Kebarangkalian hal-hal remeh-temeh yang berlaku di sekeliling kita pada hari ini, hari akan datang dan pada hari yang telah berlalu.. Pasti membawa seribu satu makna yang tersendiri.. Di situlah termaktub sebuah coret-coretan perjalanan hidup kita..

Kita melihat penderitaan hanya dari sisi negatifnya tanpa mahu melihat sisi positifnya dan selalu merasa rugi terhadap kekurangan yang kita miliki, namun kita tidak pernah merasa beruntung atas kelebihan yang kita miliki.

31 December 2009

:: Selamat Datang Tahun Baru 2010 ::


Stelah mengharungi pelbagai rintangan dan dugaan...berharap tahun baru neyh 1 Januari 2010 akan dilimpahi pelbagai rahmat ^_^ .... Tak leyh laa nak harapkan yang terbaik jeee...hihi cume kita di sini mesti berusaha untuk yang terbaik hehhee...

:: Mengkritik tidak bererti menentang. Menyetujui tidak semestinya menyokong. Menegur tidak bermakna membenci dan berbeza pendapat adalah kawan berfikir yang baik ::

WISH LISTS??? hehheh dalam diary laa beb!!!! ^_^ xm0 tetayang hehhe nanti regret tak dapat penuhi hehehhe...^_^ Wish all of u HAPPY NEW YEAR 2010

Kredit: Wish Mr.S Selamat Tahun Baru 2010..Semoga dia success selalu ^_^

30 December 2009

:: Hari Yang Kepenatan ::

Erm...pagi tadi dalam anggran jam 830 samapi laa SMK Teknik Tuanku Jaafar,Seremban..Kenapa kami ada kat situ erk?? Ehem...neyh sume tentang sambungan GSTT 2010..Dapat call dari SMKM pada 28 Dec ari tue...suh dtg sana...hiiihii..nak diikutkan inilaah pertama kali...g sana ^_^..

Katsana..ada taklimat..amanat..dan semakan semula penempatan di sekolah mana kita ditempatkan..Kalu sekolah lama lama laa..kalu sekolah baru baru laa...^_^ Alhhamdulillah..sume GSTT SMKM tiada masalah...sume OKEY...nama ada...kehadiran pun ada...kecuali laa minah AINUR YASMIN neyh heheheh ^_~ dia tgh sy0k kat JEPUN...

Insyaallah dia pun akan mula bertugas 4 Jan 2010 bersama kami...Aminnnnn....^_^..Tapi datang awal ke sekolah 2 Jan 2010 ada meeting sebelum sesi persekolahan bermulaa...huhuu..datang jee laa... walaupun En.Misri kata jgn datang sekolah selagi surat tawaran tak dikeluarkan...kam0 akan di tuduh sebagai pencer0b0h..tapi nak dtg kene jgk laaa ...hihii dtg jugak laa...kang kelam kabut lak 4 Jan nt...mana nak layan budak nak layan cikgu GSTT lagi..kang tak pasal pasal GPK cekak pinggang hehhehe ^_^

Dah setel hal tue...kami...upss aku dgn adek aku laa g cari umah sewa kat PINGGIRAN BAYU tue...Kak Ieyna..ada hal g JB...k0t kalu ada laa...h0pe pasti ada...tgk rumah tue...oklaaa...sewa rate pun 300-350...oklaaa..asalkan cover duit minyak sebulan hehhe ^_^ ...yang bwk kete adek aku bukan aku hehehhe...survey...jmpa kak Umi...mintak t0l0ng die tny kan pada jiran2 dia kalu dia tau...^_^ Alhamdulillah Kak Umi leh t0l0ng tapi..kami kene turun lagi Sabtu neyh g cari lagi...

Okeylaaa..tue jee nak update k0t...huhuh penat dah neyh..badan pun rasa tak selesa..panas semacam jeee..huhuhu T_T

Kredit: Mr.S gud luck dgn TTS kam0 nanti 2 bln di Melaka...hihii ^_^ dapat laa ngedate selalau nt hehehe lalalallaa TQ!!!

29 December 2009

:: Si Kecil ::

M0rning !!!!! ^_^
Tumpang lalu jap....~~~~

^_^
:: budak kecik neyh ...cumey uhh!! ::

~_^
:: Tangan die ingin menggapai bintang...hihii ::


Kredit: Mr.S neyh bzz lagi nampaknyaa ^_^


28 December 2009

:: Menyesal :: Ressa Herlambang :: O.S.T Tasbih Cinta ::

Sedey owhhh...lagu neyh hhhee aku terdengar kat TV 3 laa hhihii OST Tasbih Cinta...Dan aku mulakan pencarian lagu neyh hehhe..p0y0 ahh kan...hihii..lantak apa...kegemaran ku kan hahahha

http://www.emocutez.com

Menyesal – Ressa Herlambang

Semula ku tak yakin.
Kau lakukan ini padaku.
Meski di hati merasa.
Kau berubah saat kau mengenal dia.

Reff:

Bila cinta tak lagi untukku.
Bila hati tak lagi padaku.
Mengapa harus dia yang merebut dirimu.

Bila aku tak baik untukmu.
Dan bila dia bahagia dirimu.
Aku kan pergi meski hati tak akan rela.

* :

Terkadang ku menyesal.
Mengapa ku kenalkan dia padamu.

Repeat Reff » 2x
Repeat *



Kredit: Mr.S windu kam0oo hehhe ^_^

:: Cuak Bercampur Gegak :: Apa ituk ::

Ermmm...hari neyh m0ood biasa saja...sbb sakit perut laa cirit birit hukhuk...yelaa semalam g merempit dgn ayah dan alang...amek barang die kat UITM SERI ISKANDAR,PERAK !!! naseb ada skit jerk brg die kalau tak...aku hamun budak neyh hahha....Erm..sampai jerk sana..kami bertemu dgn 'puan yg kekwat' hahaha..malas laa aku nk tau kalu nak tau klik pada link neyh hahah ^_^..
Fuhyy00oo mab00ok glyler aku ahhh...sampai laa nie xberani nak telan apa apa..tapi lap0oorr

Kredit : Shaza..c0ngrate dpt amek 'fast track in degree' hiihi lpas neyh tukar status laa k0 erk...^_^
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Agak mcm tengahri td dapat satu phone call dr SMKM...Kak Zai..a.k.a kerani SMKM katsana...Dia tepun kata yang kami (aku dan adeik aku Atul) kene g taklimat kat SMK Teknik Tuanku Jaafar,Seremban..pada 30hb neyh jam 9 pagi...Dia kata lagi..hari tue jugak kalu dapat.. kami akan dapat surat tawaran..Dan kalu dapat gak sambung kami kene datang meeting SMKM pada 2hb January 2010 neyh jam 8 pagi....

Aku pun apa laie..mesej laa Kak Ieyna..huhu die pun dapat tapi kene bebel dgn Kak Zai..mana laa 012 tue xda org angkat heheh ^_^..Kak Ieyna kata tertinggal umah mak esah...aduiii...cuai akak ku neyh hehhe ^_^...Dan kami sume berjanji akan bertemu di sana nnati jam 9...Erm..dan AINUR..aku pun xtau mcmana nak bgtau die...agak2 JEPUN MALAYSIA tue dapat tak call??? Erm aku pun dapat sms dr Kak Erni...dia tanya kami dapat tak...huhuu ^_^ aku kata dapat laaa...Aku rasa die pun dapat tue... ^_^

Dan hari neyh kene laa prepared...carik tmpt tinggal laa pulak...huhuu quite nerv0us but it's lumrah hidup kan huhuu...h0pe...dapat mengajar...lagi..sementara dapat keje tetap neyh...tak kisah laa sek0lah yg sma atau tak..yang penting pengalaman dan minat tue kita dapat belajar...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Keputusan UTem,Melaka pun tak kuar lagi...xtau laa sama ada aku layak atau pun tidak neyh..selalunya kalu ada 5 panel..huhuu mcm xda peluang pulak...huhuu tapi xper...laa yang penting pengalman ditemuduga dan suasana die tue amat penting...cari pengalaman tue...

*** Katsini nak pesan gak...masa aku jadi GSTT kat SMKM...cikgu2 kat sana selalu pesan..kalu nak bercakap..mengajar...student tue..kene tgklaa pada level pemahaman diorg tak b0ley laa main redah mcm diorg pelajar genius...jadi...kalu aku g interbiew jgk..aku pun berharap..para panel temuduga tue...mempunyai..rasa dan perasaan mcm cikgu2 kat SMKM tue...tny aku dgn s0klan yg tak berbelit laa...hihii sbb aku neyh kalu dah cuak...s0klan senag pun jadi susah..ok...tq tq tq ***
Kredit : Mr.S sudah kembali kepada Unit Semula...Dia kata amat bzz dan mengambil masa untuk sesuaikan diri kembali hihii
http://www.emocutez.com

26 December 2009

:: Nak Berangan Masa Lalu Jap ::

Hari neyh m0od 'selak-sebak' album lama...huuu rindu owhh!!! ada byk gmbr yg xdpt nk upl0ad..sbb dier fail...xdpt upl0ad...xtau mana silap nyer.....
http://www.emocutez.com

:: Gambar neyh diambil masa tahun dua aku blajar kat MSU...kat GENTING neyh...atas kapal ::
http://www.emocutez.com

Aku g dgn bebudak neyh laaa...yang 'ketua romb0ngan' tue yang pakai baju jaket dalam t-shirt ch0calete hihiiii...BARATHY namanyaa.... Diorg sekarang dah jadi :
Barathy :: Guru BM kat Chung Hua High School
Fyza :: Guru BI kat Banting... (nama sekolah aku lupaa ahh )
Melissa :: Executive Global Management kat HSBC
Rajes :: Manager kat kedai die laaa...hihiii RAJESWARI SHOP
:: Aku ~Barathy ~Rajes ~Fyza ~Melissa ::
:: Ida..Amen ::
~Kami kenal rapat pun sbb SITI SALEHA OMAR...sbb SITI ROHAIDA neyh selalu bersama dgn Sal hihii..dan aku kenal die sbb die suke 'terbatuk' kuat 'terbersin' kuat 'tergelak' kuat...hihii k0rang ptt dgr..tau lucu sgt!!!! Cumeyy!!! heheheh sweet kan die...
kalu tgk btl2 lama2..budak neyh ada irras LEE MIN HO~BOYS OVER FLOWER~ hihiiii
~

:: Amen..Saleha ::
~Nie laaa Sal...aku kenal dgn die time nak g kelas hehehe yelaaa kat tepi jalan kot hehe...pagi pagi.. alam tue jam are 7-8 k0t hihi pagi kan kelas kami...budak neyh jarang suke senyum..hiihi..sekali senyum ok..mesraa owhh~

:: Alice..Amen ::
~kenal dgn die neyh dari SEMESTER 1 lagi...sbb apa?? hihii tiap kali exam nama aku dgn die mesti dkt..dan kami berdua jugaklaa selalu tercampak kat kelas SENIOR2 time exam..sbb nak penuh kan ruang exam...terutama PAPER FINANCE!!!! Lagi satu...sikap die yg kelam kabut tue wat kami kenal..hihii..die selalu lambat tgk nama kat mana amek exam...~

:: Amen..Shana ::
~Kenal dgn Shana neyh pun melalui kwn..NOR AZMAH..haha sbb Azmah tue org perlis..gh0yat dieorg neyh sma jerkk...duk sebelah..belah..kebetulan Azma 'h0usemate' aku dulu..hihii kenal laa dgn minah neyh hahaha ....asyik gayut jee...pakwe die garang ahh...sian Shana neyh..skg tdk lagi...kan Shana lalalal ~


:: Erica.. Amen ::
~Perkenalan dgn die neyh dlm satu kelas COMUNICATIVE ENGLISH hahaha lawak ahh budak neyh..after presentation supposed snyum laa legaa...die takk...'keras' owhh muka die hehheeh lawak tull...aku senyum pun tak berbalas...hahaa...pas tue tak ingtlaaa...kami tukar number pun kat tepi tangga...yelaa nak tau kelas kat mana mana kan...kami neyh kelas bersepah sepah..btl kan SULU...hihiii....Sulu...dlm bahasa SARAWAK tue makna nyer...SAYANG hehe..
Erm..dgn die aku leh citer apa apa jee...pendek kata...die pendengar yg setia tau!!! Rindu nyer...dgn budak neyhh..hihii SULU !!!~



Kredit : Mr.S lallaa...hahha ^_^tid0 kah kam0o msj ku tidak dibalas hihii

24 December 2009

> Rasa Nak Berwajah Baru < ^_^

Photo505.com - Online photo effects


:: hahahha akhirnya tercapai gak nak masuk filem terbaru akan datang neyh hahahah ^_^ ::



Photo505.com - Online photo effects

:: akhirnya jadi muka depan majalah...h0pe k0rang sanggup beli...tajuk utama...adalah PIMPLES hahaha ^_^ ::

Photo505.com - Online photo effects


:: Waaa...bestnyer duk dalam neyh hahahah ^_^ ::


Photo505.com - Online photo effects

:: PLAYBOY MAGAZINE??? Napalaa s0pan sangat gambaaa aku?? hahahahha ^_^ ::



Kredit: Teringin berdiri sebelah ANGELINA JOLIE...adakah aku pendek??? hahaha

http://www.emocutez.com

> M0od Penat Tapi Happy <

Hari neyh merayau g MELAKA lagi hehhee....Tempat yg kami g adalah :
~ Menara Taming Sari
~ Muzium Samudera I
~ Muzium Samudera II
~ Muzium TLDM
~ Dataran Pahlawan Mega Mall Melaka
~ Taman Bunga Melaka
~ Berlegar-legar di ruang luar Muzium Rakyat
~ Mahkota Parade

http://www.emocutez.com

Hari neyh..tempat makan tengahari...xbest sangat laa...hihii xtau pilih tempat...makan kat tempat yang limited pilihan makanan...huhuu..makan pun mcm xkenyang sangat...huhuu..FOOD COURT....xbestlaaa..( huhuu...xm0 makan kat sini lagi ~~Dataran Pahlawan~~ ) AYAM PENYET pun aku mcm tertipu jee...kunun kata SAMBAL die lain dari lain kunun...HAMPEH!! huhuu bek mkn HOTPLATE kalu tau td huhuhuu

http://www.emocutez.com

Dan hari neyh gak...banyak berjalan kaki...bukan dengan kereta...hihii bgs bgs...xdalaa byk sgt pencemaran udara...hehhe...Erm..dah lama x jalan jalan mcm neyh..hihi....seronok..walaupun penat hahahhahaha...penat berjalan...berdiri...Yang penting MELAKA xbyk yg berubah...hihii

http://www.emocutez.com


Kredit: Ainur ~Bila nak g PETRO SAINS,PUSAT SAINS NEGARA, MENARA KL...lak ^_^ xsabar neyh....Tadi dgr dlm radio lap0ran traffik...hari ney Pusat Sains Negara JAMM teruk....hihii naseb tak g...Alhamdulillah

Cik Ieyna nanti jangan lupa ya kiter nak c0py picha picha yang diambil tadi erk!!

Teringin nak naik RIVER CRUISE dgn Mr.S di waktu malam hihiiii r0mantiknyaa!!!!! hahaha

http://www.emocutez.com

23 December 2009

:: Facebook Skudeng:: Again:: Status M0od::

Hehhee..hari neyh mmg 'skudeng' giler giler status mood Izwan Fadzil neyh http://www.emocutez.comsuke ahh !!!

Status M00d die mcm neyh laa:http://www.emocutez.com

Izwan Fadzil kata ~ izinkan cinta mengintai dan biarlah kita diintai oleh cinta...kerna sesungguhnya cinta itu xdapat dipaksa..ia hadir dengan sendrnya..........~♥_♥ ~ ::

Hihiiii...tue jee nak k0ngsi heheh ^_^

Kredit: Mr.S kata td0 awal mlm neyh..s0k nak g geweng (ayat Kak Faizah) MELAKA...hahhaha
http://www.emocutez.com

:: Hari Yang Sengal :: Status Facebook ::


:::::: Hari neyh tanggal 23 December 2009...Aku nak buat keje sengal skit...nak amek sume update statua kat frenz lists aku heh heh ^_^ nak wat simpan katsni...mana laa tau k0t aku nk teng0k lagi...tak payah laa buat FB diorg kerap naaa ^_^ kita mulakan dengan ::::::


AZimah AZiz Cinta ini tak semuanya indah. Dan kita perlu bersedia untuk menghadapi sebarang kemungkinan yang berlaku. Yang pasti, dalam percintaan akan ada pasang surutnya perhubungan. Cuma kita tidak tahu, bila ia akan berlaku. Mungkin hari ini, esok, lusa dan bila-bila masa...

AZimah AZiz Islam sangat bersifat selektif. Sebab itu disyarakkan diadakan fitrah pertunangan supaya terdapat jangka masa yang cukup untuk mengenali pasangan.Konsep lima `K‘ diperkenalkan oleh Rasulullah s.a.w. iaitu “Kenal“, “Kelas“, “Kufu“, “Kasih” dan akhir sekali “Kahwin“.. *juz wanna share dis tips..*

Maya Zainal trouble always find her at all hours...huhuhu...try to being +vely but she's can't...but still keep trying n trying...

Nurul Huda ku tahu kau rindu..sejak ku meninggalkanmu!!

Izwan Fadzil menegur tidak bermakna membenci,berbeza pendapat adalah kawan berfikir yg baik..............=]


Neyh yg setakat aku tgk laa ^_^...Nak g jemput mama aku jap ehh ^_^

22 December 2009

:: Aku Pelik Tgk Manusia Ini ::

Hari neyh sungguh penat tapi nak tulis gak!!! bukan pasal yg berlaku hari neyh... tapi pasal ada satu statement neyh aku terbaca.... Ermm!!!!! Agak tak puas hati sikit laa T_T
Tapi tak taulaa k0rang...0key k0t dgn statement die tue....aku xleyh laa nak letak statement yg die tagged kan tue...f0r sure jadik gempaQ dan hampaQ!!!

Ermm...bg aku perkara yg dah lepas tue lepas laaa...xpayah nak dikenang..Pegang satu prinsip kat diri sendiri sudah laaa...Neyh tak kata sana kata sini...Walaupun statement tue xtuju pada sapa sapa pun I guest laa k0t...ia still buat aku meluat!!!

Erm...xpayahlaa susah payah dari A-Z nak nilai org lain..Nilai hati budi diri tue sendiri luk..kalu rasa dah stabil..cantik..nyaman..leh laaa nak tegur2 org...neyh!! Tapi lantak die laaa nak letak statement apa kan...bak kata die...aku punya laman...k0 apa susah???!!! hahahha ^_^ amek k0!!

Takder laaa...apa yg aku nak katakan kat sini..setiap manusia BERHAK mendapatkan apa yg TERBAIK buat diri diorg...tak payah laaa pertikaikan waktu jahat..hina..bengg0ng dia dulu...sampai nak ungkit...nak bezakan...apa yg dia dapat hari neyh...

Sudah tersurat dan tertulis apa yang bakal berlaku dan pasti berlaku...mana boleh pertikaikan nyaa...Mmg kdg2 takdir kita punyai laluan yg berbeza-beza...Kdg2 dpt yg busuk luk..then baru dpt yg baik...Kdg2 kene lalu laluan yg hampeh lu...baru dapat laluan yg nyaman..Sume tue terpulang laaaa...

Bagi aku...kalu kiter kenal sapa diri kitaa...kita tak pernah s0al benda yang sememangnya berlaku pada kite...Lain laa kalu kiter mmg tak sedar diri k0t!!!! Apa org kata berlagak diri tue mcm MAKLAIKAT???!!! Anggap org sekeliling die musuh??!! Uhhhh.... PELIK


Kredit: Selepas interbiew(agak cuak dgn 5 org panel) Mr.S menemani aku di talian semasa adek2 ku masuk tgk AVATAR...Aku merayau rayau di DATARAN PAHLAWAN MELAKA MEGAMALL ^_^ Penat uh!!!

21 December 2009

:: Saringan Kedua Pula :: Cuak ::

Hurm...es0k kene bgn pagi2 nak g UTem,Melaka..ada interview saringan yang kedua pulaaa...Hari tue temuduga bertulis..neyh temuduga lisan lak...fuh!!!!!! quite nerv0us ahhhh !!! Lama dah tak g interbiew....xtau apa die nak soalll nanti...huhuuu...

Hari Sabtu aritue dapat mesej dari pihak sana..yang berbunyi:
Tuan/Puan dijemput hadir temu duga jawatan Penolong Pendaftar Gred N 41 pada 22/12/2009
Selasa jam8 pagi di Bilik Temuduga Bangunan Canselori kampus induk UTem.Sila hubungi Puan Nadia/En.Izwan di talian 063316***


Mcm tue laa bunyi die ^_^...s0 kene laa ingat beberapa inf0 sikit... aku tgh duk ingt yg neyh laaa

MENTERI KEWANGAN: Datuk Seri Najib Tun Razak

MENTERI KEWANGAN II:

DATUK AHMAD HUSNI MOHAMAD HANADZLAH

Timbalan:
1. Datuk Chor Chee Heung
2. Datuk Dr Awang Adek Hussin

MENTERI PELAJARAN: Tan Sri Muhyiddin Yassin
Timbalan:
1. Datuk Dr Wee Ka Siong
2. Dr Mohd Puad Zarkashi

MENTERI PENGAJIAN TINGGI: Datuk Seri Mohd Khaled Nordin
Timbalan:
1. Datuk Dr Hou Kok Chung
2. Datuk Saifuddin Abdullah

MENTERI SUMBER MANUSIA: Datuk Dr S.Subramaniam
Timbalan:Datuk Maznah Mazlan

Kredit: Mr.S tegur aku td0 awal malam neyh s0k susah nanti nk jawab s0klan huhuhuhu ^_^

Buat Cik Shana Shaida ^_^

Assalamualaikum...
Hye kam0o!!! Kalau awak terbaca entry neyh...saya nak ucapkan THANKZ 4 BEING MY BEST FREN EVER!!! ^_^ Perkenalan kali pertama...membuatkan saya menilai awak seorang yang senyap..pemalu..sopan..lembut..^_^
Setelah lama berkawan...hehhe awak lain...macam BUNGA MAWAR BERDURI..walau susah mcmana pun..awak mesti nak cube sampai boleh...bilaa xdapat...awak akan d0wn giler2 ^_^ tapi dalam diam saya memuja semangat awak..susah tau nak cari semangat di kala hati tak tentu...

Mungkin apa yang berlaku tue sudah tertulis..Dan jangan sesekali kita menyesalinya tau!!! ^_^ Setiap bibit pertemuan kita denga manusia sebenarnya membawa kita mempelajari ragam mereka hati budi mereka gelagat mereka...Dan yang penting jangan tertekan dengan sume tue..Sebaliknya senyumlaa dengan bangga kerana kite berpeluang merasa pelbagai emosi dan situasi yang tidak kurang mencabarnya..Kan..Kan..Kan.. ^_^ At Least We Have Sumtin' That Other People Never Had !!!Kadang kadang hati kita mungkin takut dengan apa yang bakal terjadi...Kadang kadang hati kita juga goyah dengan apa yang sudah terjadi..Apa yang penting...Bak kata file David Teoh...Jangan Pandang Belakang.. Life's Must Go On!!! ^_^ Cume toleh laa ke belakang sebentar untuk mengutip memori yang mampu mengingatkan kita tentang semangat..usaha..pertalian..kasih sayang.. ^_^
Untuk menjadi kebanggan orang lain..bukanlaa semudah yang kita fikirkan..Tapi jadilah kebanggaan untuk diri sendiri..Bukan menyatakan riak..bonggak.. tapi menyatakan bahawa AKU SAYANG DGN DIRI AKU !!!! ^_^ Dan berjanjilaa dgn diri sendiri bahawa kita tak kan pernah buat dia susah hati dan sedey lagi... Ingatlaa...lagu MENJAGA HATI tue ^_^

Akhir kata..saya sentiasa sokong perkara yang awak buat..yang baik baik je tau!! Hehehe ^_^ Okeylaa..kawan samapi mati yaa ^_^ gaduh pun gaduh leh baik erk!! hehehe ^_^
Saya doakan awak capai sume apa yang awak nak..tapi ingtlaa HIDUP INI TIDAK INDAH TANPA KESUKARAN DAN DUGAAN...KERANA ITULAA IA DINAMAKAN WARNA WARNI KEHIDUPAN...Hah..lehy laa ingt lagu YUSRY KRU tue ^_^

GOOD NITE AWAK...
Kredit: Teringat detik detik perkenalan kita ^_^Teringat juga detik perkenalan dgn HERNI FARADILA ^_^
Miss You Frenz!!! T_T




19 December 2009

Ngedate Dalam Hujan ^_~ !!!

Heheh...Akhirnya dpat kuar lagi..setelah 2 bulan lebih xdapat jumper...^_^ bzzz 0wh Mr.S dgn k0mitment die heheheh ^_~ sampai aku pun nak hampir lupa wajahnya hahahahha...(upsss...mana mungkin weeii)

Apa lagi gara gara Kak Ieyna kata...ati ati...kalu aku ngedate kat Jusc0...(hahha ugutan manja Kak Ieyna)....dsbbkan ugutan manja neyh laa aku melarikan diri ke MELAKA...lalalallalala ^_^ Jem 0whhh...tapi best owh...byk citer dgn Mr.S mcm2...yelaaa aku neyh kureng gemar nak bergayut lelama....huhuhu takut ahhh telinga panas...jumper...citer lagi best feedback online dpt pantas...tanpa sekatan hahah ^_^
Sesampai nyer di Mahkota Parade Melaka...basement parking park..w0w!!!!!lawa giler tempat tuhh!!! berkaler kaler...hahhaha....lantai tgk pun mcm sayang ahh nak tumpahkan aiskrim hihihi...kemas...^_^ ren0vate laa tuee hehheAku mcm biasa laaa trus berkejar g tgk tiket wayang hehehhe ^_^ dapat gak tgk AVATAR!!! Nama Cinemax tue Lotus Five Star (LFS) hihih pertama kali tue aku g cinemax neyh ^_^ dan pertama kalinya jugak kami amek COUPLE SIT!!!! sit A 9 dan 10 hahhahah.....kat MIDVALLEY pun aku tak penah dpt hehhehe ^_^ ser0n0k ahhh luas!!! Leh bersilaa silaaa...hihi
Bercakap tntng AVATAR neyh...Fuh!!!!!!!!!!!!!!!!! Aku suke tgk semangat Jake Sully neyh ^_^ Admire owh dgn die...hehhe...mulut aku pun agak bising dlm cinemax tue hehheh....seb bek kami pun sit center tengah dan belakang sekali...hahahha...jadi xda sapalaa nak baling kasut kat aku heheh ^_^

Dan..aku juga jatuh cinta dgn 3D animasi neyh...penuh khayalan....Mr.S kata huh!!! tak l0gik...mana ada tmpt mcm neyh hhhihii aku gelak jee laaa ^_^ dlm hati aku berkata "Mmglaa xda..nak mimpi pun susah...hahahaaa"

Pendek kan citer,Jake Sully neh cube belajar adat puak org asli kat sana...dan katsna jugak laa dia jumper Niytiri...^_^sbb apa dia nak jadi sebhgian dr puak tue...sbb org langit (kiter laa tue manusia) hahaha nak amek kwsan tanah tue....K0rang kene tgk ahhh best tau!!!! ^_^ Seedey..r0mantik..seksi...c0ol..nyaman..ngantuk pun ada!!!! Sapa lagi kalu bukan Mr.S hahah ^_^ maaf sayang heheh tertulis hhehe
Lepas jerk sudah citer neyh...1 panggung bising...ada yg aku dgr kata mcm neyh : waaaa...lamanyaa citer neyh....^_^ xpenah lama aku tgk citer lama mcm neyh...waa...mcm2 aku dgr hahahah ^_^ aku rilek jerk...sbb org dah bgtau aku..lama uii dar0 kalu k0 nk tgk heheheh ^_^

Pastue g makan...g survey hadiah jap...buat siapa yaaaa???hihihii seseorg...(klik laa pd link neyh kalu nk tau)...Pastue...r0und2 jap...xdpt jln byk tmpt..sbb hari hujanlaaaa huhuhuu ^_^ sedey skit ati neyh...tapi xper...dah jumper die Mr.S hehhe ^_^

Kredit: tQ Mr.S...kerana menjemput dan menghantar aku pulang Melaka~K.Pilah~Melaka ^_^ penat tue.....Bertambah feel cinta padanya bila dgr lagu
'Karena Cinta' dr Laudya Chintya Bella ~Bukan Bintang Biasa~



18 December 2009

Murtad Angkara FACEBOOK????!!!!!

Artikel ini adalah dr seorang...Aku saja tgk tgk jeling jeling blog org...tapi p0st yg neyh paling aku berminat...bukan apa...betul ker???kalu laa betul jahilnyaa budak tue!!!J0in saja laa laman yg ada tapi yg penting mestilaaa ada kecekalan terhadap apa yg kita anuti kan????Aduiii...bila baca neyh...aku tetiba rasa nak marah kat budak tue!!!! cetek ehh otak nyaaa!!!!! Geram aku!!! ~k0rang tgklaaa erk!!~


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Salam~ Biar betul?? mane2 pon leyh jadikan,,so kita yg mmg ade fb ny berhaty2lah, jgn cepat terpengaruh,,artikel ny saye jumpa di sebuah laman blog. Sila ikuti~

Ia sepatutnya cuma satu kes perselisihan biasa keluarga yang boleh berlaku di mana-mana pun, antara anak remaja yang memberontak dengan ibu bapa yang sekadar menjalankan tanggungjawab mereka. Malangnya, gara-gara campur tangan pihak ketiga yang bermula menerusi internet, pertikaian itu berlanjutan dari rumah ke mahkamah, daripada seorang Islam menjadi murtad.


Inilah nasib pasangan suami isteri Sri Lanka yang menetap di Amerika Syarikat, Mohamed Bary dan Aysha Risana, selepas anak kesayangan, Fathima atau turut dikenali Rifqa, 17, memeluk Kristian dan lari dari rumah.

Dalam insiden Julai lalu, Rifqa Mohamed Bary, meninggalkan keluarganya di Ohio dan ke Orlando selepas perkenalan singkat dengan sekumpulan mubaligh Kristian, Global Rovolution Church di Orlando pimpinan paderi, Blake Lorenz dan isterinya, Beverly, di laman sembang popular, Facebook. Rifqa kini tinggal di rumah keluarga angkat beragama Kristian itu sementara menunggu kes mahkamah berhubung nasib dirinya, selesai.

Belum pun air mata Mohamed Bary dan Aysha Risana kering selain cercaan sebagai ibu bapa zalim, kini mereka berdepan perebutan hak penjagaan Rifqa selaku waris yang sah, dengan kumpulan mubaligh berkenaan.

Dalam sekelip mata, kontroversi yang menjadi tumpuan media antarabangsa, bualan di alam siber selain mencetuskan perbalahan agama antara kumpulan Islam yang menyifatkan insiden itu masalah keluarga yang dimanipulasi pihak tertentu, manakala pertubuhan Kristian menganggapnya isu kebebasan beragama dan bukti betapa 'perang suci' Kristian-Islam semakin ketara.

Tidak ramai menyedari, di sebalik tuduhan dilemparkan, hakikatnya keadaan masih terkawal kerana toleransi masyarakat Islam Amerika yang tidak mudah melatah dengan kejadian itu. Bayangkan keadaan yang pasti lebih buruk jika Rifqa adalah remaja Kristian yang melarikan diri ke rumah pendakwah Islam yang mungkin disusuli tunjuk perasaan serta tuduhan jenayah culik.

Apa dikesali, kejadian itu bukan lagi bertumpu kepada keluarga yang kehilangan anak serta kesalahan jenayah pasangan mubaligh menyembunyikan gadis bawah umur selama tiga minggu, tetapi cubaan jahat pihak tertentu menonjolkan Mohamed Bary dan Aysha sebagai ibu bapa kejam yang mahu membunuh Rifqa atas alasan ‘pembunuhan bermaruah,’ biarpun seperti kenyataan polis Columbus, Ohio, menyatakan tiada bukti bagi menyokong dakwaan itu.

Malah jika dilihat, ada dua versi berbeza mengenai kemelut diri Rifqa ini iaitu beliau murtad selepas berkawan baik dengan pasangan mubaligh Global Revolution Church yang ditemui di Facebook, manakala versi lain pula mendakwa Rifqa murtad lebih setahun lalu selepas berkawan rapat dengan anggota kumpulan gereja itu di sekolahnya.

Namun dalam kebanyakan laporan, termasuk kecaman media tempatan yang mempertikaikan peranan mubaligh itu yang menyebabkan Rifqa murtad dan lari dari rumahnya. Jika tidak, mana mungkin remaja yang biarpun berusia 17 tahun tetapi bentuk tubuhnya yang kecil menyamai gadis 13 tahun memperoleh tiket bas yang membawanya ke rumah Blake.

Hanya selepas tiga minggu, barulah Blake memaklumkan keluarga Rifqa mengenai kehadiran remaja itu di rumah mereka. Belum pun reda kejutan itu, ibu bapa Rifqa hanya mampu beristighfar melihat kemunculan anak gadis mereka di internet yang dalam dakapan Blake, menangis dan mendakwa diugut bunuh oleh ibu bapanya yang marah dengan tindakannya mendekati Kristian.

“Ayah mahu membunuh saya atau mungkin menghantar saya pulang ke Sri Lanka, ke rumah khas untuk orang murtad seperti saya,” katanya berulang kali, seolah-olah melontarkan skrip atau dialog disediakan pihak ketiga.

Rifqa mendakwa dirinya bakal menjadi mangsa ‘pembunuhan bermaruah’ yang dilakukan segelintir masyarakat Muslim di pedalaman Pakistan dan beberapa negara Arab yang lebih mengutamakan adat daripada mematuhi peraturan sebenar Islam.

“Saya sedih melihatnya. Dia bukan seperti Rifqa yang saya kenali. Fikirannya sudah diracuni pihak lain,” kata Mohamed Bary yang menyangkal tuduhan anaknya.

Peguam Mohamed Bary, Craig McCarthy berkata, keluarga Rifqa amat terkejut dengan dakwaan gadis itu kerana hakikatnya baik ibu mahu pun bapanya bukanlah jenis zalim. Buktinya, Rifqa selama ini bebas melakukan apa saja, termasuk memakai skirt dan menyertai pasukan sorak yang tidak mungkin dilakukan gadis Muslim yang berasal dari keluarga alim.

Timbul persoalan, mungkinkah beliau diajar Global Revolution Church supaya menggambarkan kezaliman Islam dan ibu bapanya? Tanpa rasa takut Blake secara terang-terang membuat pengakuan kepada wartawan beliau yakin tindakannya itu sebahagian ‘perang suci’ memerangi Islam.

“Ini adalah saat-saat akhir, detik di hujung zaman. Konflik Kristian dan Islam ini akan terus berleluasa. Konflik antara yang baik dan syaitan ini akan semakin ketara,” kata Blake, seperti dilaporkan media.



Kredit: Artikel ini aku dapatkan dr blog : http://dirikudrcinta.blogspot.com
Nak k0ngsi dgn k0rang..bhwa dlm dunia neyh mcm2 dah ada..cume kite jarang nak perasan