Kebarangkalian hal-hal remeh-temeh yang berlaku di sekeliling kita pada hari ini, hari akan datang dan pada hari yang telah berlalu.. Pasti membawa seribu satu makna yang tersendiri.. Di situlah termaktub sebuah coret-coretan perjalanan hidup kita..

Kita melihat penderitaan hanya dari sisi negatifnya tanpa mahu melihat sisi positifnya dan selalu merasa rugi terhadap kekurangan yang kita miliki, namun kita tidak pernah merasa beruntung atas kelebihan yang kita miliki.

27 February 2010

:: Harus Ku Teruskan ::

Lagu ini telah ditukarkan kepada BM..sebelum neyh lagu neyh dalam versi JAPAN...
OST bagi drama series Japan...1 Litre of Tears...
Cerita neyh mmg sedey sesangat..dan jalan citer ini adalah berdasarkan kisah benar
pada area tahun 1960an-1980an...
Dan drama ini jugak byk mengajar aku erti kasih sayang dalam keluar,rakan,dan diri sendiri..
Selagi ada peluang utk menikmati hidup..nikmatilah ia..Andaikata..ia bukan lagi miliki kita
REDHA lah ia pergi kepada tmpt asalannya...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Harus Ku Teruskan | Aliff Aziz

Kanan dan kiri suramnya terasa
Cuba fahami apa yang terjadi

Kanan dan kiri suramnya terasa
Cuba fahami apa yang terjadi
Tidak tertanggung beban di alami
Mengapa terjadinya sebegini
Tiada guna bertanya semua yang terjadi
Janjiku kepada diri hidup harus aku teruskan

Tuhan berikan sinar harapan
Hembuskan suatu kekuatan
Kumohon jauhkan dari kegelapan ini
Agar bisa aku teruskan

Walaupun lelah untuk menghadapi
Mengalah bukan jawapan yang ada
Walaupun berat segala di dada
Ku pasti mengharungi keakhirnya
Tiada guna bertanya semua yang terjadi
Janjiku kepada diri hidup harus aku teruskan

Tuhan berikan sinar harapan
Hembuskan suatu kekuatan
Ku hanya insan yang kerdil di dunia ini...
Tunjukkan ku jalan hadapan
Ahhh...oohh

Genggami tangan ini oh teman
Disaat aku memerlukan
Dan bila waktu untuk melangkah pergi....
Berikanlah daku cahaya tabahkan jiwaku oh tuhan
Ohhh....

:: Ikan Masin Menusuk Kalbu ::

Seawal jam 8 kami dah bergerak g Port Dicks0n kat Taman Anggerik Kanan 2..sebelahan dgn HOspital Port Dickson tue...huhu ada Majlis Kawen budak praktikal mama aku dulu...Kami panggil dia Kak Long Dilla..ALHAMDULILLAH akhirnya dia dah berumah tangga dah...hehhee

Tadi kami datang awal sbb nak kejarkan ADAT NIKAH die laaa...huhuu..sampai sana...duduk sekejap sementara menunggu dia siap...Tengah tunggu2 tibalaa satu bau yang amat meyelerakan tetapi meninggalkan kesan...Aduhai...rupanya ikan masin...huhuu spoil lor baju aku berbau...bukan aku jee..aku rasa sumenya berbau k0t...
Click Me~

Alkisahnyaa...ada org memberi ikan masin neyh di saat akhir..Ibu Pengantin kata g0renglaaa...kang kecik hati dia kang ikan masin dia tak terhidang tuk makan tengahari dalam Majlis Kawen ney kang...Jadi anak buah Ibu Pengantin neyh g lah goreng...masalahnya mereka goreng dalam rumah bukan di luar rumah...huhuhu...lagilaa bahang dan berbau...hihii

Takperlaaa...rezeki org dah bagikan..Lepas je majlis adat nikah ameklaa gamb0r sikit..tak dapat nak update...kat sini hehe pepahamlaaa yaaa...


Kredit: Mr.S nak amek cuti semiggu sebelum menetap di Johor...huhuhuu...h0pe dapatlaa duduk berbincang tentang kami nanti... Aminnn
Click Me~

25 February 2010

:: Hari Kemuncak Sukan Sekolah SMKM ::

Haaa...kalu nak tau hehhe ari neyh sek0lah aku ada sukan olahraga sek0lah huhuu...penat sangat wehh..25 Februari 2010..
Click Me~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Walaupun hari neyh agak kelam kabut..tapi xper jadikan ini sebagai pengalaman pertama aku..sbb sebelum neyh kami masuk selepas Hari Sukan Sekolah..so far s0 good laa..bila xtau aku bertanya sume org membantu..ALHAMDULILLAH...Aku mewakili rumah sukan PAHLAWAN...dan tugas aku adalah membantu budak2 perbarisan dan menjaga khemah rumah sukan kami...
Click Me~

Erm...pagi pagi lagi aku dan ada perselisihan faham dgn sorang cikgu neyh..dia dari rumah sukan yang lain...masalahnya cuma pemilihan KHEMAH jee..Apa yg diberitahu..khemah neyh sapa cepat dia dapat...bukan itu kami punya tmpat..ini kamu punya tmpt..Dah dan dan jee aku datang kat khemah tue...hanya satu satu khemah tue yg xda penghuni sbb xda sorang pun cikgu dr PAHLAWAN nak g c0p kan..hihi..kami tak kisah mana mana pun...tapi SEDIH laaa..dia buat hal dgn kami tapi pergi mintak maaf dgn Ketua RUmah Sukan kami?????Mana laa ketua kami nak paham apa yg dia ckp!!! Tak tau apa yg berlaku!! Sakit hati...uh!!Naseb bukan aku yg dgr tapi kawan seperjuangan aku yg dgr perbualan mereka tue...tapi abaikan aja..REDHA...
Click Me~

Dan ALHAMDULILLAH rumah sukan kami..PAHLAWAN dapat JOHAN RUMAH TERCANTIK...walhal...hiasan pada rumah kami neyh simple jee..last minute ideas!!! Byk barangan 2 tahun lepas..TQ...Dan kerana hiasan rumah sukan neyh laa aku terabaikan budak perbarisan...s0 aku tebus dgn kekemasan dalam khemah..
Click Me~

Dan sekali lagi aku rasa mcm mengabaikan budak perbarisan..bukan mcm tapi YA..sume nyaa tidak terurus..s0 sad!!Perbarisan rumah PAHLAWAN laa paling tak meriah tadi...bukan kemenangan yg aku nak tapi pengurusan budak yg aku gagal...sian diorg...mesti rasa mcm perbarisan diorg tak btl dan tak seronok...Aku nak buat diorg seronok tapi gagal pula bila tengok hanya riben kuning di tangan jee jadi peneman diorg..."Maafkan cikgu yaa sayang....."..Tentu diorg iri hati..kenapa rumah sukan diorg tak mcm perbarisan rumah sukan yang lain kan?..
Click Me~

Erm dan aku paling terkejut..walaupun kami bukanlaa JUARA SUKAN OLAHRAGA PERINGKAT SEKOLAH tapi OLAHRAGAWAN DAN OLAHRAGAWATI adalah terlahir dari kami rumah PAHLAWAN....Seronok sgt!!!!! hehhee...Pelik tapi Benar...
Click Me~

Hahaha..dan aku paling rasa nak tergelak adalah acara pegawai...hahhaa larian 6x30m...guru guru yang lari uhhh!!!!Akulaa salah s0rangnyaa...hahhaa...aku xm0 lari sbb aku dah GEMUK berat uhh nak bawak badan hahhaa....Tapi disebabkan dah xda org dan ketua rumah sukan dtg ckp baik2 dan pelajar semua merayu "Lari laaa Cikgu...Lari yaa..."...Aku pun larilaaa...asalnyaa nak main2 jee...tapi ada s0rang cikgu neyh lari betul2 lak...ad00oiii aku apa laa lagi terpaksa laaa pecut walau tak pecut mana pun hahahaa...lawak tul...tau aku lari btl2 wehh hahahaa...
Click Me~

Nak puji Ketua Rumah Sukan dan Mantan Rumah Sukan PAHLAWAN jap!!! Hahhaa...n0t bad laa cari pengurusan dia...kerja dgn dia mmg okey tak byk s0ngeh..hahha..yg paling kagum dgn die neyh..die rapat dgn pelajar die..dan dia tau mana pelajar yg boleh score p0int utk PAHLAWAN...dan best part tuk dia...bab kuar duit neyh dia s0-s0 laa...tak kisah...TQ ehh..kami GSTT neyh xda gaji tetap hehhe...
Click Me~



Kredit:Kepada Mr.S nanti saya return call kamu yaaa... ^_^

20 February 2010

:: Lee Min Ki :: Dalja Spring ::

huhuhuaaaa...dah addicted bangat aku dgn citer drama series neyh...matilaa aku...tekad uhh nak cari DVD die kalu ada...citer neyh kuar punyaa laaa dah lama tahun 2007...tapi Lee Min Ki maseh charming uhh...kacaknyaa...hehehe...muka budak2...cute...16 Jan 1985..aku? hahaha ^_^ lalalala...

Lee Min Ki~~~~~~~Minky~~~~

19 February 2010

:: Addicted kah Aku ::

Haa.....Pada Rabu 17 Feb 2010..kat Jusc0 kami (Aku,Angah,Alang,Ainur) tgk m0vie The W0lfman..st0ry jalan citer dia n0t t0o bad..tapi citer neyh kita dapat tau what's the next step..scene..hhihii s0 tak surprice sgtlaa..Scene die lebey kepada mengejut dan terkejut hehehhe..
Her0 dalam citer neyh nampak dah berusia sgt..s0 nak tgk diorg feel bercinta tue aku kureng sikit hahaaa...Her0in punyaa laa lawa!!! aku suke her0in neyh...die ada berlak0n dlm drama series apa aku pun lupaa..hihii..MELAYU MUDAH LUPA...upsss..aku MELAYU ke JAWA?? hahahhaa

Dan hari neyh aku dgn alang tgk citer lain lak...kat Jusc0 jam 525ptg-730ptg..Asalnya g Seremban neyh nak amek PENDRIVE dia yg tertinggal kat kedai printer hari tue..alang2 dan gerak singgah laa tgk jap hehehe...
Percy Jackson and the Olympians: The Lightning Thief‎
Cerita neyh agak best jugaklaa...ada scene lawak yg sp0ntan...yang tak bestnyaa..bila dia mengaitkan alam yg blm tnt kita tau dan kita lihat mcm NERAKA...hihii..Bijak kan 'org-org sana' tinggi imiginasi diaorg...yang kelakarnyaa kat NERAKA pun mewah lagi tue hehhe duk senang lenang lagi tue hehee...mcm2..
tue jelaa...IT'S OKEY FROM THE WOLFMAN movie laaa hehehe...Apa apa pun aku suke tgk Percy Jackson tue matanya biru laut uhh...best sejuk je matanya hehhehe..nak satu leyh hahahha
Click Me~



Kredit: Hurm nak beli DVD Dalja Spring budget xda lagi...nak jugak!!!
Jgn lupa men0nt0n Dalja Spring jam 1010-1120 mlm setiap hari Isnin-Khamis di Astro KSB World 303 yaa
Lee Min Ki amat KACAK uhh hehehhee

Click Me~

18 February 2010

:: Feel Free t0 read ::

~Es0k aku update panjang lebar uh...hari neyh meet dgn Cik ShanaShaida kiter....a long long story uh...hihiii...okey nnt update lagi laa erk tggu picha dr Cik ShanaShaida kiter hahhaa dia dah mula kata kiter GEMUK ah hhehe..nak kene nnt tuh!!!Okeylaa...nak tgk Japanese drama series laa "Dalja Spring" Astr0 KBS 303...setiap hari Isnin-Khamis jam 1010-1120mlm...Ulangan Setiap Sabtu jam 900-130ptg hehhehe ~
Daaaa...Click Me~

----------------------------------------------------------------------------------
Hari Khamis tue kuar dgn CikShanaShaida bersama Alang sekali...g KLCC jee..xtau nak g mana dah..hehhe nak ajak r0und Shah Alam tapi takut susahkan Cik ShanaShaida kiter lak nak travel dr Ampang...alih2 jumper kat KLCC jee...senang t0k die gerak hehee...
JUmpa Jumpa...dia kata aku dah GEMUK dah...dan MEMAKSA aku amalkan diet..hahha jgn terlebey mkn hehhee..mcm tau tau jee aku lebey mkn Cik ShanaShaida neyh hahahaa
Terpaksalaaa ambil langkah...hihii mulanya kata kat dia xm0 makan nasi...dia kata..apa pulak xm0 mkn nasi...b0ley mkn nasi tapi kurangkan am0unt laaa hehehe...
Beberapa jam bersama...byk dgr die bercel0teh..nak dgr st0ry dr aku xbyk yg berubah...hehhe..sama jee..cume BERAT BADAN NAIK hehhe
Untuk CikShanaShaida...sem0ga kam0 strive selalu yaaa...
Click Me~



Kredit:Picha..CikShanaShaida kata xdapat nak upl0ad bg send kat email....IT beng0ng jap hehhee

17 February 2010

:: Tak Takut Ker ::

SENARAI 10 INDIVIDU TERKAYA DI MALAYSIA

1) Tan Sri Robert Kuok Hock Nien (Kerry Group/Kuok Group) RM42.76 bilion
2) Tan Sri T. Ananda Krishnan (Usaha Tegas) RM27b
3) Tan Sri Lee Shin Cheng (IOI Group) RM11.92b
4) Tan Sri Teh Hong Piow (Public Bank) RM10.86b
5) Tan Sri Lim Kok Thay (Genting Group) RM10.38b
6) Tan Sri Quek Leng Chan (Hong Leong Group) RM7.09b
7) Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary (Al-Bukhary Foundation) RM6.01b
8) Puan Sri Lee Kim Hua (Genting Group) RM4.4b
9) Tan Sri Tiong Hiew King (Rimbunan Hijau) RM3.5b
10) Tan Sri Vincent Tan Chee Yioun (Berjaya Group) RM3.2b

huhuu...di0rang neyh terpaksa umum kan kekayaan diorg k0t hehee takut nnt org pikir mcm2..hhihii tentu security diorg ketatkan??Yelaaa d0k annouce neyh tentu ada mata-mata yg seronok nak R0M hehhee xda niat erk cakap jeee...
Majority yg kat atas tue sume ehh bukan org kiter...huhuuu...nampak naaa kita tak ke depan sangat kan...hihii xper...kekayaan kat dunia tak penting apa yg penting kekayaan pada MINDA DAN AKAL yg mewah kan kan kan!!
0key ler..nak 0ut nak g g0njeng jap kat Seremban dgn Ainur Angah Neknot...Insyallah kalu Ainur dah setel keje die kat sek0lah...tapi pagi neyh hujan laaa...hhiii Adakah ainur dapat bangun pagi hehehee... ^_^ Meet U there ehh..nak g gunting rambut jap hehehe...chaaaa..



Kredit: Mr.S kiter d0kan kam0o 0key dah dipermudahkan perjalannan erk Wachaaaa... ^_^ Miss U A Lot !!!! lalallalaallalalaa

:: Adakalanya Kita Neyh Mudah Lupa ::

What's bring me up t0day?Entahla maybe scarey 'bout sometin yg bakal tiba dan bakal kita tak tau akan tiba...just curious suddenly about it....Apa yg penting sekarang aku rindu zaman Tun Dr Mahathir Mohamad kita memerintah....Sbb apa aku tetibe rindu?? Jawapannya aku baru lepas baca all the entries yg Tun M tulis...hihihii
Click Me~
Terima kaseh kepada Tun M...kerana dia laaa negara kita dikenali ramai...walaupun tak berapa ramai...tapi kalu kita sebut siapa dia Tun M...semua org pasti tahu...teringin nak jadi mcm die..tapi aku neyh penakut sikit hahahaa...bukan sikit banyak k0t...Da best part pada Tun M neyh dia punya banyak idea dan penyelesaian...Ingat lagi pada tahun 1997 MALAYSIA krisis paling teruk masa tue...IMF nak pinjamkan kita duit tapi Tun M kata Kita(MALAYSIA) tidak perlu pinjaman tue kerana bimbang naseb seperti INDONESIA..mcm tue laaa kot ayat dia aku lupaa laaa...Masa tue aku baru je Darjah 6 weiii...
Click Me~
Yang aku ingat dulu...hihiii..lawaklaa..rasanya Tun M potong gaji rakyat k0t nak tampung krisis..tak lama pun sebenarnya kot..Semua org marah bukan main...hihii..teringat rupe mama kesayanganku masa tue...Yelah gaji sikit je masa tue..mana tak pening...pastue Tun M buat pr0m0 BELILAH BARANGAN BUATAN TEMPATAN/MALAYSIA...Masa tue aku nampak byk kuning poster k0t..tahlaa aku agaklaa hehhe sekali lagi aku lupaa...
Click Me~
The best part about Tun M yang mama kesayangan aku selalu puji Tun M neyh kan....dulu masa krisis ek0n0mi..Tun M tetap bagi b0nus kat rakyat...full weiiii...xda separuh separuh tau! hehehe..Sbb bila ada duit dalam tangan rakyat akan berbelanja dan ek0n0mi pun terjana sbb ada wang keluar masuk naik turun kekal jatuh..xdalaa rakyat nak menyimpan dlm bank jee..pusing2 pun dapat sikit tau! hhehheee...
Sampai sekaranglaa mama kesayanganku maseh memuji...HANYA MEMUJI lagu dr SHANTY DAN MARCEL hehhehe...I love my mama...I llove Tun M dan isterinya jugak...Semoga dipanjangkan dan dimurahkan rezeki yaa Tun..Aminnn...
Click Me~



Kredit: Mr.S mau tid0 awal ari neyh kerana ada urusan penting es0k...aku pun disuruh td0 awal hehhee
Click Me~

16 February 2010

:: Blur ::

Setakat neyh belum ada entry yg membangkitkan aku untuk menulis dgn pjg lagi..s0 I'm decided utk penuhkan entry dgn entry yg pendek!!! LIke this uh!! hehhee papai ^_^

:: Rindu Dgn Kam0 Cik ShanaShaida ::

Yup!!! This entry khas t0k kam0o.... bilaa laaa nak g mer0nggeng dgn kam0 lagi erk!! UMur kita pun dah nak dekat akhir zaman 20-an neyh hehehe...must be have a big prepared f0r our live!!! Life must g0 0n babeh!!! h0h0 zaman nakal2 d0l0...h0pe kam0 okey sja erk!! Saya ada singgah kat bel0g kam0....erm..xm0 stress ehh... "Aku yg terasa dgn satement ini" hahahahha.... s0rry tau!! Let me know if anything that u need ma help!! I'm trying!! Nak ajak kuar jln2 pun okey jugak...jgn simpan dalam hati nanti sakit sendiri ^_^ I'm here f0r u babe!!!




Kredit: xm0 angkat ph0necall Mr.S bley tak hehhehee ^_^ mesti marah giler itu pakcik hehehe

:: Tinggal Kenangan ::

Wah...best giler lagu neyh..sekarang dinyanyikan oleh Saleem..tgklaa bait bait lirik nyer...hihii sl0w mill0..but still best t0k dgr time nak tid0 hehhe
Click Me~


15 February 2010

:: Marah dgn org neyh ::

~Neyh pun nanti aku k0ngsi nak bagi reda marah neyh jap~
Click Me~
-----------------------------------------------------------------------------------
SEBELUM TIBA DI KOMUTER SEREMBAN

M0ood okeylaa jugak...mcm m00od nak kuar jalan hehee...seperti biasa lalallaaa...then beli laa tiket ke MIDVALLEY atas alasan kami ke sana sbb hanya di sana MPH yg terbesar...dan adek aku nak cari buku LAW dia...dah cari kat Shah Alam...org tue kata buku tue hanya ada kat MPH yg utama..kat MIDVALLEY..OU..Subang..jee ada..
Click Me~
------------------------------------------------------------------------------------
SEKETIKA DI DALAM K0MUTER SEREMBAN-RAWANG

Haaaaa...time neyh n0t t00 okey...nak tau dalam tue penuh dgn 'org-org asing'..Aku mcm pergi melanc0ng kat dalam negera di0rg lak...hahahaa...aku dah g Nepal..kalau k0rang nak tau..aku dah g Bangladesh kalu k0rang nak tau...hahhaaa...p0y0s giler!! Dalam train tue penuh dgn diorg jeR????????!!! What da fake!! hahaha...mcm aku lak merempat tempat org wehh...
Aku pun apa laa lagi wehh rebut tmpt duduk dgn adek aku..Akhirnya kami dpt duduk..aku duk sebelah MTB(Mat Bangla)..Kawan dia lagi s0rang tue terpisah jauh...diorg apa lagi bercakaplaa sekuat hati depan2 tue...naseb baik tak kerap..kalu tak aku hentak kaki lagi sekali hahahhaa...
Nak tau...kawan MTB tue tgk adek aku mcm nak makan uhh..atas bawah die tgk...aku jeling jee dulu bagi die kusyuk dan tawaduk luk...pastue aku hentak kaki aku kuat2...hahaha tersentap die..aku jeling die...die tgk tempat lain daa...sampailaa terkejutlaa mamat Ind0n sebelah die neyh tgk gaya aku...yg mereng hahaha....
Click Me~
Pastue dia sambung lagi tabiat henget die tuh wehh..aku tak larat nak hentak kaki dah sekarang aku main dgn muka meluat dan garang aku...muka bengis aku neyh...sapa tgk mmg rasa nak tamp0r aku jee hahaha...btl wehhh...aku buat...mmg ahh aku tak suka perangai diorg weh....
BILA LAA MALAYSIA NAK HENTIKAN AMIK PEKERJA ASING NEYH???
Click Me~
------------------------------------------------------------------------------------
SETELAH PULANG DR MIDVALLEY DAN BERADA DALAM K0MUTER MENUJU KE SEREMBAN

Alhamdulillah xda..dah kejadian neyh semasa pulang...h0pe tak terjadi pada org len weehhh..erm..masa nak g tadi MTB pun pandang gadis Ind0n jgk..mcm nak makan jugak..masalahnya gadis tuh bertudung litup bagai uhh...yg seksi depan mata tak mau tgk..maybe pakwe garang k0t hahaaaa....bi0l
Click Me~




Kredit: Mr.S pulang Johor jap..amek barang...ermm...bz nya dia uh!!!
Click Me~

:: 1 LITRE OF TEARS ::

~~~Nanti aku update sambung citer erk!! ^_^ byk nak k0ngsi neyh tapi xda masa nak tulis ~~~
Click Me
-------------------------------------------------------------------------------------
Alkisah citer neyh mmg sedey weh..Sebenarnya dia dah lama release dah citer neyh aku terlepas tgk masa kat 8TV dulu setiap Ahad jam 6 ptg...dah bertahun jugaklaa citer neyh..Neyh kisah benar dr JEPUN dlm area tahun 1960-1980..Lagu die pun okey wat..sedey...huhu..Dan aku dpt catch up balik after adek aku bawak balik umah c0py dr kwn ehh...Aku pun apa lagi tgk ler..mlm tue jugak hehee
tgklaa katsini ehh http://www.youtube.com/watch?v=_DHT8L-AteI
Click Me
Seorang gadis yang dahulunya normal..dan sihat akhirnya memiliki satu penyakit yg ganjil...huhuu sedeynya...mesti tgk...Aku tgkk dari jam 8 lebey sampai jam5 pagi straight tanpa henti cume stop2 jap g amek air minum huhuu....sedey baju aku sampai laa basah duk air mata menitik nitik uhhh...every scene ada babak nangis...tue laa dinamakan 1 litre of tears..part yg paling best tue...s0k0ngan ahli keluarga yg kuat terutama dari IBU..bila k0rang tgk...k0rang akan rasa sayang sangat kat PARENTZ k0rang...terharu giler babeng uhh...
Part scene yg paling aku terasa hina...hiiihii yeker??Tapi bg aku laaa...Scene yang gadis neyh kene reject dgn org yg dia minat..lepas org tue tau dia ada sakit...uikk..jahat t0l org tue..naseb bek her0 kesayangan datang selamatkan keadaan tue..byk lagi...sebenarnya..
Dan yg aku dapat belajar dr drama neyh...rajin rajinkan lah tulis diari dan apa yg kita rasa tntg sesuatu..mana tau time kita dah blah dr dunia neyh org tau apa yg kita pendamkan dan rasakan...at least we know something what happen before uh!!
Click Me







Kredit: Mr.S s0rry xdapat kuar dgn kam00oo...saya ikut mama dgn ayah g Pasar Pagi Kat Bahau..beli st0k Ikan dan Udang...maaf yaaa
Click Me~

07 February 2010

:: ICTL ::

Neyh pun subjek baru aku weii...Es0k ada ICTL waktu akhir nanti..Huhuuu aku ajar 2G uhhh!!!! Hope takder org kacau kelas kami ahh!!busan ahhh kalu ada org lain kat dalam bilik tue...aku dah laaa xreti nak ajar budak2 neyh..asal tau tekan..taip..save..ubah font..sudah laa..dan lagi satu perangai 2G neyh mmg sukar dikawal...nak kena jerit tiap hari hahahha mati aku!!!
Click Me~
Es0k nak ajar diorg buat Microsoft Excel...sebelum neyh kami warming up dgn Microsoft Word..hiii..budak2 neyh amat excellent tau!Sapa kata diorg tak b0ley??b0ley tau...cuma kena kawal diorglaa jgn berlari lari dan minum dalam ICTL tue...Dan aku berterima kasih kepada diorg gak..kerana minggu lepas diorg membantu aku dgn banyak punya...pasal peraturan bilik ICTL..bgs laa...aku lupa sebenarnya tapi diorg ingat...
Click Me~
Dan aku berharap..es0k keadaan diorg mudah dikawal...kepada pelajar bernama CYF..aku berharap k0 tak buat hal es0k...kalu k0 buat hal...aku terpaksa halau k0...seriusly deeply aku katakan neyh...kerana k0 kawan2 k0 xm0 belajar...sepanjang minggu lepas masa k0 kena gantung sek0lah..kawan2 k0 sume dapat belajar dgn baik!!Aku suke keadaan tue..tanpa gangguan k0 kawan2 k0 sume jenis yang nak belajar...Dan aku berharap jugak dan sangat2 k0 tak buat hal yaa...
Click Me~
Okey...baca nota tuk excel s0k...diorg kena gunakan level rendah...maksudnya..aku kena terjemahkan bi ke bm...h0pe sume okey nanti...
Click Me~
-------------------------------------------------------------------------------------
Es0k aku balik Mantin...kerana es0k jugak bermulaa laa persekolahan..lepas tue cuti seminggu...CNY...Erm..malasnya nak balik Mantin...es0k bert0lak lepas Asar..senang sikit...
okeylaaa...nak gerak wat keje lain jap....
Click Me~






Kredit: Mr.S maaf tak angkat telef0n mu malam tadi ...saya dah td0 laa hihihiiiClick Me~

06 February 2010

:: Aku ker Kam0 Ker Anda ::

Haaa...mlm neyh nak membebel kejap laaa...BUkan tuk sapa sapa tapi tUK peringatan aku yang penting!!! hihii...org len tgk jee...jgn kumen...kumen aku buat PJJ kang hahaha..PELEMPANG JARAK JAUH.....
Click Me~

-------------------------------------------------------------------------------------
Bagi aku kan...apa yang berlaku pada masa ini dan yang lepas kan...sume dah tertulis...walau mcmana kita nak elak pun tak kan dapat kan..larilah sejauh negara China pun tentu hasilnya sama dan perasaan nya pun sama...tue pendapat aku..aku tiap2 mlm sebelum tid0 aku mesti muhasabah diri aku...maybe ada sbb benda mcm tue kena pada aku...maybe sbb aku neyh nakal..kene bg sedar sikit ker...hehee...tak pun mmg dah bahagian aku...dan aku tak bley laa nak elak...
Click Me~

Dan aku mmg cukup KEPANTANGAN AKU!!! Bila kita yg cube cakap baik2 el0k2 dgn org...dia buley wat BODOH?? haaaa.....bley tak amik pusing???huish cukup menyirap darah aku nyah!!Bg aku kalu k0 nak sumpah seranah aku tak per...aku buleh laaa nak tahan dgr..tapi bila aku mintak k0 buat tue baik2..el0k2..s0pan2..tapi k0 buat muka dgn aku..buat taik dgn aku..kene laaa...hahaha....aku mmg tak gemar nak bermasam muka neyh..sbb muka aku pun dah masam hahaha...bg aku kalu org dah mintak baik2 dgn kita...kita t0l0ng laa dgr..BERADAB sikit ehh JGN BIADAP ehh
Click Me~

Haa...dan paling aku akan KECIK HATI bila..aku buat salah..org yg dekat dgn aku tak tegur KESALAHAN AKU tue!!!Huishh...aku paling kecik hati tuh kalu aku kira kira aku dah beranak 4 pun aku akan ingat tuh..SENSITIP ahh!!!Aku jenis yang OPEN kalu org tegur salah aku dgn BERHEMAH..bukan menengking dan mengendi...huh...kalu agak2 tak puas hati dgn aku ckp ahh..simpan dalam hati sendiri sakit uh...hihii...sbb aku neyh ada tema dlm otak aku neyh haha ON MY WAY...suka hati baki aku hahahah...
Click Me~

Dan aku paling suke dgn org yg BEKERJASAMA dgn aku dgn baik...aku pasti akan kerjasama dgn die balik...hihii..kalu aku termampu aku akan t0l0ng semula..dan aku tak suka dgn org yang kuat MENGARAH dan SAMBIL LEWA MENGHARAPKAN ORG LAIN..title dua neyh aku mmg tak suka uh..kalu aku dapat rasa aku bakal terkene dgn keadaan ini aku akan buat ONAR dgn org tue wehh..silap2 leh mi0ng org tue weiiii...JAHAT kan aku...tapi k0rang kene ingat satu weh...TUHAN TAKKAN BENARKAN SESUATU PERKARA ITU BERLAKU TANPA KEIZINAN DIA..maknanya kalu terkene pada k0rang..k0rang tak leh laa marah aku...tak leh laa marah takdir..mmg tue dah bahagian k0 kan...hihii...BETUL TAK??
Click Me~


Okey laaa tue jee...nak k0ngsi lagi dalam hari neyh...sbenarnya banyak lagi tau tapi aku LUMP-Sum kan aja apa aku rasa hehhee...bi0l kan
Click Me~





Kredit: Melissa Begam Mohd Ritha...HAPPY BIRTHDAY DEAR yang ke-25THN
Click Me~