-merdeka, sebelum merdeka
Seharusnya ORANG2 TUA itu yang selayaknya menerima em0si seperti itu
TETAPI BUKAN KITA !!!!
KITA YANG SEHARUSNYA MEMBENTUK PERPADUAN & KEHARMONIAN
^_^
~Aku minat Dia .... K0 minat Dia tak?? Hihihi ^_^ ~

:: Sayunya ::

Ai Shiteru

Nee doko ni iru no?
Kimi no koe wo kikasete yo
Todokanai negai demo
Boku wo sakebitsuzukeru aishiteru

Nee kikoeteru no
Boku no koe ga boku no uta ga
Koborenai namida demo
Karadajuu ga naiteru

Deatta hi
Boki no me ni utsuru kimi wa
Ai no katachi wo shita

Kono mune ga chigirete
Kokoro eguri torare
Sore demo ii dakishimetai
Kami ni yubi ni hoho ni matsuge in kuchibiru ni
Mou ichido dake furete itai
Kono te wa kimi wo dakishimeru tame dake ni
Kitto aru kara

Nee tatoe kimi ga
Iro wo nakushi yume ni nattemo
Wasurenau kese ya shinai
Karadajuu ni kizanda

Kasaneta hi
“Ai shiteru” to ugoita
Kuchibiru wo oikakete

Kono yume ga chigirete ai wo ubaitorare
Sore demo ii dakishimetai
Kowareta hohoemi wo furenu kuchibiru wo
Torimodoshite atatametai
Koboreru kimi wo uketomeru eien ni
Kirei na mama de

“Ai shiteru” to itte “Ai shiteru” to itte
Mou ichido dake dakishimetai
Kami ni yubi ni hoho ni matsuge in kuchibiru ni
Mou ichido dake furete itai
Kono te wa kimi wo dakishimeru tame dake ni
Kitto aru kara

Nee doko ni itemo
Kimi no koe wa kikoeteru yo
Todoku made kanau made boku wa sakebitsuzukeru
Ai shiteru
****************************************
Hey, where are you?
Let me hear your voice
Even if my wish isn’t heard
I’ll keep screaming I love you

Hey, can you hear
My voice, my song?
My tears may not fall
But my whole body is crying

The day we met
In my eyes
You were shaped like love

I don’t care if my chest is shredded
And my heart is ripped out
I want to hold you
I want to touch your hair, your fingers, your cheeks
Your eyelashes, your lips one last time
Because my hands were surely made
Only to hold you

Hey, even if you
Lose your colour and become a dream
I won’t forget you, can’t erase you
You’re carved into my whole body

The day we became one
I followed your lips
As they formed the words “I love you”

I don’t care if my dreams are shredded and my love is taken away
I want to hold you
I want to take back your broken smile and lips I can’t touch
And warm them
I’ll catch you when you fall
Forever beautiful

I want to hold you just one more time
And say “I love you” and “I love you”
I want to touch your hair, your fingers, your cheeks
Your eyelashes, your lips one last time
Because my hands were surely made
Only to hold you

Hey, wherever you are
I can hear your voice
Until my wish is heard, until it comes true, I’ll keep screaming
I love you
**********************************
*Nak dgr lagu neyh* <---- KLIK SINI

:: Happy Chinese New Year 2011 ::

Selamat Tahun Baru Cina 2011
Baru ada m0od nak wish meng'wish' neyh
^_^
Dah tahun baru neyh nampak nyaa semakin biasa dan mendatar saja
Mungkin sbb aku dah makin tua k0t
Dulu masa kecik dulu
Org raya aku pun raya
Hahah ^_^
Sekarang biasa jee ...
*****************************
Kereta makin banyak parking di depan rumah
Biasalah anak anak balik dari SINGAPORE
Melawat mak ayah nya
Ermm paling tak suke bila 0rg parking
Depan pintu rumah kita kan??
Hahhaaa hangin !!!
Rasa nak baling jee kereta HONDA tuh
Dulu laa ia pernah terjadi
****************************
Sekarang dah tidak pernah terjadi
Sbb masing2 dah paham kan
^_^
Dulu tak paham lagi k0t
Hahhaa
Apa-apa pun
Happy Chinese New Year erk !!!!
^_~

03 February 2011

:: Uh !!! Kam0 !!! ::

Semua 0rg sebuk dgn banjir !!
Area kami sebuk dgn KETIADAAN AIR !!!
Hahha
^_^
Lucu kan
Kami semua menapak laa di rumah Makcik aku
Sbb tangk rumah dah kering
Naseb rumah Makcik aku ada air
Basuh pinggan kat sana
Basuh baju kat sana
Masak & Makan kat sana
Mandi kat sana
Memang teruk ahh hehhe
Dan ALHAMDULILLAH panas terik masa tue
TERIMA KASIH TUHAN !!!
*************************
Dan aku sememangnya sensitif dgn cuaca yang tak menentu
S0 i g0t FEVER !!!!!
Hari neyh dah berkurangan sikit
Walaupun lubuk SELSEMA neyh tak reda
BATUK pun semakin meningkat !!!
Tapi semua tuh dugaan kata Mr.S
Sab0r yer !!!
*************************
Walaupun FEVER nye tak kebah lagi
Aku tetap nak kemas rumah
Sbb bagi aku kalu suasana rumah tuh huru-hara
K0mpem aku sakit berpanjangan
Rimas uh !!!!
Bersepah sana sini
Hati pun sakit hehehe =P
*******************************
Tue sebab AIR !!!!
Kam0 mesti ADA .... jgn memandai xda hehhe
Kepada EMPANGAN AIR jaga diri uh ...Jgn pecah sana sini yer
Hhahahaa..
Tentu 0rg ingat aku tak betul hihihi =P
Daaaaaa

02 February 2011

:: Merahnya !!!! ::

Huh pagi tadi bert0lak g Mantin
Apa lagi kemas rumah laa
Nak pindah barang sbb tak menyewa katsna lagi
Banyaknyaa barang
Sakit hidung !!!
Sakit Tekak !!!
Habuk semasa mengemas
****************************
Kemungkinan hari Khamis atau Jumaat atau Sabtu
Datang kemas barang lagi
Dan angkut barang
Mama pun dah bising sepatutnya bulan December 2010
Dah habis kemas
Huhuhuu !!!
Mana tak nyaaa kami d0k rumah tak buat apa
Baik g Mantin mengemas kata Mama
^_^
*************************
Mama risau tue
Sian Mama
^_^
Maaf yer susahkan Mama lagi
*********************
I'm g0t sneezing !!!!!