Kebarangkalian hal-hal remeh-temeh yang berlaku di sekeliling kita pada hari ini, hari akan datang dan pada hari yang telah berlalu.. Pasti membawa seribu satu makna yang tersendiri.. Di situlah termaktub sebuah coret-coretan perjalanan hidup kita..

Kita melihat penderitaan hanya dari sisi negatifnya tanpa mahu melihat sisi positifnya dan selalu merasa rugi terhadap kekurangan yang kita miliki, namun kita tidak pernah merasa beruntung atas kelebihan yang kita miliki.

17 February 2010

:: Adakalanya Kita Neyh Mudah Lupa ::

What's bring me up t0day?Entahla maybe scarey 'bout sometin yg bakal tiba dan bakal kita tak tau akan tiba...just curious suddenly about it....Apa yg penting sekarang aku rindu zaman Tun Dr Mahathir Mohamad kita memerintah....Sbb apa aku tetibe rindu?? Jawapannya aku baru lepas baca all the entries yg Tun M tulis...hihihii
Click Me~
Terima kaseh kepada Tun M...kerana dia laaa negara kita dikenali ramai...walaupun tak berapa ramai...tapi kalu kita sebut siapa dia Tun M...semua org pasti tahu...teringin nak jadi mcm die..tapi aku neyh penakut sikit hahahaa...bukan sikit banyak k0t...Da best part pada Tun M neyh dia punya banyak idea dan penyelesaian...Ingat lagi pada tahun 1997 MALAYSIA krisis paling teruk masa tue...IMF nak pinjamkan kita duit tapi Tun M kata Kita(MALAYSIA) tidak perlu pinjaman tue kerana bimbang naseb seperti INDONESIA..mcm tue laaa kot ayat dia aku lupaa laaa...Masa tue aku baru je Darjah 6 weiii...
Click Me~
Yang aku ingat dulu...hihiii..lawaklaa..rasanya Tun M potong gaji rakyat k0t nak tampung krisis..tak lama pun sebenarnya kot..Semua org marah bukan main...hihii..teringat rupe mama kesayanganku masa tue...Yelah gaji sikit je masa tue..mana tak pening...pastue Tun M buat pr0m0 BELILAH BARANGAN BUATAN TEMPATAN/MALAYSIA...Masa tue aku nampak byk kuning poster k0t..tahlaa aku agaklaa hehhe sekali lagi aku lupaa...
Click Me~
The best part about Tun M yang mama kesayangan aku selalu puji Tun M neyh kan....dulu masa krisis ek0n0mi..Tun M tetap bagi b0nus kat rakyat...full weiiii...xda separuh separuh tau! hehehe..Sbb bila ada duit dalam tangan rakyat akan berbelanja dan ek0n0mi pun terjana sbb ada wang keluar masuk naik turun kekal jatuh..xdalaa rakyat nak menyimpan dlm bank jee..pusing2 pun dapat sikit tau! hhehheee...
Sampai sekaranglaa mama kesayanganku maseh memuji...HANYA MEMUJI lagu dr SHANTY DAN MARCEL hehhehe...I love my mama...I llove Tun M dan isterinya jugak...Semoga dipanjangkan dan dimurahkan rezeki yaa Tun..Aminnn...
Click Me~



Kredit: Mr.S mau tid0 awal ari neyh kerana ada urusan penting es0k...aku pun disuruh td0 awal hehhee
Click Me~

2 Merepek:

sue-mai.al-musadda said...

same here. big fan of tun mahathir. =)

Meen said...

thankzz heheh ^_^